Teraz jest 28 lis 2024, 18:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 19:35 

NIo wciepnalem sobie nowiuska kosc 512 ddr pc333 kingstona, ale....jakos nie widze jakiejs wiekszej roznicy, system sie wcale szybciej nie uruchamia. Ale jak odpalilem demko CoD to mi wykrylo,ze mam nowego hardware i dopasuje ustawienia gry do nowej konfiguracji, co dalo w efekcie w defaultowych ustawieniach dzwiek na 44khz zamisat 22.
W bf'ie wcale mapki nie laduja sie w 5 sekund, moze troszke szybciej niez wtedy, ale za to spawninterface sie szybciej pokazuje. Nie mam wicej fps.
Ale mzoe troche bardziej plynnie chodzi. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz. Jak gralem z botami (180%)(10%cpu given to AI)to tez sie cielo. Ale wczesniej przy tej liczbie botow nie dalo sie grac. Jaki podzespol odpowiada za to, ze w singlu bf chodzi o wiele wolniej niz na pustej mapce w multi ? Co obciazaja boty ? Pamiec ? Chyba nie, bo chodzilo by mi jeszcze bardziej plynnie. Wiec moze mam za cienkiego proca ?Anyway za rok jak sie uda zakupie grae i mam nadzieje ze bedzie nareszcie ok. Tylko troche mi szkoda 370ciu, jak by nie bylo swoich, zarobionych legalnie pieniedzy :wink: Spodziewalem sie troche bardziej widocznych efektow :( A moze cos da usuniecie pliku wymiany ?

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 20:04 

jak ty nie widzisz różnicy to nie wiem :( ja kiedy się przesiadałem z cel850, gf2mx, 256MBram na a 2000+ i 512mb i gf2mx to przede wszystkim zauważyłem szybsze ładowanie mapki,płynniejsza gra(bez częstego swappingu z hdd)w winXP też różnicy nie ma?? :shock: z 256 na 512..misisz mieć niezły bajzel na twoim kompie..tak btw co masz powłanczane w Bf-opcje graficzne??może wsio na max :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 20:32 

U mnie zawsze tak samo chodzi, czy to na najnizszych, czy to na najwyzszych ustawieniach grafy. Musze sie przyjrzec czy mi nie miga czerwona dioda na obudowa podczas gry. Ale C0D jakby szybciej chodzilo.
W bf'ie tez zauwazylem roznice, np. jak lece samolotem i mi cos wybucha przez maska, to nic nie zarywa, a wczesnie bywalo...Nie wime jak jest w Windows XP bo sam mam 98 SE.
Nio ale tobie w ogole chodzi o sp czy mp ? Bajzelu nie mam kilka programow, kilka dem i tylko jedna gra w pelnej wersji- oczywiscie bf :)
Aha, no i jeszcze jedno, ty masz szybszego proca, to pewnie przez proca ci lepiej chodzi, wlasnie tak myslalem, ze proc ma tu duze znaczenie. Ja mam Athlona XP 1600+ A moze usune stara kosc 256 Mb DDR-SDRAM ?
Albo plik swap ?

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 21:32 

Maciejek napisał(a):
U mnie zawsze tak samo chodzi ......
.......A moze usune stara kosc 256 Mb DDR-SDRAM ?

Chcesz powiedziec ze jedziesz teraz na oby tych kosciach: 256 i 512 :shock: ?
Jesli tak to sprawdz sobie czy plyta widzi obie kosci? A nawet jak widzi to i tak wypieprz ta 256MB bo jest Ci potrzebna jak zeby w dupie. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 21:46 

Przed chwila wylaczylem pamiec wirtualna i odpalilem inwazje na filipiny, smigalo jak burza, a co najwazniejsze nie bylo takiego "mouse lag'a", jakiego mialem wczesniej. Tzn. smigalo w porownaniu z tym co bylo przezd zakupem dodatkowej pamieci, wcale nie jest tak rewelacyjnie.
Moze wywale te stara kosc Bolo, moze bedzie jeszcze szybciej :)
PS: u mnie nawet jak pokazuje 70 fps'ow to troszke skacze, tzn. w innych grach jak pokazuje mi np. 30 fps, to chodzi szybciej niz w bf'ie, ktory pokazuje 60 czy 70 fps :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 22:07 

WYWAL TE STARA KOSC :!:

Ja kiedys mialem 128MB SDRAM (gralem wtedy w Medal of Honor) i troche mi sie cielo. Dokupilem druga kosc 128 SDRAM TEJ SAMEJ FIRMY i gra mi sie zawieszala podczas zamieszania na planszy :shock: . Wywalilem obie kosci i kupilem jedna 256 ..... i nie bylo zadnych juz problemow. :lol:

A co do WIN 98 SE to tez nie jest to najlepszy wybor. Zawiesza sie czesto i choc kiedys byl najlepszy do gier to od 6 miechow mam XP Pro (English ver.) i juz nic mi sie nie wiesza, gierki chodza super i co najwazniejsze - nie pojawia mi sie juz niebieski ekran z FATAL ERROR ! :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 23:19 
Oldboy Battlefield.pl

BOLO jestes glupi...
maciejek zostaw ten ram...

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 23:20 

Bolo :arrow: :lol:
Okota :arrow: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 23:27 
Oldboy Battlefield.pl

:shock: ty do mnie tak nie mrugaj co ja wole panie...

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 23:36 

:? I ja tysz :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 23:42 
Oldboy Battlefield.pl

Maciejek napisał(a):
:? I ja tysz :D
?
czemu taki grymas na poczatku wypowiedzi :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 23:46 

bo nie jest pewny czy on tysz :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 23:46 

Bo mnie zle wczesniej zrozumiales...
Cytuj:
ty do mnie tak nie mrugaj co ja wole panie...

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 23:59 
Oldboy Battlefield.pl

masz maciejek zajebisty klan... widze chcesz zostaz zabity/zbanowany/prze!#@!/i cos tam jeszcze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 00:22 

Okota napisał(a):
BOLO jestes glupi...

Mialem o Tobie lepsze zdanie, Okota. Ale widze ze jestes prosty. Przykre. :roll:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2