Teraz jest 16 kwi 2025, 21:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2004, 22:13 

Tak sie w DICE spieszyli, ze musieli cos sknocic. Sami widzicie, ze wielu graczy ma rozne problemy z nowym patchem. Musi wyjsc jakis 1.61.Ktos juz na pewno im zglosil te wszytskie problemy i moze oni postaraja sie to poprawic.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2004, 22:29 

A ja szczerze mowiac nie widze zadnych zmian w celowaniu z czolgu. jedyna zauwazalna zmiana to trudniejsze naprawianie czolgu i moze troche silniejszy karabin gdy strzela sie do samolotu.
Moze po prostu nie mozecie sie przyzwyczaic do braku aimbota :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2004, 22:34 

Muszę powiedzieć, że wielo-modowość. To najbardziej debilna rzecz jaką EA mogło zrobić. Teraz nie można znaleźć serwera z takim modem jak się chce. Nie chcę grać w DC, a tu na połowie serwerów jest - gra BF, a z modów TYLKO DC. Po kiego ch* taka zmiana.

APEL DO ADMINÓW - nie mieszajcie modów.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2004, 22:45 

Apel do Adminów - MIESZAJCIE "MODY". Classic + RtR + SW, dzisiaj po raz pierwszy zobaczylem 31 osob na serwerze PRGK z mapa RtR. Niestety musialem wyjsc na gre w karty z rodzina :|.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2004, 22:48 

Apel do adminow - dolaczajcie mapki z SW,RTR, FH, EOD, DC.
Sama mozliwosc mieszania dodatkow jest swietna w koncu nie wszyscy musza miec takie odczucia jak Jurgens.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2004, 23:00 

w mordę, nie mogę się połączyć z żadnym serverem DC na All Seeing Eye po zainstalowaniu tego patcha, już mnie to wq.... :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2004, 23:06 
Moderator forum

Milosz napisał(a):
Sama mozliwosc mieszania dodatkow jest swietna w koncu nie wszyscy musza miec takie odczucia jak Jurgens.

W razie czego UKF zostaje ustawiony tylko na mapy z "czystego" BF'a.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2004, 23:44 

Cubituss napisał(a):
(chrzanienie się dźwięku i narastający lag)
Maciejek, sądzisz, że to feature tego patcha? Masz syf w systemie, to i masz wyniki. Ja nie mam takich objawów, a grałem już sporo.

Mam bardzo podobny objaw. Przez jakiś czas BF chodzi, ale w pewnym momencie zaczyna się czkawka. Rzut oka na zasoby pokazał, że BF zajął 512 RAMu + 400 wirtualnej. Po zwolnieniu pamięci przez jakiś czas grało się znów dobrze, a potem powtórka z rozrywki.
Dzisiaj na PRGK lagowało Wake, czego nigdy dotąd nie widziałem, a grywam tam nie od wczoraj.
Jak sie do tego doda spostrzeżenie Michała o problemowym trafieniu biegnącego prostopadle przeciwnika - to mina generalnie kwaśnieje na myśl o patchu 1.6.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2004, 23:53 
Moderator forum

gregolec napisał(a):
Cubituss napisał(a):
(chrzanienie się dźwięku i narastający lag)
Maciejek, sądzisz, że to feature tego patcha? Masz syf w systemie, to i masz wyniki. Ja nie mam takich objawów, a grałem już sporo.

Mam bardzo podobny objaw. Przez jakiś czas BF chodzi, ale w pewnym momencie zaczyna się czkawka. Rzut oka na zasoby pokazał, że BF zajął 512 RAMu + 400 wirtualnej. Po zwolnieniu pamięci przez jakiś czas grało się znów dobrze, a potem powtórka z rozrywki.
Dzisiaj na PRGK lagowało Wake, czego nigdy dotąd nie widziałem, a grywam tam nie od wczoraj.
Jak sie do tego doda spostrzeżenie Michała o problemowym trafieniu biegnącego prostopadle przeciwnika - to mina generalnie kwaśnieje na myśl o patchu 1.6.

Oh shit, przypomina mi się HoMM IV i "memory leak" (sorry za ewentualny błąd w pisowni). Nic to, trzeba pisać do EA i czekać na łatkę na tą łatkę. A miało być tak pięknie :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2004, 23:58 

mam tak na 2 kompach w cafe - konfiguracja podla, montowalem je pod cs-a a nawet do tego sie nie nadaje, kompy najwyzej do notatnika i pasjansa :( - celeron 1.7 @ 2GHz, asus na sisie, mx400 64mb, po restarcie kompa pol godzinki w bf-a mozna przycinac na 800x600 przy srednich ustawieniach - po pol godzinie kompy chodza wolniej niz stary radziecki kalkulator.Na kompach z athlonami,duronami czy p3 nie mam takich jaj

pzdr.
vib

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 00:45 

Milosz napisał(a):

Efekt tej zmiany jest tylko jeden. ASE już nie rozróżnia modów, bo admini nie muszą już ustawiać nazwy moda. Jest w tej chwili od cholery serwerów, które ASE wykrywa jako np BF, a w środku jest tylko DC. Można ustawić serwer jako RTR a w środku będzie czyste SW, albo np. EOD a w środku Galactic Quest.

To może lepiej zrobić serwer "multigrywalny". Odpalasz BF-a a uruchamia Ci się np. CS albo COD, albo szachy dajmy na to
:twisted:

Zasadniczo jestem zwolennikiem wolnego wyboru, jak ktoś na siłę nie przymusza mnie na siłę. Jak chcę dostać hamburgera z frytkami, to wkurza mnie jak dostaję kaszankę z chlebem.

No i "jurgens" nie "Jurgens" ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 00:51 
Moderator forum

a propos problemow z ramem o ktorych mowicie to jestem troche zszokowany bo wlasnie cos sobie uswiadomilem, myslalem ze to przypadek ale okazalo sie ze nie, juz mowie w czym rzecz: mam 1gb ramu i bf w patchu 1.6 mi doczytuje z dysku co jakis czas :!: skutkuje to chwilowym "lagiem sprzetowym"...

ej no bez przesady ale 1gb ramu na 1.5 dawal mi niesamowity komfort gry a teraz jak sie doczytuje regularnie co jakis czas to przestaje byc zabawnie, ladnie nakaszanili tym patchem...

Ostatnio edytowano 2 lut 2004, 02:37 przez Holman, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 00:52 

vib napisał(a):
mam tak na 2 kompach w cafe - konfiguracja podla, montowalem je pod cs-a a nawet do tego sie nie nadaje, kompy najwyzej do notatnika i pasjansa :( - celeron 1.7 @ 2GHz, asus na sisie, mx400 64mb, po restarcie kompa pol godzinki w bf-a mozna przycinac na 800x600 przy srednich ustawieniach - po pol godzinie kompy chodza wolniej niz stary radziecki kalkulator.Na kompach z athlonami,duronami czy p3 nie mam takich jaj

To niestety całkowicie wyjaśnia przyczyny _moich_ problemów. Swoją drogą dziwne, że ta pamięciożerność jest związana z, ehem, klasą sprzętu.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 02:20 

Ma to i swoje dobre strony, przed chwila na coral walczylem walterem z 2 gosciami z karabinami, wywalili we mnie po 2 magazynki a mi nic :shock: (biegalo sie na boki), po akcji wyzwali mnie siarczyscie od cheaterow :lol: :lol: :lol:
Co do plynnosi gry to na moim kompie (Athlon 1800XP) niespostrzeglem pogorszenia sie plynnosci. Doladowan tez niemam przy (768Ram) chyba ze na duzych mapach ale byly tez one na 1.5

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 04:06 

Płynność gry spox (1.5 GB RAM), nic nie doczytuje, dźwięki ok (Audigy2) ale q...wa na ASE całkowity bałagan, już nic nie jest tak jak powinno ! Do d...y !!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2