yacub napisał(a):
Nosek - masz u mnie w ryj za poglądy

Wolność słowa jest, ale trzeba się liczyć z wolnością czynu również. Przygłupów trzeba kasować - resocjalizacja poprzez eksterminację. Sorry, ale już mi ręce opadają - mamy XXI wiek, a ludzie nadal jadą na "kościelnych-świętych

" poglądach. Buractwo

heh. wlasnie teraz prezentujesz tę samą postawę co kolega Tzeentch. czyli "co, inne poglady niz tylko-moje-sluszne-poglady?! wysmiac i w ryj".
yacub napisał(a):
Co do tego występu - spoko, to Norwegia, ich zespoły generalnie mają nasrane.
Chyba zbyt duże uogólnienie. Debili jest dużo na świecie i nie wszyscy grają black-metal. Co więcej - nie wszyscy, co grają black-metal, to debile i nie wszyscy robią show dla nastoletnich satanistów (od siedmiu boleści zresztą). Norwegia ma po prostu taka tradycję - w tym właśnie kraju rosła w siłę scena black-metalowa ot co. skoro więcej jest kapel, większe prawdopodobieństwo znalezienia w nich debili

.[/quote]
yacub napisał(a):
ps. nie heavy a raczej death-metalowe.
Raczej też nie. jak mówiłem, teatrzyk dla nastoletnich satanistów do domena raczej sceny black metalowej. Scena death-metalowa (największa w Europie, bo większa jest oczywiście w Stanach, ale to inna nieco historia) jest tuż obok - w Szwecji i raczej, mimo swojej specyfiki, jest wolna od teatromanów. choć i tacy się zdarzają, jak w każdym chyba kraju naszego kontynentu.
yacub napisał(a):
pss. genialny fragment "Związkowcy zawiadomili ks. Andrzeja Baczyńskiego, szefa redakcji programów katolickich."

Eh. smutne to, ale co zrobić. zdarzają się takie przypadki też w innych krajach (np kiedyś była głośna sprawa w Belgii). u nas cóż - mamy ponoć państwo kościelne. 99% praktykujących ponoć. ciekawe ilu tak naprawdę wierzących? bo mając taki współczynnik religijności powinniśmy być wzorem moralnym dla całej Europy. wystarczy włączyć TV, żeby wiedzieć że dobrym wzorcem to my raczej nie jesteśmy...