Teraz jest 21 kwi 2025, 21:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Buheheheh ;P
PostNapisane: 3 lut 2004, 11:24 

http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,1 ... html#dalej

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 11:43 

o kurde. Koniec świata. Ja zawsze wiedziałem, że ludzie słuchajacy i tworzący tą muzyka są dziwni.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 11:46 

Heh. to co bedzie sie dzialo na koncercie Gorgoroth wiedzialem juz w piątek (koncert byl w sobote). a biedni organizatorzy (pan Tomasz "kutas" Dziubiński) taki zaskoczony. a czemu kutas? Ater - powiedz im ;).

Ostatnio edytowano 3 lut 2004, 11:47 przez kriz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 11:47 

oj tam.. to wszystko pod publike... taki wizerunek szokuje, a co za tym idzie sprzedaje sie. trzeba potraktowac to na luzie.. to bardziej jak teatr. Jakos do dr. Von Hagena (czy jak mu tam ;) w gazecie wyborczej nie mieli pretensji (dla niezorientowanych to ten koles co z ludzkich cial robi rzezby...) a tutaj sie burza za jagniece lby ktore tak czy siak sciete by byly.

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 11:52 

Tak. prymitywne dosc, obrazoburcze, niewielkim nakladem, za to jest rozglos i darmowa reklama. w to graj panom z Gorgoroth. nie ma o czym mowic jak dla mnie.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 12:06 

kriz napisał(a):
Heh. to co bedzie sie dzialo na koncercie Gorgoroth wiedzialem juz w piątek (koncert byl w sobote). a biedni organizatorzy (pan Tomasz "kutas" Dziubiński) taki zaskoczony. a czemu kutas? Ater - powiedz im ;).

czemu kutas ? cemu ? powiedz, prosze powiedz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 12:25 

Powiedzmy, ze jest to pan (wlasciciel wytworni Metal Mind Production - najwiekszy wydawca cieższej muzyki w Polsce), ktory miedzy innymi niszczy polskie, dobre, ambitne zespoly - po prostu je okrada. lista jego grzechow jest dluga. ja najbardziej nie moge mu darowac, ze zniszczyl grupe Sirrah...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 13:18 

przynajmniej jakieś fajne sztuki na tych krzyżach? gdzies są zdjęcia?

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 13:22 

NosekzKoszalina napisał(a):
o kurde. Koniec świata. Ja zawsze wiedziałem, że ludzie słuchajacy i tworzący tą muzyka są dziwni.

człowieku, nie wszyscy do licha są tacy. ej sorry, ale czy ja i yacub wołamy ciągle na forum "********* jezusa"? ;) no raczej nie. takie sytuacje są typowo norweskie i typowo norwesko heavy-metalowe...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 13:45 

Norwesko black-metalowy znaczy. to istotne, gdyz to glownie black metal ma takie znamiona powiedzmy... teatru. dla mnie wiecej w tym cyrku niz muzyki, wiec poza malymi wyjatkami omijam. a jak do tego dochodzi jeszcze jakas ideologia - tym bardziej. chyba ze skupiam sie wylacznie na muzyce. niestety, spora wiekszosc "sluchaczy" woli popatrzec na wymalowane gęby i tandetne show. z drugiej strony... coz - sztuka, forma wyrazu - sluchacz/odbiorca patrzy/slucha i ocenia. powinno byc wszystko ok. nikt nikomu nic zlego nie robi. chociaz, ja wiem...?

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 16:43 
Moderator forum

Tzeentch napisał(a):
NosekzKoszalina napisał(a):

człowieku, nie wszyscy do licha są tacy. ej sorry, ale czy ja i yacub wołamy ciągle na forum "********* jezusa"? ;) no raczej nie. takie sytuacje są typowo norweskie i typowo norwesko heavy-metalowe...

Nosek - masz u mnie w ryj za poglądy :wink: Wolność słowa jest, ale trzeba się liczyć z wolnością czynu również. Przygłupów trzeba kasować - resocjalizacja poprzez eksterminację. Sorry, ale już mi ręce opadają - mamy XXI wiek, a ludzie nadal jadą na "kościelnych-świętych :P" poglądach. Buractwo :P

Co do tego występu - spoko, to Norwegia, ich zespoły generalnie mają nasrane.

ps. nie heavy a raczej death-metalowe.
pss. genialny fragment "Związkowcy zawiadomili ks. Andrzeja Baczyńskiego, szefa redakcji programów katolickich." :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 17:38 

yacub napisał(a):
Nosek - masz u mnie w ryj za poglądy :wink: Wolność słowa jest, ale trzeba się liczyć z wolnością czynu również. Przygłupów trzeba kasować - resocjalizacja poprzez eksterminację. Sorry, ale już mi ręce opadają - mamy XXI wiek, a ludzie nadal jadą na "kościelnych-świętych :P" poglądach. Buractwo :P

heh. wlasnie teraz prezentujesz tę samą postawę co kolega Tzeentch. czyli "co, inne poglady niz tylko-moje-sluszne-poglady?! wysmiac i w ryj".

yacub napisał(a):

Chyba zbyt duże uogólnienie. Debili jest dużo na świecie i nie wszyscy grają black-metal. Co więcej - nie wszyscy, co grają black-metal, to debile i nie wszyscy robią show dla nastoletnich satanistów (od siedmiu boleści zresztą). Norwegia ma po prostu taka tradycję - w tym właśnie kraju rosła w siłę scena black-metalowa ot co. skoro więcej jest kapel, większe prawdopodobieństwo znalezienia w nich debili ;).[/quote]

yacub napisał(a):
ps. nie heavy a raczej death-metalowe.

Raczej też nie. jak mówiłem, teatrzyk dla nastoletnich satanistów do domena raczej sceny black metalowej. Scena death-metalowa (największa w Europie, bo większa jest oczywiście w Stanach, ale to inna nieco historia) jest tuż obok - w Szwecji i raczej, mimo swojej specyfiki, jest wolna od teatromanów. choć i tacy się zdarzają, jak w każdym chyba kraju naszego kontynentu.

yacub napisał(a):
pss. genialny fragment "Związkowcy zawiadomili ks. Andrzeja Baczyńskiego, szefa redakcji programów katolickich." :lol:

Eh. smutne to, ale co zrobić. zdarzają się takie przypadki też w innych krajach (np kiedyś była głośna sprawa w Belgii). u nas cóż - mamy ponoć państwo kościelne. 99% praktykujących ponoć. ciekawe ilu tak naprawdę wierzących? bo mając taki współczynnik religijności powinniśmy być wzorem moralnym dla całej Europy. wystarczy włączyć TV, żeby wiedzieć że dobrym wzorcem to my raczej nie jesteśmy...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 18:01 

kilka rzeczy:

kriz: sorry, czy ja gościa wyśmiałem? powiedziałem mu po prostu że nie każdy taki jest

ogół: no macie racje, typowo blackowe, ale black w zasadzie powstał dzieki heavy, nie? ;) ...po prostu zwykłem tak mawiać

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 18:04 
Moderator forum

kriz napisał(a):
yacub napisał(a):

heh. wlasnie teraz prezentujesz tę samą postawę co kolega Tzeentch. czyli "co, inne poglady niz tylko-moje-sluszne-poglady?! wysmiac i w ryj".

A uważasz, że słuchający metalu to sataniści? Przecież to jest pogląd zacofanych fanów Giertycha i Glempa...

kriz napisał(a):
yacub napisał(a):

Chyba zbyt duże uogólnienie. Debili jest dużo na świecie i nie wszyscy grają black-metal. Co więcej - nie wszyscy, co grają black-metal, to debile i nie wszyscy robią show dla nastoletnich satanistów (od siedmiu boleści zresztą). Norwegia ma po prostu taka tradycję - w tym właśnie kraju rosła w siłę scena black-metalowa ot co. skoro więcej jest kapel, większe prawdopodobieństwo znalezienia w nich debili ;).

Ja nie mówię o "szoł" a rodzaju darcia się do mikrofonu :wink: BTW - faktycznie, w Polsce mamy całą masę "satanistów" :lol: Wystarczy rzucić okiem na jakieś LO :wink:

kriz napisał(a):
yacub napisał(a):

Eh. smutne to, ale co zrobić. zdarzają się takie przypadki też w innych krajach (np kiedyś była głośna sprawa w Belgii). u nas cóż - mamy ponoć państwo kościelne. 99% praktykujących ponoć. ciekawe ilu tak naprawdę wierzących? bo mając taki współczynnik religijności powinniśmy być wzorem moralnym dla całej Europy. wystarczy włączyć TV, żeby wiedzieć że dobrym wzorcem to my raczej nie jesteśmy...

Wiesz, według części wieśniaków (umysł, nie pochodzenie) nadal jesteśmy Chrześcijańskim Przedmurzem Europy zewsząd otoczonym poganami i innowiercami, chcący zagarnąć "polskość" :lol: Żygam już tym :?

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2004, 18:13 

oczywiście przynaję rację, najbardziej nienawidzę ludzi (oczywiście zaraz obok drechów i pozerów :P) piszących bzdury a la http://poczta.pnet.pl/~ekhm/ ... "Satanistyczni słuchacze muzyki metalowej to zło świata dzisiejszego! Strzeżcie się ich. Strzeżcie i brońcie się przed nimi. Przychodźcie do kościoła aby się przed nimi chronić! Nie zapomnijcie oczywiście dać na tacę!" :?

ps. sorry, jeśli kogoś to uraziło

Ostatnio edytowano 3 lut 2004, 18:17 przez Tzeentch, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2