Teraz jest 24 lis 2024, 22:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rodeon 9800 PRO
PostNapisane: 7 lut 2004, 01:14 

Witam wszystkich.

Mój problem posrednio dotyczy BFa. Jestem zapalonym graczem tej gry, a ostatnio mam duzy problem z graniem. Mój Rodeon 9800 PRO, nie wiadomo dlaczego zaczął mocno się grzać, zwalniać i wywala mnie z gry. Czasem do windowsa i pojawia się napis, ze akcelerator został zrestartowany, a czasem po prostu wyłącza się monitor i ciemność....
Zainstalowałem najnowsze sterowniki, przeinstalowałem gre... i nic. Czy jeszcze jest jakaś nadzieja czy po prostu trzeba kupić nową kartę. Karta nie była podkręcana wiec nic się nie powinno stać. Oglądałem ją dokładnie i nie widzę na niej żadnych śladów uszkodzeń, żaden element nie wyglada na nadpalony. Karta przez cztery miesiące spisywała się doskonale. Nie mam na nią gwarancji. Pomocy!!!!
Grom

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 01:31 

cooler sie kreci?
sama z siebie nie powinna sie przegrzewac jesli nic nie kombinowales.
nie zmieniales napiecia agp?
sproboj najprosciej otworzyc obudowe i przylozyc cooler domowy w strone kompa. zobacz co sie bedzie dzialo.
jesli to nie pomoze to przeinstaluj system i zainstaluj sterowniki omega http://www.omegacorner.com
pozdr.

update:
dodam, ze jesli by sie cos na karcie przegrzewalo to bys widział jakies artefakty (kropki paski rozwalajace sie tekstury).
jesl ireinstall systemu nie pomoze sproboj pobawic sie w zmiane chlodzenia.
radiatory na pamieci, lepszy cooler na gpu np taki od revolteka.
aha mozliwe tez ze zasilacz pada albo cos nie tak z plyta. podaj pelna konfiguracje kompa.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 02:12 

Nessay napisał(a):
update:
dodam, ze jesli by sie cos na karcie przegrzewalo to bys widział jakies artefakty (kropki paski rozwalajace sie tekstury).
jesl ireinstall systemu nie pomoze sproboj pobawic sie w zmiane chlodzenia.
radiatory na pamieci, lepszy cooler na gpu np taki od revolteka.
aha mozliwe tez ze zasilacz pada albo cos nie tak z plyta. podaj pelna konfiguracje kompa.

To nie latwiej napisac wymien calego kompa?? :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 09:15 

moza kopia twojej gry jest jedyna w swoim rodzaju :lol:

PostNapisane: 7 lut 2004, 10:08 
Moderator forum

GromKrutz napisał(a):
Witam wszystkich.

Mój problem posrednio dotyczy BFa. Jestem zapalonym graczem tej gry, a ostatnio mam duzy problem z graniem. Mój Rodeon 9800 PRO, nie wiadomo dlaczego zaczął mocno się grzać, zwalniać i wywala mnie z gry. Czasem do windowsa i pojawia się napis, ze akcelerator został zrestartowany, a czasem po prostu wyłącza się monitor i ciemność....
Zainstalowałem najnowsze sterowniki, przeinstalowałem gre... i nic. Czy jeszcze jest jakaś nadzieja czy po prostu trzeba kupić nową kartę. Karta nie była podkręcana wiec nic się nie powinno stać. Oglądałem ją dokładnie i nie widzę na niej żadnych śladów uszkodzeń, żaden element nie wyglada na nadpalony. Karta przez cztery miesiące spisywała się doskonale. Nie mam na nią gwarancji. Pomocy!!!!
Grom

Grafa bierze bardzo duzo prądu. Może zasilacz nie zawsze jest jej w stanie tyle dostarczyć? Wtedy zdarzają sie "niespodzianki". Mi w takiej sytuacji komp sie po prostu resetował (czarny ekran i bootuje się od nowa), lub... gra wychodziła do windy. Może masz podobny problem?

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 10:12 

Dzieki za rady.

Pełna konfiguracja kompa: Asus P4GE-V, Pentium 4 2.4@2.5, DDR 512, Creative Audigi 2 Platinum Ex, o karcie już pisałem, klawiatura i myszka Logitech, dysk Barracuda 60Giga.
Nowego procka i grafike mam od listopada i do tej pory było ok.
Na tej karcie gram na ustawieniach 1024/768, a tekstury, cienie, odległość itd na maxa. W dźwiękach 44 hz, ilosc kanalow 31 (akceleracja sprzetowa) szczegóły na maxa. Do tej pory było wszystko ok.

I jescze jedno: mam gre i oba dodatki ORYGINALNE.

Problemy zaczely sie po instalacji nowego patcha 1.6. Wczoraj odinstalowałem całą gre i zainstalowałem tylko bfa bez patcha i problem nie ustapił, stad wnosze, ze to zbieg okolicznosci, a problem lezy po stronie karty.

Zapomniałem dopisać, że od listopada mam też nowy zasilacz 350 WAT. Nie pamietam w tej chwili marki, ale kosztował 250 zł i pamietam, ze to dobry sprzet.
Wiec to chyba tez nie to.

Grom

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 22:12 

przeinstaluj system moze pomoze. jesli nie bedziemy dalej kombinowac ;)
i zainstaluj od razu omegi http://www.omegacorner.com
albo jeszcze przed reinstalka wez wyjmij karte ze slotu i wloz ja z powrotem.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 23:11 

Tez mam R9800 PRO i mialem ten sam problem. Przerzucilem sie na Catalyst 3.7 i problem znikl :)

Jak masz nowsze niz 3.7 wylacz VPU RECOVER moze cos da

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 23:57 

Mialem podobny przypadek tyle ze z Gf4Ti 4200 ( komp sie czasami resetowal, w DC mialem slideshow) Tez juz mylalem ze karta do wymiany. Ale wyjelem ja i rozkrecilem obudowe wiatraczka. Byly tam male kanaliki do odprowadzania cieplego powietrza tyle ze wszystkie zapchane . Po przeczyszczeniu wszystko wrocilo do normy.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 16:42 

Ja bym stawial na zasilacz, ale piszesz ze masz dobry. sprobuj go ponitorowac, czy trzyma napiecie i nie wykracza poza dopuszczalne normy. na pewno jest jakis soft do tego - sprawdz na stronie producenta plyty glownej. ja mialem podobne objawy (tez mam radeona 9800 pro) i okazalo sie, ze to wina zasilacza. poki nie kupie nowego, odlaczylem co sie da i jakos jest lepiej.
Druga rzecz to chlodzenie chipa karty - sprawdz czy nie przegrzewa sie.
no i poeksperymentuj ze sterownikami.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2004, 22:39 

zobacz czy po wywaleniu z gry karta jest goraca,jezeli tak to znaczy ze potrzebujesz zainstalowac dodatkowy wentylator na karte,takie karty powinny byc zainstalowane w dobrze wentylowanej obudowie,mialem to samo wywalalo mnie z gry a czasami nawet komp sie wieszal,takze probuj kolego,powodzenia :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2004, 23:49 

Skoro już o R9800 to możecie mi powiedzieć jaką płyte główną kupic do Atlhona 3.0 lub 2,8 i of course Radek 9800 PRO.Aha ramu mam 1 GB DDR.Thx za odpowiedz,aha odrazu cene podajcie jeśli łaska. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2004, 00:33 

(NeW)Ambo napisał(a):
Skoro już o R9800 to możecie mi powiedzieć jaką płyte główną kupic do Atlhona 3.0 lub 2,8 i of course Radek 9800 PRO.Aha ramu mam 1 GB DDR.Thx za odpowiedz,aha odrazu cene podajcie jeśli łaska. 8)

Abit NF7-s rev2.0 ok 500zl

a jak chcesz totalny wypas z duzymi mozliwosciami oc i masz kogos za granica :wink: to

http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=13-136-138&depa=0

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2004, 01:36 
Moderator forum

zgadza sie, raklez dobrze mowi, aktualnie najlepsza plytka do oc :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2004, 01:43 

Asus A7N8X2.0 Deluxe na nForce2, żadnych problemów z takim sprzętem, pełne podkręcanie w biosie. Wiem bo mam na Radku 9800 Pro i Athlon 2600+, 1.5 GB Ram. Znam gościa co używa ją z Athlon 3000+ i grafą FX 5950 i też sobie chwali. Cena płytki około 540 zł.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2