Teraz jest 25 lis 2024, 00:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 00:07 
Moderator forum

Maciejek napisał(a):
ECS Elitegruop, model: K7S5A :wink:

Miałem kiedyś płyte ECS-a. Ale jusz nie mam. Na szczęście.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 00:16 
Oldboy Battlefield.pl

SiS? a ty wgrywasz 4in1via? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 00:50 

Ya ? Plyta na chipsecie SiS 735, a co to te via ?

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 00:56 

No i w ten sposób kształtuje nam się mały obraz problemu. SIS jest raczej miernym czipsetem stąd też jego wydajność oraz wydajność elementów którymi steruje (karta graficzna na agp) jest słaba. Więc część problemów wynika własnie z twojej płyty głównej...

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 16:09 

NIo mozliwe, ze tak, ale dlaczego to sie pojawilo dopiero po zainstalowaniu patcha 1.6 ? Doslownie od razu po zainstalowaniu i odpaleniu LoC sie wszystko zaczelo krzaczyc. POzniej, jak gralem na necie to do tego dolaczyl spadek fps'ow do 5 i zanik dzwieku. Juz ktorys raz pisze, ze wczesniej nie mialem tego typu problemow z zadna gra. I tylko bf sie krzaczy, wszystko inne smiga tak jak trza. CZy to moze miec cos wspolnego z tym, ze chyba dzien przed zainstalowaniem nowego patcha dolozylem 512 mb ddr-sdram kingstona ? Chyba nie, bo zrobilem formata, zaisntalowalem na nowo, bf'a sciagnalem full patcha i dalej to samo.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 17:19 
Moderator forum

Może (a chyba raczej na pewno) patch 1.6 podniósł wymagania srzętowe wzgledem kompa? Co kiedys wystarczało - teraz przestało...

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 17:38 

Jakos ci ktorzy maja GeForce 2 MX 400 i 256 mb ramu nie maja zadnych problemow, zreszta fps'ow dalej mam tyle samo.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 17:43 

Maciejek a pisalismy Tobie przeciez dokup 256 Ram No Name + GF4Ti 4200 lub Radek 9500Pro ale ty uparles sie na Kingstona.
Chodz w twoim przypadku to i tak nie jest wina sprzetu.
Testowalem ostatnio Battlefielda dla zabawy na P3 933 + 512 SDram i GF 2 MX 32 MB i nic sie nie krzaczylo, odpowiednio obnizylem jakosc w ustawieniach i owszem za ladnie to niewygladalo ale mozna bylo spokojnie grac.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 19:50 

Tak, ECS K7S5A to najgorszy badziew jaki może być, też miałem tą płytę kiedyś i same problemy np. resetowanie biosu i brak współpracy ze wszystkimi pamięciami, nie mówiąc już o wyżej taktowanych prockach. Maciejek sprawdź koniecznie jakie taktowanie pokazuje ci bios dla procka, może się okazać że nastąpił ten nieszczęsny reset i wskazanie mija się z prawdą - poczytaj o tej płycie na necie to zobaczysz ilu ludzi ma z nią problem. Pamiętaj też że do poprawnej pracy grafy na tej płycie (oprucz sterów nVidia) musisz mieć zainstalowany SIS AGP Driver pod konkretny system na którym jedziesz.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 20:02 

No wiem, sciagnalem i zainstalowalem SiS AGP Accelerated Graphics Port ver. 1.17, czyli chyba najnowsza wersja.
Yaro--> na obie rzeczy i tak by mi nie starczylo kasy. Sam se zreszta sprobuj znalezc 512 mb ramu na ddr'ach i Jakas dobra karte w stylu GeForce 4 Ti 4200 za 600 zl ! Nawet nie starczyloby mi na 256 ramu, gdybym kupil grafe, a zreszta, mam juz zajety jeden slot, a mam tylko dwa, wiec jak kiedys chcialbym jeszcze dokupic ramu, to by nie bylo gdzie wsadzic, i dlatego postanowilem kupic 512, ale prawie nie widze zadnej roznicy, ani w systemie, ani w bf'ie, no moze mapy laduja sie 2 sekundy szybciej nioz wczesniej, ale to wszystko.
A w biosie, w setupie mi pokazuje CPU frequency 133 mhz i DRAM frequency tez 133 mhz. Ale to o to w ogole chodzi ?
Na samym pocztku, jak wlaczam kompa to mi pokazuje AMD Athlon XP 1600+.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 20:38 

ten twój komp to jakiś z archiwum x..jak można nie widzieć różnicy w aplikacjach,grach itd z 256 na 512mb??jak miałem stary komp i 384mb..pod koniec wysiadła mi jedna kość pamięci-128mb..zostało tylko 256mb i w BF momentalnie dało się odczuć prawie ciągły swapping z hdd,pauzy itd..a co dopiero przesiadka na 512mb.jak ty nie widzisz żadnych różnic...to nie wiem :? bios możesz ustawić na default(przedtem zapamiętaj lub zapisz ustawienia poprzednie,jakby coś nie działało)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2004, 20:47 

Chyba masz racje. Od samego poczatku (kompa mam od roku) mialem same klopoty z moim pecetem. Nie grzebalem w ogole w srodku, ani w biosie. I to takie dziwne problemy, co to jeszcze nikt i ch nigdy nie iwdzial :lol: A bf mi chodzi tak samo na najnizszych i najwyzszych ustawieniach. Nawet jak jest napisane, ze mam 70 fps, to w rzeczywistosci postac porusza sie z lekkim opoznieniem.
PS: jak moge podkrecic proca (to chyba on odpowiada, ze w singlu bf sie niemilosiernie tnie juz przy 150 % botow).
PS 2: jakos strasznie wolno mi sie cos wczytuje dzisiaj forum i stronka glowna. Wam tez ?

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2004, 18:56 
Moderator forum

Jeżeli nie wiesz jak podkręcać procka to lepiej tego nie rób na własną rękę bo może potem być sporo problemów. Sprawdź czy ci chodzi dobrze chłodzenie na procku i karcie. Jeżeli zainstalowałeś wszystkie wskazane we wcześniejszych postach rzeczy i nic to jest to jakiś totalny krzak - można jeszcze skasować bios i przywrócić mu ustawinia default. Ale tak na oko to twój komputer to mały chaos w metalowej obudowie. Rzycze powodzenia w zmaganiach.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2004, 22:56 

Qrde na stronie kingstona, w spisie modulow pamieci, ktore obsluguje moja plyta glowna K7S5A nie ma mojej kostki, czyli KVR333X64C25/512
Sa same pracujace z czestotliwoscia 266mhz, bo moja plyta obsluguje tego standarda, a moja pamiec 333mhz. Czy to moze byc przyczyna tych problemow ?[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2004, 23:15 
Oldboy Battlefield.pl

nie
a przyczyna twoich problemow jest to ze sie nie sluchasz :!:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2