Teraz jest 24 lis 2024, 21:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lut 2004, 16:36 

Chciałem zapytać o coś co nie jest konkretnie związane z battlefieldem, ale wy- rasowi gracze możecie mi odpowiedzieć-mianowicie czy spoykaliście się kiedyś z czymś takim, że patch w oryginalnym języku może nie pasować do gry-tzn dam przykład- kupiłem gre blitzkrieg (spolszczoną ) i okazało się że po ściągnięciu patcha nie wykrywa on gry...co miałem zrobić- oddałem gre ( nie bez problemów), a teraz zamierzam kupić Call of Duty i wszędzie w sklepach jest tylko polska wersja, boje się ze będe miał podobny problem...czy ktoś może mi coś poradzić, lub wyrazić swoje zdanie w tej sprawie??/

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2004, 17:01 
Moderator forum

teroetycznie patche powinny byc dostosowane do wersji jezykowej czyli kazda wersja powinna miec swojego patcha zeby sie nie pochrzanilo, w praktyce jednak wydawcy gier robia zwykle jednego patcha wspolnego i czasem cos sie wykrzaczy, dobry wydawca robi patche oddzielnie do kazdej wersji jezykowej

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2004, 17:29 

Ja mialem z cala seria Europy Universalis. A szczegolnie z ostatnim dzielem Hearts of Irons (2 WS-gra z seri EU). Gdzie masz 2 opcje stratu orginala mape (z angielskimi prowincjami) i Polska (prowincje sa po Polsku). Po upaczowaniu wersja angielska pacza gra na Polskiej mapie byla nie mozliwa (gra podczas ladowania mapy wywalala do pulpitu)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2004, 18:02 

a ja mam tez all gry Paradoxu oprocz Victori i CK i np II wojna św juz do patcha 1,5c(eng oczywscie) działa bez problemu tylko jest nie popolsku

PostNapisane: 22 lut 2004, 19:02 

Przypadek sprawił że mam ten sam problem, ponieważ co zainstaluje patcha to przy ładowaniu gry wywala mnie do pulpitu i tak się dzieje gdy odpale gre z ikonki w języku angielskim i polskim, natomiast w folderze II wojna światowa mam ikonkę HoI i z niej da się uruchomic gre, ale z kolei nie można już załadować żadnego scenariusza- jak rozwiązaliście ten problem, albo jak to w waszym przypadku wyglądało??

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2004, 19:07 

Gen.Asalut napisał(a):
a ja mam tez all gry Paradoxu oprocz Victori i CK i np II wojna św juz do patcha 1,5c(eng oczywscie) działa bez problemu tylko jest nie popolsku

Tu masz racje ale ja mowilem o paczach wczesniejszych. A wersja 1.5c jest jeszcze nie do konca zrobiona. I mialem na mysli to ze mapa jest po angielsku
Gambit napisał(a):
Przypadek sprawił że mam ten sam problem, ponieważ co zainstaluje patcha to przy ładowaniu gry wywala mnie do pulpitu i tak się dzieje gdy odpale gre z ikonki w języku angielskim i polskim, natomiast w folderze II wojna światowa mam ikonkę HoI i z niej da się uruchomic gre, ale z kolei nie można już załadować żadnego scenariusza- jak rozwiązaliście ten problem, albo jak to w waszym przypadku wyglądało??

Ja zainstalowalem polska wersje i bylo ok. A masz unlimited pacza?? Jesli tak to odpalasz HoI.exe

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2004, 19:20 

tak jest :)

zazwyczaj polksa wersja gry wymaga polskiego pacza :)
tak jest w ponad 75% gierek :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2004, 00:03 

Gambit, a po jaką cholere patchowałeś Bliztkriga jak on w czasie instalacji się patchuje? Przecierz ta gra w PL jest już z wersją 1.2......

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2004, 18:39 

Może masz racje Paweł, ale gdy wchodziłem w okno wyboru serwerów i wybierałem jeden z nich to wszystko było ok z tym że reszta która wybrała serwer się łączyła a u mnie nic się nie działo, napisałem więc o tym na forum, a oni powiedzieli, że tak się dzieje gdy nie ma patcha- i jakie jest twoje zdanie w tej sprawie?

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2004, 18:51 

Masz pirata?? :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2004, 17:59 

Żartujesz!! Nie robił bym problemu gdyby to był pirat, ale kosztowało mnie to 120 zł....

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2004, 18:03 

Gambit bo trzeba poczekać człowieku.... Koło minuty i już. I pamiętaj że jak jesteś "nadwyżką" czyli pokój jest pełny a ty próbujesz się dołączyć to tak się właśnie dzieje.

Strefa czasowa: UTC + 2