Witam!
Niedawno zmieniłem GeForce III Ti na Radeon 9700 Pro 128 (Hercules), ponieważ miałem niedużo FPSów i nie zawsze chodziło płynnie. No ale, włączam BFa, a tu co widze?? 50 FPS, góra 70 NA PUSTEJ MAPIE I 0 RUCHU. Jak zaczynam iść to spada do 40 FPS
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
.
Z tego co czytałem, Ci z Was co mają Radeony 9700 mają non stop 100 FPS na najwyższych ustawieniach, na 64 osobach przy ostrej walce.
No więc przejrzałem kilkanaście postów z podobnymi problemami (między innymi Gorefesta, który miał taki sam problem), robiłem wszystko co radziliście ale dupa
W 3D Marku 2003 mam 4500 z hakiem (Podaję tak na wszelki wypadek).
Mój sprzęt: Pentium IV 1.8@2.4, Radeon 9700 Pro 128 (Hercules), 512 DDRRAM 333Mhz, ECS P4S5A, SB Live! 5.1.
Kombinowałem w ustawieniach karty, w biosie, Catalysty i Omegi różne testowałem, sterowniki do płyty głównej itp.
No i właśnie do czego dąrze, pomyślałem, że może moja płyta główna jest za kiepska i dlatego taki spadek FPS ??(ECS P4S5A)
Czekam na opinie ekspertów, bo na płytach głównych to się ani trochę nie znam
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
.
H-E-L-P
P.S. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły jak naprawić te spadki FPS, albo co jest ich przyczyną to piszcie, z góry wielkie dzięki!
P.S.2. W tą sobotę 'Wróg u Bram' na TVN
.
Z GÓRY DZIĘKI WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZI (NA TEMAT
.)