Teraz jest 30 lis 2024, 18:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 mar 2003, 02:49 

... został rozwiązany !!! :D
Wystarczy zainstalować sterowniki z tej strony http://www3.telus.net/henryho/sblive2audigy/
A co chyba najbardziej ciekawe sterowniki te umożliwiają obsługe EAX HD zamieniając SB Live w Audigy :) Tak więc Creative Labs uznało że po co ma robić sterowniki dla SB Live z obsługą EAX HD skoro może zarobić na sprzedawaniu Audigy jako jedynych kart pod nowego EAX'a. Ktoś jednak scrackował sterowniki tak aby te z Audigy instalowały się pod SB Live dając pełną (prócz 24bitowych próbek) obsługe tego samego co oferuje Audigy.
Przez nocke ściągne te ponad 100MB Software do "niby Audigy" i jutro jeszcze przetestuje całość. Ale jak na razie wiem jedno: na nich BF przy SB Live nie trzeszczy :)

PostNapisane: 8 mar 2003, 01:18 

PhoeniX napisał(a):
... został rozwiązany !!! :D
Wystarczy zainstalować sterowniki z tej strony http://www3.telus.net/henryho/sblive2audigy/
A co chyba najbardziej ciekawe sterowniki te umożliwiają obsługe EAX HD zamieniając SB Live w Audigy :) Tak więc Creative Labs uznało że po co ma robić sterowniki dla SB Live z obsługą EAX HD skoro może zarobić na sprzedawaniu Audigy jako jedynych kart pod nowego EAX'a. Ktoś jednak scrackował sterowniki tak aby te z Audigy instalowały się pod SB Live dając pełną (prócz 24bitowych próbek) obsługe tego samego co oferuje Audigy.
Przez nocke ściągne te ponad 100MB Software do "niby Audigy" i jutro jeszcze przetestuje całość. Ale jak na razie wiem jedno: na nich BF przy SB Live nie trzeszczy :)

te sterowniki sa juz dosyc dawno dostepne i to w wersji ca 20mb, co nie zmienia faktu, ze trzeszczenie dalej jest :). przynajmniej u mnie.

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2003, 01:50 

Od dawna to są dostępne sterowniki A2forsblive które jednak nie dodają obsługi EAX HD. Te są nowe i dodają więc dają praktycznie to co ma Audigy najlepsze za darmo. Inna sprawa ze u mnie pod W98 to nie działa a dodatkowo kaszanią się filmy w DivX (trzeczy,skacze) więc wywaliłem to. Może pod W2K zadziała bo już na forum b3d pisza ze komuś pod XP chodzi bezproblemowo.

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2003, 03:33 

PhoeniX napisał(a):
Od dawna to są dostępne sterowniki A2forsblive które jednak nie dodają obsługi EAX HD. Te są nowe.

moze tak moze nie :) sprawdz sobie newsa na benchmarku z 26 lutego.
sciagni i porownaj daty/wersje plikow.
A2forsblive sa z zeszlego roku i tez podobno powodowaly znikniecie trzasko, niestety nie u mnie :(

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2003, 10:04 

A na SB Live! 1024 pomoże???

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2003, 12:47 

Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2003, 13:16 

PhoeniX napisał(a):
Te są nowe i dodają więc dają praktycznie to co ma Audigy najlepsze za darmo.

No może dodaje.... Ale nie wyręcza procesora tak jak audigy w 80%...

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2003, 15:21 

Na pewno nie jest to dokładnie tak samo full sprzętowo jak w Audigy no ale przy obecnych procesorach te 50-100Mhz poświęconych na częściową emulacje EAX HD nie robiło by większej różnicy :)

Strefa czasowa: UTC + 2