Teraz jest 19 kwi 2025, 17:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 mar 2004, 23:13 

Panowie był nie dawno temat o naszych serwach (czyli IRS)\
że niski poziom itd ...

A to co sie dzieje na prgk to juz ... Brak mi słów...
Sami tkowcy , wulgarne odzywki i to ma byc poziom gry ??

I dotego jeszcze kick wyłaczony (pewnie za nadużywanie:) )

Oj admini zróbcie cos bo pomyslę że się z tego najgroszy syf zrobi ...

PostNapisane: 13 mar 2004, 23:19 

Art napisał(a):
Panowie był nie dawno temat o naszych serwach (czyli IRS)\
że niski poziom itd ...

A to co sie dzieje na prgk to juz ... Brak mi słów...
Sami tkowcy , wulgarne odzywki i to ma byc poziom gry ??

I dotego jeszcze kick wyłaczony (pewnie za nadużywanie:) )

Oj admini zróbcie cos bo pomyslę że się z tego najgroszy syf zrobi ...

Hmmm, nie wiem, czy cos zdziałasz, bo to tak jak walka z wiatrakami - zawsze znajdzie się jakis oszołom, który chce się zabawic w tk :? . Zawsze myslałem, w kazdym razie z tego co słyszałem, że na serverach klanu IRS jest bardzo niski poziom - dzisiaj grałem na baxe i nie było nawet tak źle, oprócz tego, że nie moglismy się podzielić na równe teamy :wink:

P.S Chamstwo na serverach i wulgasryzmy zawsze beda, czasami traktuje się to z przymrózeniem oka, gdy np. dwóch znajomych z klanu "wyzywa" się, a raczej zartuje, tak dla jaj :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 00:00 

Cicho wiechol Ty tu masz najmniej do gadania!! ! I prosze nie wypowiadaj sie w tej kwesti wiecej! !! Moze chciales sobie posta nabic, nie wiem, nie wazne! !! Nie bylo Cie na serwerze, wiec nie mozesz wiedziec!! Bez obrazy !! !

Art, gralem akurat przedchwila i Cie widzialem. Masz absolutna racje. Strasznie duzo lam i nowych graczy, ktorzy niedawno sie na forum witali. Caly czas, albo sobie strzelali po swoich, albo do swoich samolotow z aa lub przy starcie we mnie z karabinow. Gdy kilka osob byla zgodna i wszyscy pisali kick, wywalic go, ale kupa smierdzi, nie mozna, bo glosowanie jest wylaczone. Wiem, ze jak przywrucicie je spowrotem to beda soebie jaja robic! Ale to jest bardzo potrzebne i przydatne. Mozecie przywrocic glosowanie? ?

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 00:24 

dragon napisał(a):
Cicho wiechol Ty tu masz najmniej do gadania!! ! I prosze nie wypowiadaj sie w tej kwesti wiecej! !! Moze chciales sobie posta nabic, nie wiem, nie wazne! !! Nie bylo Cie na serwerze, wiec nie mozesz wiedziec!! Bez obrazy !! !

Art, gralem akurat przedchwila i Cie widzialem. Masz absolutna racje. Strasznie duzo lam i nowych graczy, ktorzy niedawno sie na forum witali. Caly czas, albo sobie strzelali po swoich, albo do swoich samolotow z aa lub przy starcie we mnie z karabinow. Gdy kilka osob byla zgodna i wszyscy pisali kick, wywalic go, ale kupa smierdzi, nie mozna, bo glosowanie jest wylaczone. Wiem, ze jak przywrucicie je spowrotem to beda soebie jaja robic! Ale to jest bardzo potrzebne i przydatne. Mozecie przywrocic glosowanie? ?

Sry, nie było mnie tam, napisałem tak "ogólnie". Jeśli w rzeczywistosci jest tak jak mówisz, to IMHO trza przywrócic to całe kickowanie (było wyłączone? :wink: ). Trzeba lamy, lamiki, lameczki i innych noobów nauczyc kultury i moze wreszcie poleciały by bany :twisted: . Pytanie - gdzie był admin? Wiem, ze nie zawsze ma czas na siedzienie na serverze, ale zawsze mozna napisac na gg.

P.S Posta sobie nie chcialem nabic, raczej nie mam takeigo zwyczaju.
P.S 2 I tak bym się nie obraził :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 00:40 

No nie wiem drago co z tym zrobic , bo tu człowie zawsze chiał pogac z kultura ... coz chyba nooby sie dorwały do gierki za 39.90 i mysla ze to cs albo cos takiego...

Szkoda mysleć co bedzie dalej
...

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 01:09 

Art napisał(a):
No nie wiem drago co z tym zrobic , bo tu człowie zawsze chiał pogac z kultura ... coz chyba nooby sie dorwały do gierki za 39.90 i mysla ze to cs albo cos takiego...

Szkoda mysleć co bedzie dalej
...

Witam wszystkich!

Śledze poczynania na scenie BF od samego początku, forum BF również śledze, nie czytuje regularnie, ale spędzam co jakiś czas kilka chwil tutaj. Nie jestem ekspertem w BF, bo w niego niewiele grałem i gram. Rozumiem Wasze zdenerwowanie brakiem kultury na serwerach, to zawsze denerwuje i jest w pełni uzasadnione. Cutyje wypowiedź Art-a celowo, bo widzę, że kolega jest gorącym przeciwnikiem CS'a, ciekawe dlaczego. Ciekawi mnie też, ile wie o scenie CS'a, ja akurat spędziłem na niej ponad dwa lata i zaiste chamstwo jest, bo pojawiło się z bandą 15-16 latków, która niestety tą grę odkryła. Co nie znaczy, że nie ma/nie było na niej porządnych ludzi, którzy chcieli po prostu pograć. W CS nie jest normą walenie po swoich, bluzganie itd. dostaje się za to kopa, więc nie generalizujmy, dobrze? Poza tym - jestem noobem, tudzież n00bem jeśli wolicie (określenie używanie przez "kozaków", pojawia się na każdej scenie, gdy niektórzy zaczynają "kozaczyć" - szczęśliwie zazwyczaj opuszczam taką scenę zaraz po pierwszych symptomach), pomimo, że grałem w: Diablo, Quake 2, StarCraft, Diablo 2, Unreal Tournament, Counter Strike, Unreal Tournament 2, Wolfenstein: Enemy Territory - mniej więcej tyle w mniej więcej kolejności chronologicznej - jestem zielony. Wiem, gdzie jest celownik, wiem też co to jest "zadanie do wykonania", jak rówież, co to jest "staciarstwo". Innych rzeczy muszę się nauczyć, bo niestety nowa gra, więc i nowe zagrania, inne zachowanie się broni/postaci/pojazdu itd. To iż nie tolerujecie chamstwa, to się chwali i radzę zacząć z tym walkę teraz, bo potem będzie za późno, jak kiedyś w przypadku CS-a. Jednak to, że nie podobają się Wam nooby - wybaczcie, ale ci ludzie gdzieś się nauczyć grać muszą. Popełniają błędy, nie potrafią grać, zajadą swojego, ale Wy też tak kiedyś robiliście. Przecież widać, kiedy ktoś wali do swoich umyślnie, a kiedy nie. Kiedyś choćby w przypadku nawet CS-a tłumaczyłem człowiekowi przez mikrofon jak się bombę podkłada, z czego wszyscy mieli solidny ubaw, ale to nic śmiesznego w końcu człowiek się z tym nie rodzi. Tylko mi nie piszcie tutaj, żeby się uczyli z botami, bo każdy wie, że bot jest przynajmniej kilka razy wolniejszy od żywego człowieka... Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 01:23 

Loozu troche, wszysyc admini wyjechali na lana. Poza tym jak nie jest aktywne glosowanie, to jest zawsze aktywny autokick za np -8 pkt. Widocznie ktos zapomnial wlaczyc, wiec wystarczy poczekac i wszytko wroci do normy.

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 01:33 

Promko-tak..podstaw BF-a trza się uczyć z botami najlepiej,wtedy nie będzie że po swoich wali..nie ważne że bot ma gorszego cela/refleks etc niż human..ale nauczysz się taktyki,ciekawych zagrań,uników itp..nie ma nic gorszego niż total noobs in action strzelające z kaemu w czołgi(lub kładące miny koło swoich)itp..poza tym musisz opanować pojazdy wszystkie,klasy itd..a na servie to raczej ktoś będzie na ciebie liczył że coś umiesz mu pomożesz,a nie że ty dopiero drugi czy trzeci raz w BF-a grasz i uczysz się..od tego jest tryb SINGLE

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 01:46 
Moderator forum

Jeśli już się gra pierwszy raz to powinno się to robić na jikmś serwerze publicznym EA. Przed chwilą byłem świadkiem jak dwóch kolesi (jeden grał PIERWSZY RAZ w gre) wymieniało się uwagami na czacie jako to jeepki ładne, czy on kogoś trafił czy może ten drugi i o co w ogóle chodzi itd.) Lotnicy mają zazwyczaj mało fragów, bo wiara wyskakuje z ledwo tlącego się samolotu. Jeden opowiada jakąś historyjke drugiemu - obaj snajperzy, stoją koło siebie na górce - jakby na rybach byli. Ale powylewać można. Do czasu aż ci się to znudzi i jest tragicznie frustrująco.

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 01:50 

MK napisał(a):
Promko-tak..podstaw BF-a trza się uczyć z botami najlepiej,wtedy nie będzie że po swoich wali..nie ważne że bot ma gorszego cela/refleks etc niż human..ale nauczysz się taktyki,ciekawych zagrań...

Masz rację, ale podstaw, obsługi pojazdów, klas itd. W pełni się z Tobą zgadzam. Tylko nie zapominaj o tym, że ludzie się nauczą tego wszystkiego, potem wchodzą na serwer i... Wszystko dzieje się dużo szybciej - nie ma czasu przycelować, nie ma czasu podejść do zrzucenia bomb, bo ktoś siedzi Ci na ogonie i strzela - a co gorsza - celnie. Zaczynają się spieszyć, pojawiają się nerwy i błędy. Myślisz, że ja tego nie widziałem? Widziałem i to nie raz, i w CS, i w ET, i Quake'u 2. Słyszałem w słuchawkach i czytałem: "No skąd?!", " To niemożliwe!", "Jak on to zrobił?!", "To czit!!!" itd. itp. To norma, nie nauczysz się niczego więcej niż to, co jest ci potrzebne, aby pokonać przeciwnika. Dopiero bardziej wymagający przeciwnik zmusi cię do jeszcze większego wysiłku. Jest takie stare przysłowie: "Zapomniał byk jak cielęciem był"...

Hynol napisał(a):
Jeśli już się gra pierwszy raz to powinno się to robić na jikmś serwerze publicznym EA. Przed chwilą byłem świadkiem jak dwóch kolesi (jeden grał PIERWSZY RAZ w gre) wymieniało się uwagami na czacie jako to jeepki ładne...

Bo ludzie są różni, jedni chcą grać, a inni zagrać, a to różnica. Nie można generalizować i twierdzić, że noob to zagrożenie, tragedia, a najlepiej, żeby nikogo nowego nie było - taka mała hermetyczna społeczność BF-owa :) Nie twórzcie tzw. "elity" na scenie, bo to już też widziałem, dzięki tzw. "elicie" podzieliła się scena CS-a...

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 02:02 

wszystko przyjdzie z czasem "potem wchodzą na serwer i... Wszystko dzieje się dużo szybciej - nie ma czasu przycelować, nie ma czasu podejść do zrzucenia bomb, bo ktoś siedzi Ci na ogonie i strzela - a co gorsza - celnie" zawsze znajdzie się ktoś lepszy od ciebie na to nic nie poradzisz,a skilla z czasem sobie wyrobisz,grunt to podstawy które zdobędziesz w singlu(tak samo znajomość map,sprzętu)

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 02:24 

Promko i MK - gadaci o tym samym tylko jeden drugiego chce przekonac ze ten drugi sie myli - dajcie na looz :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 02:30 
Moderator forum

Promko napisał(a):
Bo ludzie są różni, jedni chcą grać, a inni zagrać, a to różnica. Nie można generalizować i twierdzić, że noob to zagrożenie, tragedia, a najlepiej, żeby nikogo nowego nie było - taka mała hermetyczna społeczność BF-owa :) Nie twórzcie tzw. "elity" na scenie, bo to już też widziałem, dzięki tzw. "elicie" podzieliła się scena CS-a...

Ja wiem co się w counterze działo i nie maiłem ochoty grać w pewnym momencie (i w sumie nie dziwie się że powstała elita grająca ze sobą). Chodzi o to że do tej pory wchdząc na PRGK, można było być pewnym że gracze reprezentują nienajgorszy poziom i jak już nic nie wspomogą to przynajmniej nie przeszkodzą i będą się stosować do zasad które można znaleźć w FAQ na tym forum. Jak ktoś chce sobie zagrać to jest mnóstwo serwerów gdzie się można uczyć. Również polskie. I nie chodzi tu o tworzenie elit, ani hermetyzacje środowiska - W BF nie trzeba być super masterem aby się przydać swojej drużynie - chodzi o nie robienie bydła. A to żaden elitaryzm - to raczej norma. Ja czekam na BF:V - w tej cenie w polsce kupią go jedynie oddani sprawie :).

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 04:15 

Cóż hynol te czasy juz nie powróca :)

A kurtury :) bediem ucyć banami :)

Co co do przeciwnika CS to fakt :) nie cierpie gier w których a za tak można czitować :)

A co do elit - to w elicie jest ten co umieć utrzyamć kurture na serwera :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2004, 08:47 
Moderator forum

CloneTrooper napisał(a):
Loozu troche, wszysyc admini wyjechali na lana. Poza tym jak nie jest aktywne glosowanie, to jest zawsze aktywny autokick za np -8 pkt. Widocznie ktos zapomnial wlaczyc, wiec wystarczy poczekac i wszytko wroci do normy.

Dokładnie - nie miał kto adminować a wiekszość dobrych graczy była na LanParty, więc nie ma co się dziwić, że deko trzoda była na PRGK.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2