Teraz jest 25 lis 2024, 00:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 mar 2004, 23:24 

Odkąd podkręciłem sobie troche kompa na BIOSIE to przy grach o ostrym obciążeniu karty graficznej, komp mi sie zawiesza a zamist obrazu wwidze kolorowe poprzeczne paski (za każdym razem w innym kolorze :D) Mam najnowszego Direct X i najnowsze CATALYSTY. Moja konfiguracja to:
Płyta g(ł)ówna MSI KT4V
Procek: AMD athlon 1,7+ (podkręcony do 2.2 {wcześniej do 2.5 bez sciemy})
Karta graficzna: Radeon 9100
ramce: 256 mbram (kingstony)
Błagam o pomoic w jakoś odkęceniu tego kompa, bo nawet jak w biosie niby "odkręcam" do 1.7 to temperatura wciąż nie sapda poniżej 50 C. Jak to odkręcić pomóżcie bo boje się że BFV będzie mi się w ten sposób zawieszać?

Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2004, 23:35 

Najlepszy i najskuteczniejszy sosob odkrecanai kompa to.... srubokret ale nie byle jaki najlepiej uzyc gwiazdkowego.

Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2004, 23:37 

Rozumiem, że nazwa tematu powinna być "przegrzewanie procka" :?:

Proponuje kupić jakiś wydajny wentylatorek. Po za tym, 50 C dla Athlona to nie jest wysoka. Domyślam się również, że masz w technologii 0.13 więc chyba wszystko jest wporządku.. Może wina karty graficznej? też podkręcałeś?? Może spróbuj ustawić ustawienia domyślne biosu i zobacz czy problem będzie się powtarzał :?

Jeżeli coś nagmatwałem, to sokra. Najlepiej poczekaj aż odpowie Ci jakiś "overlocker" :wink: Np Holman :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2004, 23:45 
Moderator forum

Oj Igor, Igor.
W niektórych sytuacjach milczenie jest złotem.

Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2004, 23:59 

w takim raze sorki za bledny temat :D. Ale to chodzi ze przegrxzewa sie karta graficzna a nie procek, wiec temat proca zostawmy, tylko zajmijmy sie kartą. Wiem ze jak podkrecasz w biosie na płycie gówna to podkreca sie wszystko. Ale niech mi ktos pomoze. Aha i jeszcze jednop bo kiedys zastanawialem sie czy to nie jest jakis efekt uboczny mojego Radeona 9100, więc niech któryś z radeonowców 9100 powie ze mu sie to nigdy nie zdażyło i że jest sz ansa na naprawieni :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 00:02 

Owszem wszystko podkręca... Jak podkręcisz procek to podkręci się także karta dźwiękowa i będziesz miał TAKIIIIIIIIIIII dźwięk... Sciągnij RivaTuner (nowsze wersje obsługują ATI) uruchom i sprawdź czy grafika jest podkręcona (porównaj wartości w Riva z wartościami fabrycznymi) i w razie czego obniż wydajność.

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 00:13 

Dowodca_Pawel napisał(a):
Owszem wszystko podkręca... Jak podkręcisz procek to podkręci się także karta dźwiękowa i będziesz miał TAKIIIIIIIIIIII dźwięk...
Nie nasmiewaj sie z ludzi to nieladnie

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 00:14 

Ja się naśmiewam? Podkręciłem swego Celka na 3 GHz i z AC'97 zrobiło mi się Audigy Player. Nawet Hadware Support mogłem w BF włączyć :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 00:16 

Ja się naśmiewam? Podkręciłem swego Celka na 3 GHz i z AC'97 zrobiło mi się Audigy Player. Nawet Hadware Support mogłem w BF włączyć :roll:
a z mozgiem co Ci sie zrobilo :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 00:16 
Moderator forum

Burdixon napisał(a):
. Wiem ze jak podkrecasz w biosie na płycie gówna to podkreca sie wszystko.

siur, wlacznie z gumka od majtek

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 00:18 

A ja ostatnio podkręciłem lodówke, i tearaz hoduje pingwiny w małym pokoju:D A teraz sie zastanawiam jak sie kręci piekarnik...

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 00:22 

A co miało zrobić? Ogłupiałem przez was... próbowałem zachować resztki rozumu ale żeście mnie zbesztali więc... Chłopie mam rozwiązanie!

Weż otwórz obudowe (jak nie masz gwiazdkowego śrubokrętu to głową otwórz (wal głową aż blacha się wygnie)) wyjmij bateryjkę (takie srebne z krzyżem (nic ci nie grozi taa zupełnie nić mimo że jest POD NAPIĘCIEM (uwaga kamerują cię!))) potem odczekaj minute włóż bateryjkę, weź młotek i przywal z całej PETY by się dobrze trzymała w płycie głównej. JEśli mimo to nadal żyjesz, a komp się uruchamia to żeś zawalił sprawe chłopie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 00:25 

A co miało zrobić? Ogłupiałem przez was... próbowałem zachować resztki rozumu ale żeście mnie zbesztali więc... Chłopie mam rozwiązanie!

Weż otwórz obudowe (jak nie masz gwiazdkowego śrubokrętu to głową otwórz (wal głową aż blacha się wygnie)) wyjmij bateryjkę (takie srebne z krzyżem (nic ci nie grozi taa zupełnie nić mimo że jest POD NAPIĘCIEM (uwaga kamerują cię!))) potem odczekaj minute włóż bateryjkę, weź młotek i przywal z całej PETY by się dobrze trzymała w płycie głównej. JEśli mimo to nadal żyjesz, a komp się uruchamia to żeś zawalił sprawe chłopie.

Ale o co chodzi, chcialeś zbawiać świat, to teraz cierp. Prawisz nam tu kazania jak w kościele, twoje posty nie mają sensu :?: Wiele słów które nie niosą nic ze sobą (przerosft formy nad treścią)

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 00:28 

Chciałem żebyś wiedział. Jak NEO normalnie... Ale rozwiązanie podałem. Może w troszkę dziwnej formie ale jeśli chcesz powrócić do pierwotnych ustawień biosu musisz wyłączyć komputer, zasilanie, a potem otworzyć obudowe, wyjąć bateryjke, poczekać, włożyć, włączyć zasilanie i ustawienia powrócą do domyślnych. No chyba że coś się zmieniło w rynku płyt głównych...

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 00:29 

Kaspar napisał(a):
A ja ostatnio podkręciłem lodówke, i tearaz hoduje pingwiny w małym pokoju:D A teraz sie zastanawiam jak sie kręci piekarnik...

to wal do mnie na GG Kaspar bo piekarnik to moja specjalnosc, wiele osob u mnie sie tego nauczylo, nawet zamontowalem centralny zamek do piekarnika bo nie daje sie otworzyc go recznie bo cholernie sie grzeje!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2