Teraz jest 19 kwi 2025, 07:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 11:45 

Jako iz mapka assaultowa juz jest, to przydala by sie czolgowa, prawda ? :)

Bitwa o Studzianki :) (czy jakos tak :D)

Jak narazie to w bfie jest tylko 1 mapka czolgowa, a mogla by byc druga :) Napewno bylo by ciekawie :)

Druga to Westerplatte :)
Ale najlepiej jakby byla z Polakami :)

Poza tym mozna by zrobic mod, z mapami Clona np. nazwa: "Szlakami Andersa" :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 13:09 

Piszcie cos wiecej niz tylko nazwe bitwy, co na niej mialo by byc (co Wam sie podoba na mapach). Powiedzmy ze krystalizuje sie 1 temat "Westerplatte", drugim moglby byc juz kiedys wspominany "Bitwa o przelecz Dukielską" 1944 karpaty 50 km od mojego domu ;), i zwiazana z nia "dolina śmierci" , gdzie starly sie ruskie i niemieckie czolgi - czolgowa mapa.

Ale wracajac do Westerplatte zastanowmy sie jakby to moglo wygladac. Udzial musiaby wziasc japonski Yamato :|, dodanie Stukasow spowodowalo by raczej desanty na polwysep niz jego bombardowania, mur sie da zrobic ;) , linie kolejowa tez, moze dzialo pak dla polski :) , podpiwniczone bunkry moze sie jakos wykombinuje, okopy moze sie wyciagnie z FH, w sumie mozna by tak okroic mape zeby atak szedl wylacznie z jednej strony "muru" , a caly teren polakow otoczyc "outside map" , tak by walki byly w sylu mapy cassino. Ale ogonie to bylaby kolejna "infantry map" . Aha i jeden podtsawowy problem... Polacy musieli by byc Ruskimi :| , to raczej pomysl na mape do FH.

Czekam na dalsze pomysly , nie tylko Westerplatte.

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 13:38 
Oldboy Battlefield.pl

wiesz co clone ja z biepio zaczelismy taki temacik - walki o krym. obrona sewastopola... wlasciwie mapa jest gotowa 1 - wystarczy poustawiac objekty (powalony edytor wykasowal 80% mojej pracy :( )
a skoczkow da sie zawsze wylaczyc.

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 13:41 

kurcze czolgi, niech beda czolgi :) BF to nie CS :P A map assaultowych jest juz masa :( Mysle, ze pomysl z bitwa o przelecz jest ciekawy dosyc :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 13:57 

moje marzenie : pearl harbor.
wiadomo. port, duzo statkow, w tym wiekszosc unieruchomiona. dużo AA. lotniskowce japonskie gdzieś dalej na mapie(to oczywiscie uproszczenie). specem od historii IIWŚ nie jestem, moze ktos pomoze.
ale jako dla lotnika/marynarza to mniam.

no i opcja dla wąskiej grupy fanatykow bitew morskich : polowanie na bismarcka :) - mapa do zrobienia w piec minut - po prosu woda i troche statków :))

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 14:20 

massca napisał(a):
no i opcja dla wąskiej grupy fanatykow bitew morskich : polowanie na bismarcka :) - mapa do zrobienia w piec minut - po prosu woda i troche statków :))

Jest taka mapa w modzie FH o nazwie Altlantica.
Najbardziej zlagowana mapa FH.
Posiada jedynie 4 okręty plus jeden wywalony do góry kilem.

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 14:58 

Ja tez bym wolał Pearl Harbor. Ale bardzo duza musi byc.

Albo cos podobnego do El Alamein (czy jak to sie pisze) tylko ze wiecej flag i zeby byly tereny odpowiednio wykorzystane bo w El alamein 1/3 to wogule same pustki :(

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 15:15 

Clone masz talent myśle że powinieneś pogadać z chłopakami z FH. Ze sprzętem problemu nie będzie (przecierz wszystko modeluje się pod mapy więc jak byś potrzebował jakiegoś czołgu albo coś innego to wymodelują), a mapa będzie o wiele bardziej sławniejsza właśnie jeśli będzie z tym modem. Bo inaczej znowu będziesz narzekać że nikt nie gra w nią. A jak się dogadasz z FH team to dadzą to do Mapacka i będzie to obowiązkowa mapa.

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2004, 15:25 
Moderator forum

A mnie brakuje wielkiej bitwy morskiej. Ale z rozmachem. Abeerden, tylko na morzu. Co mam na myśli... to bardziej rozbudowane Midway, z przewagą morza (flag na morzu) jednak. Przecież w sumie jest 400 map ponad, a potężnej morskiej jakoś nie ma. Pancerniki, lotniskowce, samoloty, łodzie podwodne... no te klimaty. Poza tym morze łatwo zaprojektować :) I nie wolno zapomnieć o kutrach torpedowych !!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2