Kondzio1942 napisał(a):
Mam taki problem (mozliwe ze jestem niedorobiony i nie umiem tego ustawic ) jak ustawiam w singlu na 100 botów to w mojej druzynie jest 5 kolesi a w przeciwnej 11 albo 12 a ja mam ustawione na 100 i gdzie to sie ustawia ja ustawiłem tam gdzie jest taka rubryczka "Number Of Bots"
czy jakos tak ale to jest pod ustawianiem umiejetnosci botów w grze i trudnosc
A ja ci pomogę... w singlu ciężko jest ustawić 100 botów, gdyż te wskaźniki w singlu dotyczą czegoś innego. Są otóż wyrażane w procentach. Proponuję zamiast tego spróbować ustawić taki tryb gry (klikasz na poszczególne przyciski): Multiplay - Create Game - tryb gry koniecznie zaznacz CO-OP - wskaż mapy na których chcesz grać (najlepiej dwuklikiem
) i wtedy masz do dyspozycji pozycję MAX PLAYERS - tam wprowadź liczbę botów. Pamiętaj przy tym, że max to 64 - wprowadzenie wyższej liczby nic nie da. Za pomocą opcji TICKETS możesz wydłużyć czas trwania bitwy, za pomocą opcji AXIS VS ALLIES TEAM RATIO możesz ustawić dokładnie stosunek ilości graczy w każdej z drużyn. Akceptowane wartości to np 1:2, ale też i 7:3 więc naprawdę da się to ustawić dokładnie. Po tym klikasz na START LOCAL i zrobione. Pamiętaj jednak, że ustawienie ilości graczy na maxa jest bezbolesne tylko na silnych konfigach. W sumie to dopiero na Athlon 2600 i 512 RAM dało się grać jakoś przyzwoicie na maksymalnej ilości graczy. Co nie znaczy że nie było miejsc gdzie nie następowało zwalnianie pracy BF. 5 dodatkowych procent mocy procesora możesz ukraść za pomocą opcji CPU-TIME GIVEN TO AI. Zmiejszasz z 20 % na 15 % po prostu. To tyle. Baw się.