Teraz jest 24 lis 2024, 21:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 mar 2004, 10:42 

Witam!
Wiem, że to głupie pytania ale każdy kiedyś rozpoczał grę.
Mam XPprof, DSL 512 ( sieć ok10osób raczej luźna), komp, Athlon2.0, 256MB 400MHz, GForce MMX8-440 128bitowa 64MB pamięci.
Battlefield1942 z patchem 1,6 ( oryginał), dodatki - DesertComb,Forgotten.
Seeing-Eye-trial,GameSpy.
Mam następujący problem z grą w internecie. Z większością gier nie mogę sie połączyć - najczęściej wywala mi cały system: przez chwilę pokazuje się niebieski ekran że zrzuca pamięć i reset. Część chce Bloga ale niebardzo wiem czy go i skąd instalować, a jak już się połączę to jest taki problem:
Mogę wybrać stronę widzę mapę itp ale gość stoi w miejscu. Mogę nim co najwyżej pokręcić się wokoło. Nie oddaje strzłu nie ruszy się.
Co jest źle?
Czy jest jakiś serwerek dla początkujących?

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2004, 14:40 
Oldboy Battlefield.pl

jakiego
Cytuj:
Bloga

:?:
moze zle ustawienia klawiszy masz? sprawdz.
a to ze ci system wywala to moze reinstal by sie przydal?
albo zasilacz ci pada?
jaki masz zasilacz? i jak trzyma napiecia (sprawdz w biosie)

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2004, 16:14 

W grze niesieciowej wszystko działa prawidłowo, więc ustawienia sterowania są chyba dobre ( jeżeli dla sieci są takie same a chyba są ). Poza tym myzką są strzały itp. a poruszanie klawiszami W,S,D,A itp.
W zasilaczu chyba też nie jest problem, bo dzieje sie to w dokładnie tym samym miejscu - po podłączeniu do gry ( ale nie we wszystkich serwerach ). Być może coś z instalacją, bo początkowo nie miałem internetu więc zainstalowałem bez opcji sieciowych, ale po dograniu patcha i dodatków wszystko w singlu jest ok. Dodatki do w kolejności: patch do 1.6, Desert Combat, Even of Destruction ( nie działa - na koniec instalacji pokazuje błędy związane z bazą danych 0 nie odinstalowywałem bo nie wiem jak), Forgoten Hoppe, ponowna próba z tym samym skótkiem instalacji Even of Destruction, patch fo Forgotten Hope, Game Spy Arcade, Thy All Eye. Problem może być jeszce z tym, że na XP mam użytkownika głównego ( Admina) i gracza ( dla dziecka - które w to gra - no i ja). To może coś bruździć bo dzisiaj właśnie udało mi się wrzeszczcie zainstalować Falshpointa, który był początkowo zainstalowany na admina, później mały (dzieciak) mi wyinstalował, żona zainstalowała na użytkowniku Gracz z opcja uruchomienia jako Admin. Pózniej znowu dziecko wyinstalowało a ja próbowałem zainstalować na adminie - nie dało się. Dopiero żona zainstalowała mi go tak jak wcześniej to zrobiła czyli na koncie Gracza z opcja uruchomienia Admina.
Ten Even mi coś jeszcze jest podejrzany.

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2004, 18:13 
Oldboy Battlefield.pl

ale namieszane masz w kompie :lol:
mowisz ze na niektorych serverach... bardzo dziwne...
a jak sie krecisz w kolko to przerywa ci?
bo moze to byc to ze masz za bardzo obciazona siec i nie mozesz sie ruszyc - packet loss
wybieraj zawsze serwery z najnizszym pingiem
<100

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2004, 20:36 

Widze ze sporo osob ma dostep do twojego kompa z mozliwoscia instalowania , kasowania itd.
Moja rada: Jezeli masz z 10 giga wolnego miejsca .Dodatkowa czysta partycja pod BF gdzie tylko ty badziesz mogl cos zmieniac i wtedy nie bedzie ze ktos tam cos tam ci wykasowal.

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2004, 21:27 

Dzieki za porady, ale dzisiaj dziwnym trafem troche pograłem ( tzn dzieciak 4,5 letni pograł a mie nie dopuścił ). Wszystko teraz działa super, i mam nadzieję, że tak dalej będzie. W kompie mam niestety namieszane, bo mam dzieci i żonę, którzy też chca korzystać, więc do wszystkich gier ma dostęp dziecko. Zrzut pamięci też mi się dzisiaj nie pokazał. Jeżli chodzi o kompa to mam niepodkręconego, chociaż mógłbym go sporo podkręcić ( robiłem próby ) i nic się nie grzeje.
Jeszcze raz dzieki

Strefa czasowa: UTC + 2