Gonzopl napisał(a):
Ja mając konfig Barton 2600+ ABIT NF7, 1GB RAM, 9600XT RADEON, SB AUDIGY 2. Mam średnio 60-70 klatek przy 1280x960x32bit. Przy akcjach naprawde bardzo wymagających nie spada poniżej 40. Więc dziwie się że 9700 która jest szybsza od mojej 9600XT nie może sobie poradzić. Ja osobiście mam Catalysty 4.2 może to tego jest wina. Co do soundstorma to patrząc na testy to mniej obciąża cały komputer niż AUDIGI2 więc nie sugerujcie się co poniektórzy że to co zintegrowane jest złe

Barton 2500+@2300Mhz
Hercules Radeon 9800@XT
2 x 512 MB CL 2.0, Audigy
Z racji LCD tylko 1280x960.
Całośc na full max.
Miles 2D. Reszta podobie jak u Was Panowie.
Przy użyciu sniperki taaakie zwolnienia. Owszem idzie grać, ale rozpieszczony możliwościami sprzętu mam mały niedosyt.
Trenuje z Omegami. Wystrzegałem się ich jak tylko mogłem.
Mam stałe 100 FPS, jednak w dżungli i gdy jest masę walecznych serc spada mi do 60-70 i ... czuje zwolnienia (dziwne).
Dysk w tym czasie nie tworzy swapa, nic nie doczytuje.
Sam już nie wiem ...
O "burkach" audio-wizualnych nie wspomnę, tych jest cała masa, nad czym już ubolewam i te powodują niezadowolenie z gry.
BTW: interesuje mnie info XENY, który w jednym z topiców napisał:
"Ja mam P4 2.4C (z HT) i płytę Asus P4P800 Deluxe plus 512 Mega RAM i sobie ten zestaw bardzo chwalę. Bez praktycznie żadnych zabiegów podkręciłęm ten zestaw do 3 Ghz i cieszę się niezłą wydajnością. W duecie z FX 5950 pozwala to na granie w Vietnam praktycznie na maksymalnych ustawieniach w 1600x1200x32 - to chyba wystarczające wytłumaczenie?"
W tym momecie się poddałem. 1600*1200 i 512MB i .. da się grać ?
Po cichu czuję spisek EA i Nvidii, gdyż jak wiemy ci drudzy lubią implementować wsparcie w niektóre gry.
Update: dzisiaj ukazały się Omegi oparte na Cat 4.3
Zaryzykowałem, tak jak niedawno pisałem.
Do tej pory nie byłem do nich przekonany. Zmieniłem zdanie.
Wyłączyłem dodatkowo Occlusions w Audio i jest ... cudownie.
Wygląda na to, że w głównej mierze sterowniki mają wiele do powiedzenia. Zastanawia mnie jednak tak duża nieścisłość wśród graczy.