Teraz jest 30 sie 2025, 11:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 mar 2004, 19:18 

Yo! Chciałbym tu podzielić się ze swoimi przemysleniami do ktorych zmusilo mnie kilka czynnikow:

-wyjscie BF:Vietnam 8)
-Bf1942 za 50zł

Po pierwsze czy nie obawiacie sytuacji takiej jak na scenie Rtcw gdzie po wyjsciu Enemy Territory all klany przeszly na mlodszego brata rtcw i scena pl rtcw upadla (teraz jest to zombi ktory straszy swiatowa scene rtcw ktora trzyma sie dobrze). Mysle ze sytuacja taka jest bardzo prawdo podobna i wszyscy szanujacy sie gracze juz zakupili Bf:Vietnam lub planuja zakup ... a szkoda bylo by doprowadzic do smierci sceny pl (chociaz gram w bf od wyjscia choc zadko dopiero od 2 miechow gram wiecej z powodu upadku sceny rtcw :( ktorej bylem aktywnym czlonkiem dop.TuReK)

Po drugie czy nie boicie sie naplywu lamerow i n00bow na scene bf1942 bo ja juz takie rychy zauwazylem na pl serwerach i niestety jest poprostu Zle !

Prosze o wypowiedzi i sugestje oraz wasze przemyslenia ...

P0zdr0 TuReK

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2004, 19:30 

Nie kupuje Vietnama narazie i chyba jeszcze dlugo, dlugo nie. Nie bawia mnie te klimaty. Natomiast ostatnio nie gram tez w bf-a classic, tylko glownie w FH. W piatek wychodzi tez kolejny mod BF 1918 :) i to mi narazie wystarczy.

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2004, 19:48 

Ja tam chyba tylko w FH, bo coś czuje, że moja moda na BF:V będzie chwilowa. :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2004, 19:57 

Może dojść do podzielenia sceny.Już teraz w mody gra spora część graczy i nie mówcie mi , że nie , sam mam podobne występki na sumieniu tzn. gram w dc i nie pamiętam już kiedy odpaliłem ''czysty bf''( może jeszcze dziś sie troche poprawie) .A do ewentualnie ''poprawnie politycznych'' wpisów innych forumowiczów chciałbym dodać(na pewno na pewno takie będą) pamiętacie może tą wrzawe z przed kilku dni na temat oddzielnego forum dla bf Vietnam? Nie chciałbym , by ktoś odczytywał tą opinie jako epitafium dla bf(może troche pompatycznie to zabrzmiało) , ale prawda jest taka , że patrząc przynajmniej na ASE ludzi ubywa.Chociaż na pewno nie w dramatyczny sposób, są zapaleńcy którzy w bf NA PEWNO mówie teraz o wersji podstawowej, będą grali nadal i żaden mod tego nie zmieni. Popatrz na dodatki , RtR czy SV i na polskie serwery NIE MA ICH ! Vietnam jest nowością i na pewno zdominuje serwery , przynajmniej na pare tygodni , na pewno do maja,do następnego lana . EA zastosowała chwyt reklamowy w postaci kolejnej rozgrywki i ten chwyt na pewno sie im zwróci.A po jakimś czasie sytuacja się ''ustabilizuje'' w ten sposób , że części graczy nie spodoba się , mówie o wymaganiach sprzętowych ( sam się dowiem jak to chodzi już jutro) i wrócą do podstawowej wersji , a część zostanie na polach NAMU i tam będzie ciosać ryż .I cała filozofia...

"Miej miłosierdzie dla cudzych oczu"

http://so.pwn.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2004, 21:19 

Wątpie by wszyscy się przesiedli na Vietnam. Nie wszystkich stać na wydanie 139zł lub w najlepszym wypadku 119zł.

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2004, 21:41 

Nie uwazam aby scena BF'a upadla gdyz wielu gracza chodzi po prostu o klimat gry. Mnie osobiscie nie bawi DC no i BF:V juz tez widzialem i osobiscie mi sie nie podoba. Poprostu nie czuje tego klimatu :D

HeadBreaker (24-12-2006 16:29)
ty jestes nienormalny
Boni (24-12-2006 16:29)
ale odkrycie

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2004, 22:22 

NosekzKoszalina napisał(a):
Wątpie by wszyscy się przesiedli na Vietnam. Nie wszystkich stać na wydanie 139zł lub w najlepszym wypadku 119zł.

Nosek, uwazałem Cię za spoko człowieka, a ty mi tu teraz jakies głupoty chrzanisz! Przecież większosc sceny kupiła normalnego bfa za 119-129 zł! Nie wiem, wiec, co ma znaczyć, że nie wszystkich stac - skoro kupili bfa za 129 zł, to Vietnam tez kupia!, chyba, ze of korz, jak to się mówi "nie czują klimatu" :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2004, 23:48 
Moderator forum

Mam Vietnam, ale myślę, że pozostane przy 1942. Vietnam traktuje raczej jak moda typu EoD (chwilowa rozrywka) niż jako pełnoprawną grę...

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 00:02 

BF1942 all the way!

Poprostu jeszcze nie wyssałem wszystkich soków z bf-a... łacze i komputer nie pozwalają mi na zamiane BF-a w rutynke...

BF:V jeszcze szybko nie będzie takim hitem jak jego ojciec, ponieważ dla wielu osób wymaganią będą barierą...

BF vanilla + FH i moge na wyspe jechać ;]

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 01:06 

Osobiscie nie gralem w Vietnama ale czytam, slucham rozne opinie i z tego co widze Vietnam potrzebuje o wiele lepszego sprzetu niz dziadek 1942. Osobiscie wole klimaty II Wojny Światowej dlatego 1942 jest u mnie No. 1 i pewnie dla wiekszosci tez.
Jesli kogos wciagaja takie klimaty jak Vietnam to napewno kupi ta gre i jesli bedzie musial nie bedzie tez zalowal kasy na nowy sprzet.

Mam obawy ale nie wiem czy sa uzasadnione bo to dopiero sie okaze, ze sytuacje moze zmienic jedna rzecz. Wiekszosc ludzi ma jakis wyznacznik, wzor ktorym sie kieruje. Na naszej scenie za taki wzor (obecnie najlepszy klan) uwaza sie Enclave. Zastanawialem sie nad tym gdyby Enclave calkowicie przesiadlo sie na BF-V to czy w slad za nimi nie poszlo by wiekszosc klanow ? Jestem ciekaw co wy na ten temat sadzicie.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 01:21 

Co do wymagań to BF:V na opakowaniu ma podane 2 razy wyższe wymagania systemowe niż BF1942. A co do samej gry to wole BF1942 sprawa jest prosta II wojna światowa coś w sobie ma i żaden vietnam tego nie przebije :wink: Mam nadzieje, że wszyscy się nagrają w vietnnama i wrócą do 1942 :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 01:59 
Moderator forum

Byczek - tutaj nie chodzi o to, co zrobi Enclave, bo mnie osobiście to jakoś mało grzeje - oczywiście no offence. Cały fix w tym, że albo jesteś najlepszy w jednym, albo przeciętny we wszystkim - tak więc klan, jeśli nie chce zamiatać końców musi zdecydować się na jedną grę. Nie wiem, czy byłbym w stanie porzucić BF1942 na rzecz Vietnamu (w którego mało grałem i jakoś nie rzucił mnie niestety na kolana. Nie mówiąc już o wymaganiach sprzętowych - na A1700, 512DDR i R9000 na low/1024x768x32 chodzi tak sobie).

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 09:03 

yacub napisał(a):
- na A1700, 512DDR i R9000 na low/1024x768x32 chodzi tak sobie).

to i tak niezle....

u mnie cos nie tak jest ogolnie... w dzungli, gdzie nie ma nic latajacego - spox, dochodzi do 50 fpsow... natomiast wczoraj, na (jakiejs tam planszy, gdzie sa 2 bazy kolo siebie, masa heli i jetow), jak nam loka zalozyli, w powietrzu tuz nad baza bylo z 5-6 ,maszyn latajacych (zawsze), to schodzilo do 8 fpsow :/ :roll: pora na nowa k graf:/ ( moj obecny sprzet: ATHL 2000+, R9100 128mb, 512 DDR (dual-channel)...)

wracajac do tematu :wink:
mysle, ze to wlasnie te kosmos-wymagania skutecznie ogranicza wplyw BF:V na 1942 :/ ale co do klimatu _ BF:V ma napewno nie mniejszy od "WWII"... te heli... ta muzyczka... ehh:) mioodzio :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 09:08 

yacub napisał(a):
Nie mówiąc już o wymaganiach sprzętowych - na A1700, 512DDR i R9000 na low/1024x768x32 chodzi tak sobie).

Mam podobnie. Ustaw sobie na 800/600, nie spada ponizej 50fps :D

PS. Vietnam rox :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 09:21 

Mi wystarcza BF+FH i IŁ-2 Sturmovik: Forgotten Battles
i na bezludną wyspę. :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2