ziperr napisał(a):
jabber7

popatrz sie skad jest Yaro

, bo o ile wiem bremen w niemczech jest, wiec 130 km/h na tamtych autoban'ach to nic specjalnego
A czy ja gdzies pisalem ze jezdze po autostradach 130? Ten wypadek co opisalem mialem na tzw Schnellstraße, na polski trasa szybiego ruchu.
Jazda z predkoscia 130 po autobanach jest bardzo uciazliwa , non stop trzeba kontrolowac wsteczne lusterko dlatego po autobanach jezdze srednio 160-180 co tez nie jest niczym specjalnym.
Przypomnialo mi sie fajne zdarzenie z przed 3 lat: Handlowalem wtedy autami , mialem stalego odbiorce goscia za wschodniej granicy co zamawial u mnie auta a ja dowozilem mu je do granicy na Swiecko.Byly to z reguly auta mocno juz wysluzone 8-12 letnie. W kazdym badz razie wiozlem dla niego Opla Senatora 3,0 20V z 90 roku. Lecialem okolo 200 lewym pasem w lusterku widze nowa audice A6 na kierunkowskazie ok zjechalem na prawy pas i puscilem typa za nim leciala jeszcze jakas beta 5, chyba sie scigali. Polecialem za nimi audi wytrzymalo do 235 beta 246 .
U mnie na liczniku bylo 254 lecz mogl sie troche mylic jak kazdy licznik .Musialem zaraz zjechac na tanksztele bo jakies kontrolki zaczely mi migac. Typ z bety z zjechal za mna i razem ogladalismy co ten opel mial po maska. Gosiu z nowutkiej bety w kazdym badz razie byl pod wrazeniem, ja tez.