wiechol napisał(a):
Jelcyn napisał(a):
Właśnie o tym mówiłem.

A co do twojego pytania, to :
nie z :
- czasownikami osobno("nie wiem" na przykład)
- z przymiotnikami razem (chyba, że piszesz "on był nie dobry, ale zły")
A dalej nie pamiętam

Ble!! Zygac mi sie chce, jak to czytam... Nie chodzi mi juz o sam temat typu dr. Miodek, ale o znajomosc zasad jezyka polskiego...

Taki cholera mądry, a o stopniowaniu przymiotnikow zapomniał pan? Istnieje cos takeigo jak stopien rowny, wyzszy i najwyzszy... Nie czepiam się, ale czasami irytuje mnie to, jak ktos pisze cos o czym nie ma pojecia

. Dalej nie pamietasz, to nie bede juz chrzanil o stopniowanu imieslowow przymiotnikowych i przyslowkowych. IMHO temat dbilny jak "Kontratak trollow 2" - nic nie zmieni, a po zatym forum nie jest od uczenia sie gramatyki - grammar revison i powtarzamy kochani...

Tak! Masz rację zapomniałem(z resztą napisałem)!!! Dziękuje, że mi przypomniałeś!
Chciałbym zauważyć, że nie założyłem tego tematu, aby uczyć gramatyki, szczerze przyznaję się, że z gramatyki jestem słaby!
Założyłem ten topick, aby ludzie zwracali większą uwagę na błędy ORTOGRAFICZNE. Wydaję mi się, że jeżeli ktoś nie umie w miarę poprawnie pisać po Polsku, nie powinien pisać wcale.
A jedynym powodem, dla którego napisałem jak piszemy "nie" było pytanie meteka więc nie masz co się irytować