Teraz jest 21 kwi 2025, 03:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 kwi 2004, 01:22 
Moderator forum

No właśnie. Moge się zapytać czemu w Hyde parku zamyka się tematy które IMHO może nie są ciekawe, ale ciągle żyją? Nie mówie tu o takich kupach jak "Kaczy to..." które powinny być wywalane, ale np. o poście najpiękniejsze zabicie. Sporo radochy miałem, nowi urzytkownicy pewnie też, choć nieco innej. To że szanownym adminom jakiś temat się nie podoba czy uważają go za lamerski nie jest powodem do jego zamykania. Chciałbym zobaczyc wasze pierwsze posty... Jeżeli już coś nazywacie Hyde Parkiem to stosujciee się do zasad jakie w nim panują - wolno mówić wszystko, jedynie nie wolno źle mówić o królowej i królu. Rozumie że "macie prawo" zamknąć topic, ale widzę że chyba działacie nieco zbyt autorytarnie. Okota utrącił topic "najpiękniejsze zabicie". Możesz wyjaśnić czemu? I jeszcze ten dopisek na końcu :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 01:55 
Oldboy Battlefield.pl

z jakiego powodu? a na prosbe boardowiczow wyrazona w tym wlasnie temacie.
a aha jak chcesz zobaczyc pierwsze posty adminow... to uzyj opcji szukaj.

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 05:39 
Moderator forum

Nie bądź śmieszny. MK się wypowiedział - zamknąć temat i ty go zamykasz. Głos ilu forumowiczów jest istotny? Jednego? Liberum veto? Może dwóch albo trech? To jest Hyde Park a nie sejm I RP. Była niedawno dyskusja na temat moderowania - moim zdaniem właśnie dałeś przykład jak nie należy dokonywać moderacji. Tym bardziej że to HYDE PARK. A równie dobrze by mozna ten temat umieścić w ogólnych BFa. Zawsze się znajdzie ktoś komu coś się nie podoba - ale dopóki go to nie obraża, nie wyrządza mu krzywdy itp. to jego protest nie powinien mieć żadnej siły sprawczej. Postępując w ten sposób zniżacie się do poziomu LPR i radia maryja.

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 11:55 

hynol uwazaj bo cie zbanuja :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 12:15 

Ale o co tyle szumu? O jeden zamknięty temat? Wydaje mi się że jakbyś poprosił ładnie Okote to by go otworzył... Ale cóż - jeśli wolisz pokrzyczeć...

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 13:06 

Hynol..tak się wypowiedziałem gdyż temat był fest przeterminowany,poza tym takich topiców było kilka na forum(swego czasu)co tam ciekawego było hmm(na początku jak wszyscy wpisywali jakieś fajne akcje to gut..ale potem pierdoły zmyślone pisali,po prostu nie chciałem aby stał się pożywką dla troli IMO :roll: ja nie jestem grupą trzymającą wladzę :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 14:11 
Moderator forum

MK - ja rozumie i podzielam po części twoje odczucia dotytczące tego tematu - ale był w Hyde Parku. Nowi urzytkownicy może nie mają tyle doświadczenia i tylu przeżutych tematów co starzy gracze, więc wypisują rzeczy które innych śmieszą. Ale nie uważam żeby było odpowiednim krokiem zamykanie takiego tematu. Przecież nikt nie karze nam ich czytać. A co do troli - to może po jakimś czasie znormalnieją i będą ok graczami. Zamykanie tematów raczej ich nie ucywilizuje (zasada odrzucenia przez grupe itd.). Zawsze można skomentować w odpowiedni sposób brednie jakiegoś osobnika, pokazując mu droge do chwały i zwycięstwa.

COW - tu nie chodzi o temat ale o zasade. A poza tym przejrzyj sobie Hyde Park - to nie jest jedyny w ten sposób zamknięty temat ostatnimi czasy. Poza tym nie krzycze tylko staram się rzeczowo wyjaśnić o co mi chodzi.

RedStar - Niech banują - wstąpie do partyzantki :D

Na koniec dodam że również zdarzyło mi się domagać zamknięcia postu. Po przemyśleniu całej sprawy powiem jedno - mój błąd.

Ostatnio edytowano 7 kwi 2004, 14:25 przez Hynol, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 14:25 

Strasznie mnie zdenerwowało, kiedy zamknięto mój topic, gdzie poprosiłem o pomoc w sprawie płynności BFa na moim sprzęcie. Było z 50 odpowiedzi i co jakiś czas ktoś dawał radę od siebie, a tu nagle ni z tąd ni z owąt temat został zamknięty :shock:.

Tym bardziej mnie to wkurzyło, że gdy napisałem wcześniej inny topic i po dwóch postach napisałem "Problem rozwiązany, topic do zamknięcia" nikt nie raczył go zamknąc i stoi otwarty do dziś :?.

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 14:27 
Moderator forum

Brave - właśnie rządasz zamknięcia innego postu na Hyde Parku. A sam doświadczyłeś ciężkiej ręki admina...

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 14:34 

Nie rządzam tylko wyraziłem swoją opinię na temat tamtego topicu. Powtarzam: nie wszystkie topici powinny być zamykane, ale te bezsensowne, lub uznane przez ogół za bezsensowne. Taka jest moja opinia.

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 15:09 

a ja kiedys musiałem zakładać nowy topic o pewnym linku z trojanem,który został podany temacie "odskocznia od BFa" bo tamten temat zamknięto :? ale w zasadzie gdybym byl moderatorem to tez bym go zamnknął bo zaczął sie tam robic syf... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 15:13 

PIOTERRR napisał(a):
gdybym byl moderatorem to

dobrze ze mozna sobie pomarzyc :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 15:14 
Moderator forum

Brave Heart napisał(a):
Nie rządzam tylko wyraziłem swoją opinię na temat tamtego topicu. Powtarzam: nie wszystkie topici powinny być zamykane, ale te bezsensowne, lub uznane przez ogół za bezsensowne. Taka jest moja opinia.
To co dla jednych bezsensowne dla innych posiada głęboki sens - nie sądze aby jakaś babcia czy pokolenie naszych ojców uważało grę w BFa za sensowną. Sensowność to subiektywna ocena i jako taka nie może być podstawą do zamknięcia topicu. Uznane przez ogół? To znaczy przez ponad połowe urzytkowników za bezsensowne? Ok. z tym się zgodze - 1000 głosów i niech zamykają topic :D.

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 15:21 

RedStar napisał(a):
PIOTERRR napisał(a):
gdybym byl moderatorem to

dobrze ze mozna sobie pomarzyc :lol:

nie oto chodzi :wink: ... bo ja zebym byl moderatorem to nawet nie marze(bo nie chce) ale to mialo znaczyc ze moderator dobrze zrobil według mnie. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2004, 16:28 

Dobra, jak pisałem w innym topicu, każdy z nas ma trochę racji i nie roztrzygniemy tego sporu, peace 8).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2