Teraz jest 24 lis 2024, 21:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 kwi 2004, 23:35 

Kupiłem Deluxa już kilka miechów temu wtedy po kilku dniach grania komp zaczął mi się wieszać po zeskanowaniu dysku C:> mój rogram antywirusowy PANDA TITANIUM wykryła zainfekowane pliki w folderze z grą BF w następujących lokacjach:

EA Games\Battlefield 1942\mods\bf1942\Mod_dll.vir ;
EA Games\Battlefield 1942\mods\XPack1\Mod_dll.vir ;
EA Games\Battlefield 1942\Patch Data\XPack1\Mod_dll.vir ;

Ale zignorowałem te błędy i sformatowałem dysk. Do ponownej instalacji gry wziąłem się dopiero tydzień temu i znowu po kilku dniach grania znowu komp się zaczął wiszać, więc wziąłem skana i PANDA znowu wykryła zainfekowane wyżej wymienione pliki, wtedy mój kolega mający również oryginalną wersję gry (który gra nawet w klanie Wild V) poradził mi zeskanowania płytek i co się okazało płytka nr. 1 i 3 mają zainfekowane pliki 'Mod.dll' wysłałem list w tej sprawie do Ea Polskiej i do Cenegi ale póki co nie dostałem odpowiedzi, może ktoś z was mi pomoże, może ktoś z was spotkał się z tym problemem albo ja jestem pieprzonym szczęściarzem i tylko mi się to zdarzyło z grą, której pragnąłem i jak ją dostałem to niemal nie upadłem z zachwytu... a tu teraz hujnia wielka :(

Jestem otwarty na wszelkie wasze sugestie jutro zamierzam zadzwonić w tej sprawie do Ea Polskiej. Ale przed tym posunięciem może ktoś z was mi cosik poradzi
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 23:36 

zapomniałem dodać może da się jakoś podmienić te pliki czy co?
Bo po zainstalowaniu nowego patch 1.6 nadal były takie same

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 23:50 

chyba nic na to nie poradzisz kup nowa wersje i tyle

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2004, 00:32 

może zassałeś z netu zainfekowany patch bądź moda ale żeby cd było zainfekowane :?: :lol: pierwsze słysze musisz być pieprzonym farciarzem współczuje niestety nie wiem jak ci poradzić ja bym się nie poddał i zasypałbym EA i cenege listami heheh POZDRO :!:

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2004, 00:38 

JAKUBASS napisał(a):
może zassałeś z netu zainfekowany patch bądź moda ale żeby cd było zainfekowane :?: :lol: pierwsze słysze musisz być pieprzonym farciarzem współczuje niestety nie wiem jak ci poradzić ja bym się nie poddał i zasypałbym EA i cenege listami heheh POZDRO :!:
a po co cenege ona juz nie wydaje gier ea

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2004, 00:48 
Moderator forum

Wykrycie virusa nie koniecznnie oznacza jego obecność - spróbuj sprwdzić to mksem sieciowym albo innym antyvirem. Jeżeli ty miałbyś zainfekowaną wersję deluxe to vir byłby na każdej płytce tej edycji. IMHO to błąd pandy która jakis fragment kodu rozpoznaje jako virusa - zwróciłbym się więc raczej do producenta antyvira.

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2004, 00:51 
Moderator forum

Hynol napisał(a):
Wykrycie virusa nie koniecznnie oznacza jego obecność - spróbuj sprwdzić to mksem sieciowym albo innym antyvirem. Jeżeli ty miałbyś zainfekowaną wersję deluxe to vir byłby na każdej płytce tej edycji. IMHO to błąd pandy która jakis fragment kodu rozpoznaje jako virusa - zwróciłbym się więc raczej do producenta antyvira.

Mam wersję Deluxe właśnie i używam McAffee Virus Scan. Najnowsze bazy wirusów of coz. Nie wykrywa mi żadnego wirusa i nie mam problemów z działaniem gry. Opisywanego przez Ciebie typu :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2004, 01:16 
Moderator forum

Panowie - wszystko zalezy od usrtawień skanera. Jak koniecznie będziecie chcieli znaleźć wirusa (ustawicie najostrzejsze kryteria) to go znajdziecie. Po prostu czasami skanerowi fragment kodu może przypominac jakiegos wirusa. Nie znaczy to, że wirus tam jest. Mam Norton Anti Virus i nie wykrył on nic ani na BF-ie, R2R, SW, ani na Vietnamie. Albo Panda sama z siebie ci robi problemy, alebo masz... hmm... pirata?

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2004, 06:25 

Po pierwsze dzięki za rady ale sami sprawcie czy w tych dyrektoriach przypadkiem nie macie pliku mod_dll.vir bo mój kolega który również jak ja ma ORYGINAŁA ma w tych miejscach mod.dll bez rozszerzenia VIR!!!
Po drugie bez żadnych mi tu badziewi że mam pirata sporo wybuliłem za to kasy a po zatym sam fakt że na stronce http://www.bfstats.com jestm sklasyfikowany i tam możesz sobie zobaczyć że jak pisałem grałem po necie z 4 dni (7h) i raczej jak bym miał pirata to nawet by mnie tam nie zapisało :twisted:

Po trzecie wysłałem maila do cenegi i Ea polskiej ale póki co zero odpowiedzi jutro robie formata i jak znowu będzie to samo z BF-kiem to normalnie mam zamiar ich pozwać do sądu :twisted:

Poozdrofka

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2004, 06:40 
Moderator forum

Tak, tak pozwij ich koniecznie - wyjdziesz na niezłego łosia :). Jasne że twój kolega ma plik mod.dll. Każdy posiadacz Battlefielda ma. To biblioteka której używa gra. Tobie to pokazuje jako mod.dll.vir - bo tak pewnie Panda rozpoznaje albo renameuje pliki rozpoznane przez nią jako viry. Naucz się konfigurować odpowiednio program antywirusowy i dowiedz się jak działa zanim zaczniesz panikować i robić afere sondową. A więc jeszcze raz - nie masz vira tyko zbyt czułego antywira. (Czuły antywir to taki który lubi sie przytulić do vira zanim go skasuje).

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2004, 09:24 

Ja mam dobrego Kasperky'ego, który jeszcze nigdy mnie nie zawiódł - przeskanowałem całego kompa i nic nie znalazł. Zgadzam się z poprzednikami, że Panda rozpoznaje kod plików, jako kod wirusa (jesli ktos ma Pande, niech przeskanuje system, byłbym wdzięczny - gdyby pokazalo sie to u wiekszosci osob to problem z glowy). Miałem kiedys sytuacje w kawiarence internetowej, w ktorej na kompie, ktory akurat nalezal do mnie, byl zainstalowany jakis mks_vir. Chciałem pograc z kumplami na LAN'ie, ale gdy wchodziłem do mp, pojawiało mi się okienko: "plik jest skarzony wirusem_różne opcje typu usun, zgwałc itp :wink: " Zawołałem kierownika, a ten, ze kod gry jest podobny do kodu pewnego wirusa i akureat ten program rozpoznaje ge jako kod wirusa.

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2004, 11:21 

Pablo, sprawdź system mks'em na onecie i jak wtedy Ci wykryje wirusa to dzwoń do EA...

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2004, 11:27 

Brave Heart napisał(a):
Pablo, sprawdź system mks'em na onecie i jak wtedy Ci wykryje wirusa to dzwoń do EA...

ROGER THAT!! :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2004, 11:58 

Brave Heart napisał(a):

Dupa tam :P . Mksy są sienki i czest sie zdarza, ze Ci wirusa nie wykryją lub wykryją plik o podobnym kodzie. Jak napisałem ufam Kasperky'emu. Polecam takze wszelkeij masci Nortony lub Antivirenkit 12.

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2004, 12:21 

wiechol napisał(a):
Brave Heart napisał(a):

Dupa tam :P . Mksy są sienki i czest sie zdarza, ze Ci wirusa nie wykryją lub wykryją plik o podobnym kodzie. Jak napisałem ufam Kasperky'emu. Polecam takze wszelkeij masci Nortony lub Antivirenkit 12.

No dobra, ale chodziło mi o to, żeby sprawdził kilkoma antivirami, żeby zobaczyć czy inne też wykryją wirusa.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2