Teraz jest 23 lis 2024, 22:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 mar 2003, 18:20 

Wiem ze temat ten byl juz poruszany ale chce kupic nowego joya i niezabardzo wiem co oznaczaja niektore okreslenia w odniesieniu do joyow: Digital, 3D. I czy funkcja ForceFeedback nieprzeszkadza podczas latania? Nizej podaje pare joyow ktore mam na oku, napiszcie wedlug was ktory z nich jest najbardziej odpowiedni .
Logitech Wingman Attack 2
Logitech Wingman Force 3D
MS Sidewinder ForceFeedback II
MS Sidewinder Precision 2.0, USB
Thrustmaster Top Gun Fox 2 Pro Shock
Logitech WingMan Extreme Digital 3D, USB
Czytajac poprzednie posty odnosnie joyow chcialem juz kupic Wingman Attack 2 lecz nieposiada on Obrotowej rękojeśći ułatwiajacej zmianę położenia sterów: tu tez pytanie: jezeli ma z was ktos joya z ta Obrotowej rękojeśćią to moglby sie podzielic ze mna wrazeniami ,czy jest to wogule przydatne i jak sprawdza sie w praktyce. Mam nadzieje ze to jeszcze nie spam bo temat joyow juz byl, jezeli admin tak uwaza to zawsze mozna wykasowac i przeniose to pod starszy post z tym tematem.

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2003, 19:27 

nie kupuj jojów Microsoftu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2003, 19:33 

wiesz co ci powiem Yuri, ja bym ci doradzał Logiteh Wingman Extreme Digital 3D, sam taki mam i jest wyjeb*** w kosmos :) posiada obrotową rączkę która ułatwia latanie ponieważ sterujesz tymi lotkami ktore ułatwiają latanie :)
Joy jest wart swojej ceny (Kaczy to potwierdzi) :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2003, 23:31 

Dzieki za porady Homer i Misiek. Przyznam sie ze moim faworytem byl Logitech WingMan Extreme Digital 3D lecz tylko z opisu na stronie producenta. Fajnie ze ktos mogl potwierdzic jego zalety. A wiec jutro go zamawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2003, 00:54 

Misiek_Blacha napisał(a):
nie kupuj jojów Microsoftu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rotfl, znalazl sie "fachowiedz". wed 3d nie ma opini joya trwalego, srednio po pol roku zaczyna "szpilkowac" orczyk lub przepustnica i trzeba sie bawic kontakt pr. mialem 2 rozne joye logitecha i radze w tej firmie kupowac tylko myszy/klawiatury i moze kierownice/pady (nie wiem). imho najlepszy joy do 200pln to sidewinder precision 2.

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2003, 02:06 

Potwierdzam. Logitech daje słabe potencjometry i po jakimś czasie rudder i throttle zaczynają cudować. Zwykle WD-40 pomaga ale na jak długo?
Z MS Sidewinder 3D Pro zaś nie miałem żadnych kłopotów przez 5 lat.
Teraz jeszcze go mam ale używam innego MS Sidewinder ForceFeedback II.
Jestem bardzo zadowolony z tego joysticka i poleciłbym go każdemu. Kriz posłuchał się moich rad, wypróbował ten joy u mnie w domu, sam sobie taki kupił i też jest bardzo zadowolony.

Co do terminologii to teoretycznie 3D odnosi się do obrotowej gałki czyli ruddera (ster kierunku).
Zakupywanie w dzisiejszych czasach joya bez tej właściwości mija się IMHO z celem.

ForceFeedback nie przeszkadza w BF bo ten go nie wykorzystuje.

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2003, 16:08 

Posiadam wingman extreme digital 3d niestety siadł orczyk ( obrotowa raczka) niewiem jak to naprawić zgubiłe m gwarancję :( dobrze działał przez 8 miesięcy

czy ktoś moze wie jak naprawić orczyk tam jest potencjometr i jest kompletnie rozregulowany :(

moze go odłączyć??

NIEPOLECAM WINGMANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2003, 17:44 

Hmm teraz to juz nic znowu niewiem :? . Ale cos musze kupic. Jezeli jedyna wada Logitech WingMan Extreme Digital 3D jest to ze po jakims czasie sie psuje to niejest tak zle bo dostane na niego 2 lata gwarancji. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2003, 18:16 

Xseler napisał(a):
czy ktoś moze wie jak naprawić orczyk tam jest potencjometr i jest kompletnie rozregulowany :(

Psiknij w niego WD-40
Tydzień temu naprawiałem właśnie Wingmana Extreme 3D. Właśnie orczyk padł.
Dobierzesz się do niego rozkręcając jedynie rączkę.

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2003, 18:24 

Yuri napisał(a):
Hmm teraz to juz nic znowu niewiem :? . Ale cos musze kupic. Jezeli jedyna wada Logitech WingMan Extreme Digital 3D jest to ze po jakims czasie sie psuje to niejest tak zle bo dostane na niego 2 lata gwarancji. :wink:

ja go caly czas bede polecał i zdania nie zmienie, JOY jest zajfajny i wart swej ceny, Kaczy ma go dłużej niż ja i nie mial zadnych problemoow. Prawda Kaczy ?? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2003, 19:20 

Yuri napisał(a):

hehe to zamieszam ci troche, microsoft daje na swoje joye 3 lata gwarancji :) a jak napisal Piasecznik i tak pewnie z niej nie skorzystasz :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2003, 19:22 

Piasecznik napisał(a):
Xseler napisał(a):

Psiknij w niego WD-40
Tydzień temu naprawiałem właśnie Wingmana Extreme 3D. Właśnie orczyk padł.
Dobierzesz się do niego rozkręcając jedynie rączkę.

z wd-40 to prosta droga na smietnik. tylko kontakt pr lub podobny preparat do konserwacji potencjometrow.

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2003, 21:56 

A CZY MOŻNA DOKUPIĆ TAKI POTENCJOMETR BO GO LEKKO USZKODZIŁEM? :( URWAŁO TĄ KULECZKĘ NA KOŃCU :(

PS. PIASECZNIK JESTEŚ Z TEGO PIASECZNA KOŁO KONSTANCINA ?????

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2003, 17:15 

Ok dziekuje wszystkim za porady. Niebylo latwo ale w koncu zdecydowalem sie na Wingmana Extreme 3D i go kupilem. Od wczoraj katuje Koralen...., bo to chyba najlepsza mapa aby polatac. I teraz kolejna prosba moze macie pare porad co do latania. Latam nie od dzis lecz niektorzy gracze mnie zadziwiaja. Moze urodzili sie na lotniskowcu :D . Na przyklad wczoraj jeden gosciu nicka niepamientam niedal nam nawet obslugiwac flaka na statku , zerosem rozwalal kazdego kto tylko usiadl. A i jeszcze walka z innym samolotem nieraz wchodzi pieknie ale wedlug mnie to wszystko prawie przypadek. Moze sie podzielicie radami bylbym na prawde wdzieczny.
Pozdrowienia Yuri.
PS. Niebede ukrywal ze po dlugim czasie latanie mycha i klawiatura lepiej mi to wychodzi niz nowym joyem ale mam nadzieje ze to tylko kwestja czasu.

Ostatnio edytowano 23 mar 2003, 01:15 przez Yuri, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2003, 17:46 

Yuri napisał(a):
Ok dziekuje wszystkim za porady. Niebylo latwo ale w koncu zdecydowalem sie na Wingmana Extreme 3D i go kupilem. Od wczoraj katuje Koralen...., bo to chyba najlepsza mapa aby polatac. I teraz kolejna prosba moze macie pare porad co do latania. Latam nie od dzis lecz niektorzy gracze mnie zadziwiaja. Moze urodzili sie na lotniskowcu :D . Na przyklad wczoraj jeden gosciu nicka niepamientam niedal nam nawet obslugiwac defganow , zerosem rozwalal kazdego kto tylko usiadl na defganie. A i jeszcze walka z innym samolotem nieraz wchodzi pieknie ale wedlug mnie to wszystko prawie przypadek. Moze sie podzielicie radami bylbym na prawde wdzieczny.
Pozdrowienia Yuri.
PS. Niebede ukrywal ze po dlugim czasie latanie mycha i klawiatura lepiej mi to wychodzi niz nowym joyem ale mam nadzieje ze to tylko kwestja czasu.

he he he he, ja tez tak mialem, nie booj sie, ja jak nagle sie z mychy przesiadlem na joya to jak wystartowalem to sie od razu rozwalalem :lol: :lol: przyzwyczaisz sie, za tydzien bedziesz juz smigal w p0owietrzu, ja latam na joyu duuuuuuuuzo lepiej niz na myszy :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2