Tego chyba jeszcze nie było:
Dlaczego kura przekroczyła ulicę?
Pani przedszkolanka:
Żeby przejść na druga stronę.
Platon:
Dla ważniejszego dobra
Arystoteles:
Taka jest natura kur, ze przekraczają ulice.
Karol Marx:
To było historycznie nie do uniknięcia.
Ronald Reagan:
Zapomniałem.
Andersen Consulting:
Deregulacja na dotychczasowej stronie ulicy zagrażała dominującej pozycji rynkowej kury. Kura rozpoznała wyzwanie w rozwinięciu swoich kompetencji, które są niezbędne do
przetrwania na nowych rynkach nacechowanych wysoką konkurencją. W partnerskiej
współpracy z klientem Andersen Consulting pomógł kurze przemyśleć fizyczną strategię
dystrybucji i procesów przetwórstwa. Stosując Model Integracji Drobiu (MID) Andersen
pomógł kurze zastosować jej umiejętności, metodologię, wiedzę, kapitał i doświadczenie, w celu nakierunkowania pracowników, procesów i technologii kury w ramach Program Management na wspomaganie jej całościowej strategii.
Andersen Consulting zaangażował zróżnicowane Cross-Spectrum analityków ulic i najlepsze z kur, jak również doradców Andersena z szerokimi doświadczeniami w przemyśle transportowym, którzy podczas dwudniowych narad sprowadzili swój osobisty kapitał wiedzy do wspólnego poziomu i stworzyli synergię, aby osiągnąć konieczny cel, a mianowicie wypracowanie i wdrożenie ogólnoprzedsiębiorczej ramy wartości w procesie drobiowym średniego szczebla. Spotkanie miało miejsce w parkowej okolicy, aby zapewnić atmosferę testową, która bazuje na strategach, na których skupia się przemysł, i która zaowocowała w jasnej i jedynej w swoim rodzaju teorii rynku. Andersen Consulting pomógł kurze przemienić się, żeby stała się bardziej kurą sukcesu.
Martin Luther King, jr.:
Widzę świat, w którym wszystkie kury są wolne i mogą przekraczać ulice, nie będąc pytanymi o motywy.
Richard M. Nixon:
Kura nie przekroczyła ulicy. Powtarzam, kura NIE przekroczyła ulicy!
Machiavelli:
Decydujące jest to, ze kura przekroczyła ulicę. Kogo interesują powody? Przekroczenie ulicy usprawiedliwia wszelkie motywy.
Freud:
Fakt, ze się w ogóle tą sprawą interesujecie, ujawnia waszą seksualną niepewność.
Bill Gates:
Akurat wypuściłem na rynek nowy KuraOffice 2000, który nie tylko będzie przekraczał ulice, ale również będzie znosił jaja, zarządzał ważnymi dokumentami i wyrównywał stan waszego konta.
Einstein:
Czy to kura przekroczyła ulicę, czy też to ulica się przesunęła pod kurą, zależy od waszego punktu odniesienia.
Budda:
Tym pytaniem ujawniasz twoja własną kurzą naturę.
Ernest Hemingway:
- Aby umrzeć... w deszczu...
Bill Clinton :
W żadnym momencie nie byłem z tą kurą sam na sam.
Adolf Hitler:
Aryjskich kur nie powstrzymają drogi wytyczone na mapie świata przez judejską plutokrację.
Ernesto Che Guevara:
Kura jest jak rower - kiedy nie jedzie, to się przewraca.
Rzecznik prasowy Policji:
Trwają czynności procesowe zmierzające do ustalenia przebiegu zdarzenia. Ze względu na dobro sprawy, na obecnym etapie śledztwa nie mogę nic więcej Państwu powiedzieć
Leibnitz:
Szuka najlepszego ze światów.
Diogenes
Szuka prawdziwej kury.
A. Lepper:
Balcerowicz musi odejść!
LECH WALESA:
Nie potwierdzam i nie zaprzeczam
NADKOMISARZ MAREK FIDOS (zespol Prasowy Policji):
W okresie urlopowym obserwujemy nasilony ruch kur przechodzacych na druga strone, co czestokroc prowadzi do groznych wypadkow. W
nadchodzocy weekend przewidujemy nasilenie kontroli kur majaca na celu zwiekszenie bezpieczenstwa uzytkownikow drogi pod kryptonimem: cura 99. Jednoczesnie chcialbym zaapelowac do rozsodku uzytkownikow drog i zaapelowac o wolniejsza jazde. Przyczyna wypadkow jest najczesciej nadmierna predkosc rozwijana przez kury i rozjezdzajacych je kierowcow.
PASTERZ:
Pobiezala do stajenki.
KURA:
A co to Was do cholery obchodzi ?
A. Michnik: Pppprosze pppanstwa! Tttto oodddwazne ppprzeeekroczenie
czczarnego aaaasfaltu uulicy jejest mmmmmetafforycznym aaaktem
ppppprzelamania bbbaaarier sssciemnoty i zzaaacofania kku ppppostepowi
i tttolerancji nna llewej sstronie jeeezdni
Sl. Miloszewicz: Ta biedna serbska kura uciekala przed barbarzynskimi
nalotami NATO. To wielkie zwyciestwo naszego narodu !
rabin Weiss: Chrzescijanie od wiek*w kaza swoim kurom przechodzic
przez ulice zeby pognebic nas, Zydow.
K. Switon: ... piec tysiecy szescset dwanascie, piec tysiecy szescset trzynaście, piec tysiecy szescset czternascie... Jaka kura?! Prosze mi nie przeszkadzac, wlasnie licze krzyze. Piec tysiecy szescset
pietnascie...
A. Lukaszenko: Kura przeszla przez ulice, zeby zademonstrowac calemu
swiatu potege bialoruskiego rolnictwa. Od dzis wszystkie kolchozy maja zwiekszyc norme przechodzacych ulice kur o 500%, za co czynie
odpowiedzialnymi urzednikow wszystkich szczebli i czego sam osobiscie dopilnuje.
A. Kwasniewski: Nic mi o tym nie wiadomo. W okresie pomiedzy pobytem
kury na jednej i drugiej stronie ulicy bylem z zona na Atlantydzie,
przyjalem w Sejmie delegacje z Grenlandii i odwiedzilem znajomego na
Powazkach. I na to wszystko mam dowody w postaci biletow lotniczych, pamiatkowego kawalka lodowca i zeznan na pismie od ww znajomego.
M. Krzaklewski: To jest pytanie nie do mnie, ale do Rzecznika Interesu
Publicznego.
Szejk Osama bin Laden: To dopiero ostrzezenie pod adresem pelnej zla i zepsucia Ameryki! Nastepne kury przejda przez ulice w zatloczonych centrach handlowych i przed przedszkolami!
W. Jaruzelski: Niestety, stan zdrowia nie pozwala mi zeznawac w tej
sprawie.
L. Balcerowicz: Moge z duma powiedziec, ze jest wylaczna zasluga kierowanego przeze mnie resortu, a zwlaszcza podjetych ostatnio krokow w zakresie akcyzy na paliwa, ze ta kura i wiele innych polskich kur moze dzis bezpiecznie przekraczac ulice.
F. Nietzsche: To byla transformacja kury w nadkure.
B. Jelcyn: Dymisjonuje te kure !
J. Buzek: Nie mam najmniejszej watpliwosci, ze kura ta spieszyla by
skorzystac z owocow jednej z wprowadzonych z sukcesem przez rzad
reform. Zapewniam panstwa, ze w chwili obecnej powolany przeze mnie zespol ekspertow bada, o ktora konkretnie reforme chodzi.
George Michael: Cholera, znowu sie wydalo...
Mis Uszatek: Kura, wypier*** z mojej bajki !
Marek Kaminski: Zamierzam jako pierwszy Polak powtorzyc wyczyn kury. W warunkach zimowych, samotnie.
R. Crusoe: Pieprzyc kure, skad sie tu wziela droga ?!
J. Przymanowski: "Bohaterska kura, nie zwazajac na ostrzal z cekaemow, przedarla sie na druga strone bronionej przez faszystow ulicy, celnie rzuconym granatem zniszczyla nacierajacego Tygrysa i seria z pepeszy skosila batalion esesmanow. Pulkownik dal jej za to medal. " Ku chwale Ojczyzny, towarzyszu Pulkowniku ! " dziarsko zawolala kura." (fragment niepublikowanej powiesci)
P. Anderson: Czy gdybym nie usunela siliconu, pytalibyscie o mnie ?
JUST 5: O tym jest nasza nastepna piosenka.
H. Kloss: Ocho, kura przeszla przez ulice. To znak od Stirlitza !
A. Slomka: Kura, kura... Co my mamy na te kure ?
B. Zdrojewski: Dlatego, ze byla to jedyna nierozkopana ulica w
miescie
(zachęcam do udzielania kolejnych odpowiedzi na to frapujące pytanie - tak to w sumie powstało...hf!)
|