Teraz jest 4 sie 2025, 01:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3004 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 201  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2004, 14:37 

Tego chyba jeszcze nie było:

Dlaczego kura przekroczyła ulicę?

Pani przedszkolanka:
Żeby przejść na druga stronę.

Platon:
Dla ważniejszego dobra

Arystoteles:
Taka jest natura kur, ze przekraczają ulice.

Karol Marx:
To było historycznie nie do uniknięcia.

Ronald Reagan:
Zapomniałem.

Andersen Consulting:
Deregulacja na dotychczasowej stronie ulicy zagrażała dominującej pozycji rynkowej kury. Kura rozpoznała wyzwanie w rozwinięciu swoich kompetencji, które są niezbędne do
przetrwania na nowych rynkach nacechowanych wysoką konkurencją. W partnerskiej
współpracy z klientem Andersen Consulting pomógł kurze przemyśleć fizyczną strategię
dystrybucji i procesów przetwórstwa. Stosując Model Integracji Drobiu (MID) Andersen
pomógł kurze zastosować jej umiejętności, metodologię, wiedzę, kapitał i doświadczenie, w celu nakierunkowania pracowników, procesów i technologii kury w ramach Program Management na wspomaganie jej całościowej strategii.
Andersen Consulting zaangażował zróżnicowane Cross-Spectrum analityków ulic i najlepsze z kur, jak również doradców Andersena z szerokimi doświadczeniami w przemyśle transportowym, którzy podczas dwudniowych narad sprowadzili swój osobisty kapitał wiedzy do wspólnego poziomu i stworzyli synergię, aby osiągnąć konieczny cel, a mianowicie wypracowanie i wdrożenie ogólnoprzedsiębiorczej ramy wartości w procesie drobiowym średniego szczebla. Spotkanie miało miejsce w parkowej okolicy, aby zapewnić atmosferę testową, która bazuje na strategach, na których skupia się przemysł, i która zaowocowała w jasnej i jedynej w swoim rodzaju teorii rynku. Andersen Consulting pomógł kurze przemienić się, żeby stała się bardziej kurą sukcesu.

Martin Luther King, jr.:
Widzę świat, w którym wszystkie kury są wolne i mogą przekraczać ulice, nie będąc pytanymi o motywy.

Richard M. Nixon:
Kura nie przekroczyła ulicy. Powtarzam, kura NIE przekroczyła ulicy!

Machiavelli:
Decydujące jest to, ze kura przekroczyła ulicę. Kogo interesują powody? Przekroczenie ulicy usprawiedliwia wszelkie motywy.

Freud:
Fakt, ze się w ogóle tą sprawą interesujecie, ujawnia waszą seksualną niepewność.

Bill Gates:
Akurat wypuściłem na rynek nowy KuraOffice 2000, który nie tylko będzie przekraczał ulice, ale również będzie znosił jaja, zarządzał ważnymi dokumentami i wyrównywał stan waszego konta.

Einstein:
Czy to kura przekroczyła ulicę, czy też to ulica się przesunęła pod kurą, zależy od waszego punktu odniesienia.

Budda:
Tym pytaniem ujawniasz twoja własną kurzą naturę.

Ernest Hemingway:
- Aby umrzeć... w deszczu...

Bill Clinton :
W żadnym momencie nie byłem z tą kurą sam na sam.

Adolf Hitler:
Aryjskich kur nie powstrzymają drogi wytyczone na mapie świata przez judejską plutokrację.

Ernesto Che Guevara:
Kura jest jak rower - kiedy nie jedzie, to się przewraca.

Rzecznik prasowy Policji:
Trwają czynności procesowe zmierzające do ustalenia przebiegu zdarzenia. Ze względu na dobro sprawy, na obecnym etapie śledztwa nie mogę nic więcej Państwu powiedzieć

Leibnitz:
Szuka najlepszego ze światów.

Diogenes
Szuka prawdziwej kury.

A. Lepper:
Balcerowicz musi odejść!

LECH WALESA:
Nie potwierdzam i nie zaprzeczam

NADKOMISARZ MAREK FIDOS (zespol Prasowy Policji):
W okresie urlopowym obserwujemy nasilony ruch kur przechodzacych na druga strone, co czestokroc prowadzi do groznych wypadkow. W
nadchodzocy weekend przewidujemy nasilenie kontroli kur majaca na celu zwiekszenie bezpieczenstwa uzytkownikow drogi pod kryptonimem: cura 99. Jednoczesnie chcialbym zaapelowac do rozsodku uzytkownikow drog i zaapelowac o wolniejsza jazde. Przyczyna wypadkow jest najczesciej nadmierna predkosc rozwijana przez kury i rozjezdzajacych je kierowcow.

PASTERZ:
Pobiezala do stajenki.

KURA:
A co to Was do cholery obchodzi ?

A. Michnik: Pppprosze pppanstwa! Tttto oodddwazne ppprzeeekroczenie
czczarnego aaaasfaltu uulicy jejest mmmmmetafforycznym aaaktem
ppppprzelamania bbbaaarier sssciemnoty i zzaaacofania kku ppppostepowi
i tttolerancji nna llewej sstronie jeeezdni

Sl. Miloszewicz: Ta biedna serbska kura uciekala przed barbarzynskimi
nalotami NATO. To wielkie zwyciestwo naszego narodu !
rabin Weiss: Chrzescijanie od wiek*w kaza swoim kurom przechodzic
przez ulice zeby pognebic nas, Zydow.

K. Switon: ... piec tysiecy szescset dwanascie, piec tysiecy szescset trzynaście, piec tysiecy szescset czternascie... Jaka kura?! Prosze mi nie przeszkadzac, wlasnie licze krzyze. Piec tysiecy szescset
pietnascie...

A. Lukaszenko: Kura przeszla przez ulice, zeby zademonstrowac calemu
swiatu potege bialoruskiego rolnictwa. Od dzis wszystkie kolchozy maja zwiekszyc norme przechodzacych ulice kur o 500%, za co czynie
odpowiedzialnymi urzednikow wszystkich szczebli i czego sam osobiscie dopilnuje.

A. Kwasniewski: Nic mi o tym nie wiadomo. W okresie pomiedzy pobytem
kury na jednej i drugiej stronie ulicy bylem z zona na Atlantydzie,
przyjalem w Sejmie delegacje z Grenlandii i odwiedzilem znajomego na
Powazkach. I na to wszystko mam dowody w postaci biletow lotniczych, pamiatkowego kawalka lodowca i zeznan na pismie od ww znajomego.

M. Krzaklewski: To jest pytanie nie do mnie, ale do Rzecznika Interesu
Publicznego.

Szejk Osama bin Laden: To dopiero ostrzezenie pod adresem pelnej zla i zepsucia Ameryki! Nastepne kury przejda przez ulice w zatloczonych centrach handlowych i przed przedszkolami!

W. Jaruzelski: Niestety, stan zdrowia nie pozwala mi zeznawac w tej
sprawie.

L. Balcerowicz: Moge z duma powiedziec, ze jest wylaczna zasluga kierowanego przeze mnie resortu, a zwlaszcza podjetych ostatnio krokow w zakresie akcyzy na paliwa, ze ta kura i wiele innych polskich kur moze dzis bezpiecznie przekraczac ulice.

F. Nietzsche: To byla transformacja kury w nadkure.

B. Jelcyn: Dymisjonuje te kure !

J. Buzek: Nie mam najmniejszej watpliwosci, ze kura ta spieszyla by
skorzystac z owocow jednej z wprowadzonych z sukcesem przez rzad
reform. Zapewniam panstwa, ze w chwili obecnej powolany przeze mnie zespol ekspertow bada, o ktora konkretnie reforme chodzi.

George Michael: Cholera, znowu sie wydalo...

Mis Uszatek: Kura, wypier*** z mojej bajki !

Marek Kaminski: Zamierzam jako pierwszy Polak powtorzyc wyczyn kury. W warunkach zimowych, samotnie.

R. Crusoe: Pieprzyc kure, skad sie tu wziela droga ?!

J. Przymanowski: "Bohaterska kura, nie zwazajac na ostrzal z cekaemow, przedarla sie na druga strone bronionej przez faszystow ulicy, celnie rzuconym granatem zniszczyla nacierajacego Tygrysa i seria z pepeszy skosila batalion esesmanow. Pulkownik dal jej za to medal. " Ku chwale Ojczyzny, towarzyszu Pulkowniku ! " dziarsko zawolala kura." (fragment niepublikowanej powiesci)

P. Anderson: Czy gdybym nie usunela siliconu, pytalibyscie o mnie ?

JUST 5: O tym jest nasza nastepna piosenka.

H. Kloss: Ocho, kura przeszla przez ulice. To znak od Stirlitza !

A. Slomka: Kura, kura... Co my mamy na te kure ?

B. Zdrojewski: Dlatego, ze byla to jedyna nierozkopana ulica w
miescie

(zachęcam do udzielania kolejnych odpowiedzi na to frapujące pytanie - tak to w sumie powstało...hf!)

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2004, 15:00 

Czy to kłoda, czy to pień,
Nie to nasz Wojtek Skupien.
Usiadł na belce,
Uradowany wielce.
Myśli o dalekim skoku,
Jak w zimie 92-go roku.
Odepchnął się i pruje po rozbiegu,
Mimo iż na goglach pełno śniegu.
Źle z progu wychodzi,
Ale to nic nie szkodzi.
Jak worek kartofli lecący,
Spada na metr 45-ty.
Skupień z uśmiechem na twarzy,
O pokonaniu Koreańczyka marzy.
Koreańczyk nieco dalej skacze,
Cała Polaka w domach płacze.
Odchodzi Wojtek załamany,
Jak zwykle jest pokonany.

Heja, heja, heja,
i juz na belce Robert Mateja.
Kibice nie dowierzają,
i paznokcie obgryzają.
Dopiął swoje deski
i już ma w oczach łeski.
Tajner dał mu znak,
niech frunie niczym ptak.
Kapitalnie sie wybija,
i prawie bule mija.
Na dwie nogi wylądował,
gogle swoje schował.
Odpiął swoje deski,
znikły z oczu łeski.
Tajner przeciara oczy,
Mateja do pięćdziesiątki wskoczy.
Niestety konkurs odwołany,
a Mateja załamany.

~waldus

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2004, 23:00 

http://swiergot.intersec.pl/nazwiska.jpg

nie wiem.. moze bylo.. nie czytam tego tematu :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwi 2004, 00:16 

Pan Szmata napisał(a):

aaaaaaaa. rooootfl, umarlem
o jezuuuus.

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwi 2004, 14:13 

Jak dbać o dyskietki

Nigdy nie pozostawiaj dyskietek w stacji dysków, jako że dane mogą wycieknąć z dyskietki powodując korozje mechanizmów stacji dysków. Dyskietki należy przechowywać zwinięte w pojemnikach na ołówki.

Dyskietki powinny być czyszczone i woskowane raz na tydzień. Mikroskopijne opiłki metalu (które mogły nagromadzić się na powierzchni dyskietki) można usunąć przesuwając silny magnes tuż nad powierzchnią dyskietki. Opiłki wbite w powierzchnię można usunąć proszkiem do czyszczenia i mydłem. Przy woskowaniu dyskietek należy dbać, aby ich powierzchnia była gładka. Pozwoli to na szybsze obracanie się nośnika (mniejsze opory powietrza) i tym samym szybszy dostęp do danych.

Nie zaginaj dyskietek, chyba, że nie mieszczą się do stacji dysków. "Duże" dyskietki można zgiąć i używać w "małych" stacjach.

Nigdy nie wkładaj dyskietek "do góry nogami" do stacji. Dane mogą spaść z powierzchni dyskietki i zablokować precyzyjne mechanizmy stacji dysków.

Nie można wykonać backupu dyskietki przy pomocy maszyny kserograficznej. Jeśli potrzebujesz backupu (kopia bezpieczeństwa) swoich danych po prostu włóż dwie dyskietki do stacji. Ilekroć będziesz nagrywać swój dokument, zapisze się on na obu dyskietkach.

Nie należy wkładać bądź wyjmować dyskietek ze stacji kiedy mruga na niej światełko. Mogło by to spowodować rozmazanie tekstu, w skrajnych przypadkach czyniąc go nieczytelnym. Czasami światełko mruga pomimo, że stacja nie pracuje. Jest to tak zwany stan "zawieszenia" lub prościej "zawieszenie". Jeśli twój system się zawiesi, będziesz zapewne musiał wrzucić kilka monet zanim odzyskasz dostęp do niego.

Jeśli twoja dyskietka jest pełna danych, a potrzebujesz więcej miejsca to wyjmij ją ze stacji dysków i energicznie wstrząsaj przez około dwie minuty. Ubije to dane (kompresja danych) pozwalając na zapisanie większej ich ilości. Nie zapomnij o zaklejeniu taśmą klejącą wszystkich otworów w dyskietce, aby dane nie wypadły nimi w trakcie kompresji.

Prędkość dostępu do danych można wydatnie zwiększyć wycinając więcej otworów w koszulce dyskietki. Umożliwi to stacji dostęp do dysku w większej liczbie miejsc jednocześnie.

Dyskietek można używać jako podstawek pod szklanki z piwem (lub innymi napojami) o ile zostały poprawnie nawoskowane. Pamiętaj, aby potem wytrzeć dyskietkę do sucha.

Nigdy nie używaj nożyczek i kleju do ręcznej edycji tekstu na dyskietkach. Dane na dyskietkach są zbyt małe, aby można je było zobaczyć gołym okiem, i tak postępując możesz niechcący wkleić kawałek całkiem innego dokumentu w sam środek twojego tekstu. W takich przypadkach można używać żyletek i taśmy klejącej, o ile jesteś wyposażony w mikroskop elektronowy.

Okresowo należy spryskiwać dyskietki środkiem owadobójczym, aby zapobiec rozmnażaniu się wirusów.

Jeśli składasz dyskietki do szafy i nie będą one używane przez dłuższy czas - nie zapomnij o przesypaniu ich naftaliną.

DZIWNE PYTANIA I JESZCZE DZIWNIEJSZE ODPOWIEDZI

P: Ilu techników z Microsoftu potrzeba, aby wymienić żarówkę?
O: Trzech. Dwóch trzyma drabinę, podczas gdy jeden wbija żarówkę w oprawkę młotkiem.

P: Ilu wiceprezydentów Microsoftu potrzeba, aby wymienić żarówkę?
O: Ośmiu. Jeden zajmuje się żarówka, a siedmiu pilnuje, aby Microsoft dostał 2$ za każdą żarówkę wymieniona na świecie.

P: Ilu testerów Microsoftu potrzeba, aby wymienić żarówkę?
O: My po prostu stwierdzamy stan ciemności w pokoju. Aktualnie nie wymieniamy żarówek. Ponieważ wynik poprzedniego testu również był niepomyślny (dead-bulb result), mamy pewność, ze projektanci już pracują nad poprawieniem błędu.

P: Ilu pracowników Działu Sprzedaży firmy Microsoft potrzeba, aby wymienić żarówkę?
O: Możemy wymienić żarówkę w ciągu 7 do 10 dni roboczych. Jeżeli zadzwonisz przed druga i zapłacisz dodatkowo 15$, będziesz miał żarówkę wymieniona na dzień następny. Nie zapomnij wpisać swojego nazwiska w prawym górnym rogu pudełka z żarówka!

P: Ilu użytkowników Windows potrzeba, aby wymienić żarówkę?
O: Jednego, ale będzie przy tym podkreślał, ze było to tak łatwe, jak by było dla użytkownika Macintosha.

P: Ilu menadżerów Microsoftu potrzeba, aby wymienić żarówkę?
O: Powołaliśmy specjalna grupę robocza do przestudiowania problemu przepalania się żarówek i określenia co my, jako pracownicy nadzoru, możemy zrobić, aby żarówki pracowały czysto i bezbłędnie.

P: Ilu programistów potrzeba, aby wymienić żarówkę?
O: Ani jednego. Jest to problem sprzętowy.

P: Ilu programistów Microsoftu potrzeba, aby wymienić żarówkę? O: Żadnego. Bill Gates po prostu ustanowił Darkness(TM) jako nowy standard przemysłowy.

Pan Bóg wezwał przed swoje oblicze trzech najbardziej wpływowych ludzi na świecie: Billa Clintona, Borysa Jelcyna i Billa Gatesa.
- Chciałem wam przekazać, ze w roku 2003 nastąpi koniec świata. Przekażcie to swoim ludziom.
Borys Jelcyn zwołuje posiedzenie dumy i mówi:
- Mam wam do przekazania dwie wiadomości. Obydwie złe. Pierwsza jest taka, ze wbrew temu co mówimy Bóg jednak istnieje. Druga zła wiadomość to, ze w 2003 roku nastąpi koniec świata.
Bill Clinton zwołuje konferencje prasowa w ogródku Białego Domu i mówi:
- Mam Państwu do przekazania dwie wiadomości. Dobra i złą. Dobra jest taka, ze zgodnie z tym co uważamy Bóg istnieje. Zła wiadomość jest taka, ze w 2003 nastąpi koniec świata.
Bill Gates zwołuje zgromadzenie pracowników i mówi:
- Mam wam do przekazania trzy wiadomości, wszystkie dobre. Po pierwsze tak jak uważam jestem postrzegany jako jedna z trzech najbardziej wpływowych osób na świecie. Po drugie tak jak uważamy Bóg istnieje. Po trzecie nie musimy poprawiać Windows XP...

- Podobno nie ma żadnych dowcipów o Microsofcie?
- Tak, bo to wszystko prawda

- A dlaczego dzieci nie chcą się ostatnio uczyć?
- Bo mają nadzieję znaleźć pracę w Microsofcie

- Wiecie dlaczego omijają nas wszelkie pozaziemskie cywilizacje? - Bo niedość, że Microsoft zrobił cos takiego jak Win*.* 95, to jeszcze ludzie to kupują... A kto lubi się spotykać z przygłupami?

[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwi 2004, 19:18 

Pan Szmata napisał(a):

Ja pier*** buhahahaa dobre dobre panie szmata ;P
Ja bym chyba starych zaje**** jak bym sie dowiedzial ze odziedziczylem ktores z tych nazwisk :twisted: :wink:
A tak poza tym ==>''Mortyr'' Kwasisz chłopcze kwasisz......to było słabe :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2004, 19:49 

Polak, Niemiec i Rusek spotkali diabła. Diabeł im oznajmia, że jeśli przyjadą tu do niego swoimi, krajowymi samochodami odda im cały świat.Wszyscy się zjechali i diabeł mówi, a teraz kopnijcie z całej siły w wasze auta i to które się rozleci najbardziej, wygra .Polak przyjechał polonezem, kopnął, samochód rozleciał się. Potem przyjechał Niemiec BMW, kopie, kopie, nie może go rozwalić. Zaczął płakać i zarówno śmiał się. Polak podchodzi pyta się czemu płaczesz : Bo nie mogę swojego auta rozwalić. Polak znowu pyta, a dlaczego śmiejesz się : Bo Rusek jedzie czołgiem :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2004, 19:54 

Leci sobie samolot pasażerski, na którym między innymi znajdują się: Polak, Amerykanin i Francuz. W pewnym momencie stewardessa zdenerwowanym głosem oznajmia, iż samolot jest przeciążony i któryś z pasażerów musi wyskoczyć. Poprosiła Amerykanina. Po długich namowach zgodził się, ale w zamian za to wypił całą Whisky znajdującą się na pokładzie i wyruchał wszystkie blondynki. Podszedł do wyjścia, krzyknął "Jeronimo" i skoczył. Ale to nie wystarczyło... Znowu ktoś musi skoczyć. Tym razem padło na Francuza. Po długich namowach się zgodził, ale przed tym wypił ćałe wino z samolotu i wyruchał wszystkie brunetki. Podszedł do wyjścia, krzyknął "Viva la France" i skoczył... To tak ze nie wystarczyło. Kolej na Polaka. Zgodził się bez namawiania, ale zanim wykonał prośbę, wyruchał wszystkie dziewczyny z samolotu i wypił cały alkohol. Następnie zbliżył się do wyjścia, krzyknął "Viva Mozambik" i wypchnął murzyna stojącego obok :D :D

W przedziale siedzi Polak,Czech, zakonnica i modelka.
Pociąg wjeżdza do tunelu, jest zupełnie ciemno i cicho.
Nagle słychac jak ktoś dostaje w ryja.
Pociąg wyjeżdza z tunelu, Czech trzyma się za policzek.
Zakonnica myśli : debil Czech złapał modelkę za kolano i dostał w ryja.
Modelka myśli: debil Czech chciał mnie złapać za kolano, pomylił się,
złapał zakonnice i dostał w ryja.
Czech myśli: cham Polak złapał modelkę za kolano, ona chciała go uderzyć,
on sie uchylił i ja dostałem w ryja.
Polak mysli: ale ciul z tego Czecha.W nastepnym tunelu znowu go
pie******....

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 16:20 

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 17:51 

ja bym wybrał odpowiedz C

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 18:31 

Masz racje Tołdi : C swoją drogą fajnie to zrobili wykorzystując tekst z piosenki War Edwina Starr (często ją słucham) :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 13:26 

http://www.superptak.pl/offline/index.html
fajna gierka dla pilotów i wyborców :wink: 8)

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 13:43 

Dawno mnie tu nie bylo i wpadlem cos wam wrzucic http://www.mmj.pl/~cichy/motylek.swf

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 13:45 
Moderator forum

Pawel SS napisał(a):
Dawno mnie tu nie bylo i wpadlem cos wam wrzucic http://www.mmj.pl/~cichy/motylek.swf

po maxie prymitywne ale zajebiscie smieszne :lol:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3004 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 201  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2