Teraz jest 21 kwi 2025, 03:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2004, 06:42 

Najlepsze książki jakie ostatnio przeczytałem to: seria książek o "przygodach" Jasona Bourna Roberta Ludluma ( mam wszystkie 3 tomy), oprócz tego lubię czytać książki Bogusława Wołoszańskiego (mam 3 tytuły) i z gatunku s-f to Krzyż Nilu Niżnikiewicza.

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2004, 11:43 

qubix napisał(a):
Steve & Stephany Perry : "Aliens -the trilogy" Klimaty ze Space Marines ROX!!!!!
Philip.K.Dick : Trylogia "Battlefield Eeath" oraz praktycznie wszytko co napisał- my master...
William Gibson : "Neuromancer","Count Zero", "Mnemonic" - The One,who really knows "what cyberspace means"!!!!
William Wharton- "Szrapnel"-There is no heroes in the war :/
"Władcy Niebios"-nisamowity postapokaliptyczny klimat!!Tzincz jesli nie czytałes-to pedzio jesteś!!!
"Katedra"(chyba Jack Higgins)-Nisamowita ksiazka,opisuje porwanie kilkunastu zakładników przez IRA-na faktach,rozdział ze snajperem ROX!!!!

o stary... toś mnie zachęcił. przeczytam to sobie, szczególnie oczywiście to "władcy niebios" ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2004, 12:59 

Sztuka Podstępu -Kevin Mitnick
S@motność w sieci - Janusz L. Wiśniewski

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2004, 13:06 

Ja najbardziej lubie Harrego Pottera

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2004, 13:20 

Ja czytuje głównie książki Toma Clancy'ego... narazie przeczytałem "Sumę wszystkich strachów", "Czerwony Królik", "Polowanie na Czerwony Październik" oraz czytam jeszcze "Dług honorowy" i moge je wszystkie bez wachania polecic bo są genialne 8)

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2004, 14:13 

Trall napisał(a):
Ja najbardziej lubie Harrego Pottera

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ja Eskimoska :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2004, 15:09 
Moderator forum

Książki Toma Clancy'ego
Sztuka Podstępu -Kevin Mitnick
Nagrody Darvina-Wendy Northcutt
Ania z Zielonego Wzgórza :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2004, 15:20 
Moderator forum

Tom Clancy - Czerwony Sztorm - best of the best! z 4 razy przeczytalem...
Ogolnie nie bede sie wyrozniac jak napisze ze czytam TC... cala serie z supermanem Jackiem Ryanem, pare Netforce'ow i OP Centrow... chyba zamowie sobie jego ksiazke o operacjach specjalnych...
Poza tym reszta Political Fiction czy tez Hi-tech Thrillers... Larry Bond, Stephen Coontz, Herbert Crowder, itp.
Ogolnie tez komiksy z Myszka Miki i Kaczorem Donaldem oraz serie Poczytaj mi Mamo! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2004, 16:55 

Bravo Two Zero
Ostatni z Bravo Two Zero - autora nie pamiętam :oops: bo dość dawno to czytałem a ja mało kisążek czytam

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2004, 18:49 
Moderator forum

ja czytam glownie technothrillery z wydawnictwa AiB ale takie z minimalna iloscia political fiction a z maksymalna iloscia walki :) wlasnie jakos TC za bardzo nie trawie, za duzo w nim czasem political fiction i Jacka Ryana ratujacego swiat (glupota imho) a za malo skcji i sprzetu :) no ale "red storm rising" i pazdziernik mu wyszly trzeba przyznac :)

ale jak mowie tez jestem wielkim fanem Czerwonego sztormu, wspaniala ksiazka, z takich o globalnym konflikcie niezla jest tez "Droga sluzbowa" Dale Browna (tluka sie atomowkami, robi wrazenie...) i ostatnio przeczytany "Kociol" Larryego Bonda - polecam, sa tam Polacy :)

z dobrych autorow technothrllerow z czysta akcja, mala ilosci polityki i tym co tygrysy lubia najbardziej to imho gondni polecenia sa:

Stephen Coonts - cala seria o A-6 Intruder, akcje nad wietnamem (oblezenie, minotaur, ostatni lot)
Dale Brown - sporo dobrych choc ostatnio sie popsul ale polecam przede wszystkim "droga sluzboiwa" i "ciesnina"
PT Deutermann - morskie akcje na nisczycielach spruance i krazownikach ticonderoga, *******

zajebisty byl "SAR" Gerry Carolla - wietnam, operacje sar w zatoce tonkijskiej - jak ktos gdzies jeszcze znajdzie to moze kupowac w ciemno, napisana z wielkim humorem, jedna z lepszych ksiazek jakie czytalem w zyciu ;)

a propos wietnamu to ******* tez sa:
"FAC" i "Eskadra cadillac" - FAC to wiadomo co to mam nadzieje a Cadillac to o eskadrze f-105 thunderchiefow nad wietnamem, *******

oprocz technothrillerow lubie sobie tez poczytac krotkie lub dluzsze opowiadania fantastyczno naukowe, debesciak to Dick of korz :), ostatnio walkuje opowiadania zebrane Philipa K Dicka a i pare jego dlugometrazowek wczesniej mi sie trafilo :) polecam

kiedys od ojca wzialem takie 4 opasle tomy z czasow komuny i wydwanictwa PWN " kroki w nieznane" - alez tam byly opowiadania - cala swiatowa czolowka - Asimov, Bradbury, Dick, Lem - tez polecam :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2004, 20:03 

ja to uwielbiam czytac ksiazki z Dirkiem Pitem w roli glownej a tak wlasciwie wszystkie powiesci Clive'a Cusslera,a jak mieszkalem jeszcze w polsce to lubialem czytac Pana samochodzika z panem tomaszem :lol: niestety nieudalo mi sie przeczytac wszystkich czesci :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2004, 20:18 

No ja lubie "Pan Samochodzik" wszystie tytluły oprócz pierwszego.
No dalej llubie "Harry Potter", "Artemis Fowl"(czy jakos tak) no i oczywiscie wiekszosc książek o tematyce IIWŚ :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2004, 13:25 

W gatunkach kiepsko się orientuję, wypiszę po prostu co polecam, acz to tylko fragmencik:

Boris Vian - właściwie wszystko, zdecydowanie najlepsze powieści - "Jesień w Pekinie" oraz "Kręciek i plankton" (dla preferujących bardzo surrealistyczne poczucie humoru)

Anthony Burgess - "Mechaniczna pomarańcza" (tłumaczenie Roberta Stillera to majstersztyk! w przypadku "Świata Dysku" czy "Neuromancera" Cholewa odwalił kawał dobrej roboty, ale tłumaczenie pełnej neologizmów i rusycyzmów książki musiało być niesamowitym wyzwaniem)

Richard Adams - "Wodnikowe wzgórze" (pozostawię bez komentarza, każdy lubi mieć jakąś książeczkę z młodości, do której się wraca :wink: )

Zadie Smith - "Białe zęby" (rewelacyjny debiut, cholernie zabawna książka)

Kurt Vonnegut - "Rzeźnia numer pięć", "Hokus-pokus", "Matka noc" i całkiem sympatyczne opowiadanko pt. "Big Space Fuck", co na nasz piękny język przekłada się... a sami sobie przełóżcie.

Qubix - IMHO to Gibson się chowa przy Nealu Stephensonie ("Diamentowy wiek", "Cryptonomicon"), gorąco polecam; a tak na marginesie - "Pole bitewne: Ziemia" to trylogia niejakiego Rona Hubbarda, posranego guru kościóła scjentologicznego, a nie mistrza Dicka.

PS: Zupełnie bym zapomniał - jeszcze "Hellboy", "Kaznodzieja" i "Jeż Jerzy" :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2004, 14:20 

A klasyke gatunku ktos pamieta: Dzika Mrowka?

Kiedys czytalem troche fantasy, wiekszosc najbardziej wartosciowych tytulow zostala wlasciwie wymieniona. Teraz nie mam pojecia kiedy moglbym wcisnac w moj harmonogram jakas lekture. No chyba, ze wywale BFy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2004, 17:30 

Ja tam za duzo nie czytam :oops:
Ale to co czytalem i calkiem mi sie spodobało było to:
- ''Władca pierścieni'' Tolkiena
- ''Krew elfów'' Sapkowskiego
- ''Dzieci z Bullerbyn'' 8) LOL
- wszystko gdzie wystepowal Jez Jerzy :wink:
- i jeszce pare innych..........
BTW: po tym poscie mi sie czytac zachcialo :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2