Teraz jest 23 lut 2025, 16:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 18:13 

dobrawek napisał(a):
Pan Szmata napisał(a):
ehh... wczoraj na meczu z 515 bylo cos baardzo dziwnego. Tez mapka Battleaxe.. no i akcja byla taka ze gosc super precyzyjnie strzelal z artylerii w nasza baze (pojawiasz sie i giniesz.... pojaiwsz sie, odbiegniesz nawet spory kawalek i giniesz..) nie bylo by moze to tak dziwne gdyby nie fakt ze nie mieli snajpera w teamie... to skad do q*** nedzy on wiedzial gdzie trafia? ze my sie pojawiamy... i wogole byl tak precyzyjny. Jak sie spytalismy jak to robia... gosc powiedzial.. skill hehehe... to hehehe mnie jeszcze bardziej przekonalo. Niestety chyba z tego bedzie konflikt bo po prostu nikt z nas nie wierzy ze mozna tak strzelac bez celu podanego przez snipera.

To się da... Na prawdę. I nie jest to cheat!!

Dobrawek sory ale nie mow jak nie widziales co ci ( piiii ) goscie z 515 robili. Z 2 ! czolgow na cala dlugosc mapy trafiali idealnie naraz w moj nie widzac dokladnie celu bo bylem za nasypem - to jest jak wygrana w lotto.

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 18:18 

widzisz niektorzy maja po prostu duzo "szczescia" hehe

a btw.. doszedles do czolgu? to i tak farciarz z ciebie :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 18:19 

My FS walczyliśmy niedawno w CB z MTS, ja w meczu nie brałem udzialu, ale jak się pozniej okazalo, na czego potwierdzenie widzialem screeny,ze np od przodu jednym strzalem sowiecki T34-85 chyba doprowadzil strzalem od przodu panzeraIV do stanu zapalenia a po chwili wybuchu....to raczej niemozliwe z tylu jak najbardzieja,le z przodu? Poza tym jeden z naszych wystrzelal ich antitankowi serię z karabinu assaulta w plecy z bliskiej odleglosci,a ten jakby nigdy nic wyjał colta i zabil go jednym, strzalem,mimo iz on mial pelne zdrowie a wiec to jzu kompletnie niemozliwe,mialo być jeszcze wiele przekrętów,ale przedstawiłem te najwazniejsze...

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 18:23 

Cougar napisał(a):
Po pierwsze. Nie wygracie konfliktu bo to nie mozliwe wygrac oskarzajac kogos o cheatowanie szczegolnie ze zdobyliscie ponad 500 tiketow tak wiec nikt nie uwierzy ze oni cheatowali, nie ma do tego niestety podstaw.

Oczywiscie mozliwe ze cheatowal, ale nie koniecznie... Rozumiem ze zabrali wam wszystkie flagi skoro sie tak masowo spownowaliscie w bazie. Czyli koles wiedzial ze bedziecie sie spownowac w bazie. Dalej, przed meczem mogl przecwiczyc celowanie baza-baza zapamietujac charakterystyczny punkt na niebie. Ja np umiem wespe axsis na market wyecelowac w bunkier za pomoca chmur 8) To jest mozliwe. Co do tego ze nie wiadomo skad wiedzial kiedy macie spowna to to najprostrsza sprawa. Poprostu caly czas czymasz TAB i widzisz ze kilku nie zyje, w pewnym momecie zauwazasz na tablicy z wynikami ze kolesie ozyli i fire. To serio jest mozliwe, choc chetowac tez mogl

zaraz po rozpoczeciu z 2 ! czolgow na cala dlugosc mapy trafiali idealnie naraz w moj nie widzac dokladnie celu bo bylem za nasypem - to jest jak wygrana w lotto. Dalej - z tym respownem - pocisk chwile leci a to byly setne sekundy jak sie pojawilismy i dead - myslalem rowniez nad przyciskiem Tab ale to naprawde niemozliwe. A to ze zabrali nam wszystkie flagi to jest zwiazane ze wszystkie strzaly mieli 100% celne z czolgow i to wszyscy - no tak dobrych to jeszcze nie widzialem - a na wczesniejszej mapie totalny wpie... i jakos im celowanie nie wychodzilo.

Pozdrawaiam normalnych graczy :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 18:25 

Spider napisał(a):
Cougar napisał(a):
Po pierwsze. Nie wygracie konfliktu bo to nie mozliwe wygrac oskarzajac kogos o cheatowanie szczegolnie ze zdobyliscie ponad 500 tiketow tak wiec nikt nie uwierzy ze oni cheatowali, nie ma do tego niestety podstaw.

Oczywiscie mozliwe ze cheatowal, ale nie koniecznie... Rozumiem ze zabrali wam wszystkie flagi skoro sie tak masowo spownowaliscie w bazie. Czyli koles wiedzial ze bedziecie sie spownowac w bazie. Dalej, przed meczem mogl przecwiczyc celowanie baza-baza zapamietujac charakterystyczny punkt na niebie. Ja np umiem wespe axsis na market wyecelowac w bunkier za pomoca chmur 8) To jest mozliwe. Co do tego ze nie wiadomo skad wiedzial kiedy macie spowna to to najprostrsza sprawa. Poprostu caly czas czymasz TAB i widzisz ze kilku nie zyje, w pewnym momecie zauwazasz na tablicy z wynikami ze kolesie ozyli i fire. To serio jest mozliwe, choc chetowac tez mogl

zaraz po rozpoczeciu z 2 ! czolgow na cala dlugosc mapy trafiali idealnie naraz w moj nie widzac dokladnie celu bo bylem za nasypem - to jest jak wygrana w lotto. Dalej - z tym respownem - pocisk chwile leci a to byly setne sekundy jak sie pojawilismy i dead - myslalem rowniez nad przyciskiem Tab ale to naprawde niemozliwe. A to ze zabrali nam wszystkie flagi to jest zwiazane ze wszystkie strzaly mieli 100% celne z czolgow i to wszyscy - no tak dobrych to jeszcze nie widzialem - a na wczesniejszej mapie totalny wpie... i jakos im celowanie nie wychodzilo.

Pozdrawaiam normalnych graczy :)

zapomnialem - jak im powiedzialismy ze cos jest nie tak to nagle celnosc sie skonczyla - to tez moze o czyms swiadczyc.

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 18:31 

Nie chce nikogo bronic, ale po spotkaniach z 515 (jeszcze w SPQR) uwazalem i uwazam ten klan za bardzo dobry. Nasze pocztyczki na Stalingradzie i na Battle Axe konczyly sie masakrami (bardzo dobrze operowali granatami ;) ). Zdaje sie ze w historii spotkan wygralismy chyba tylko jedna runde. Nie byli nie do zabicia (w 1 na 1 przegrywali duzo pojedynkow), mieli po prostu dobra taktyke. Pamietam jak zamkneli nas na Battle Axe w bazie glownej i nic nie dalo sie zrobic (wtedy chyba nawet nie uzywali Wespe). Wlasciwie ich porazki w CB byly dla mnie duzym zaskoczeniem. Byc moze frustracja porazkami doprowadzila do cheatow, ale jestem zdania ze mozna opanowac strzaly z Wespe patrzac po prostu na stoper.

Od razu chcialbym sie odniesc do raportu po meczu FS. Tam FS rowniez oskarza o czity druzyne Niemiecka. Otoz zdarza sie tak ze dostajesz "strzala" i nie ma Twojego czolgu. Wydaje Ci sie ze to byl tylko jeden strzal, jednak przewaznie sa to 2 lub trzy strzaly w tym samym czasie! Cos takiego zdarzylo mi sie juz kilka razy i rowniez sie wkurzalem. Stoje czolgiem naprzeciw inny czolg ja strzal on strzal i nagle dup rozwalil mnie jednym strzalem (tak to wyglada z mojego punktu widzenia). Tylko ze sprawdzam pole bitwy (free camera) i okazuje sie ze z boku strzelil drugi czolg, lub zza rogu strzelil AT. Czasami lag powoduje ze nie widac (i nie slychac strzalu AT), widac jedynie strzal czolgu i myslimy ze to cheat, bo rozwalil nas jednym strzalem. Jak mowie cos takiego zdarzylo mi sie conajmniej piec razy, i owszem trzeba miec naprawde duze szczescie zeby w tym samym czasie dostac dwoma pociskami. W odpowiedzi na zarzuty niemiecki klan napisal o 2 AT skrytych gdzies w ruinach i w to jestem w stanie uwierzyc. FS jesli macie screeny z gry (z lista graczy) sprawdzcie czy w profesjach jest jakis AT.

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 18:44 

mnie dość mocno zddziwiło że na botb koleś siedział w wespie i strzelał wszedzie ale nie tam gdzie trzeba i to z dość bliskiej odległości, a na battleaxe to już wiecie...

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 18:44 

CloneTrooper napisał(a):
Od razu chcialbym sie odniesc do raportu po meczu FS. Tam FS rowniez oskarza o czity druzyne Niemiecka. Otoz zdarza sie tak ze dostajesz "strzala" i nie ma Twojego czolgu. Wydaje Ci sie ze to byl tylko jeden strzal, jednak przewaznie sa to 2 lub trzy strzaly w tym samym czasie! Cos takiego zdarzylo mi sie juz kilka razy i rowniez sie wkurzalem. Stoje czolgiem naprzeciw inny czolg ja strzal on strzal i nagle dup rozwalil mnie jednym strzalem (tak to wyglada z mojego punktu widzenia). Tylko ze sprawdzam pole bitwy (free camera) i okazuje sie ze z boku strzelil drugi czolg, lub zza rogu strzelil AT. Czasami lag powoduje ze nie widac (i nie slychac strzalu AT), widac jedynie strzal czolgu i myslimy ze to cheat, bo rozwalil nas jednym strzalem. Jak mowie cos takiego zdarzylo mi sie conajmniej piec razy, i owszem trzeba miec naprawde duze szczescie zeby w tym samym czasie dostac dwoma pociskami. W odpowiedzi na zarzuty niemiecki klan napisal o 2 AT skrytych gdzies w ruinach i w to jestem w stanie uwierzyc. FS jesli macie screeny z gry (z lista graczy) sprawdzcie czy w profesjach jest jakis AT.

Nasi gracze jeszcze slyszą i lagów nie mieli,a na screenie widzialem 2 czolgi,jeden mial lufe prosto w nasz czolg,a drugi lufę w German HQ skierowaną,i na drugim screenie tez ma, ja nie widzialem wiele swcreenów,ale moge ci podać adres kogoś kto ma więcej dowodów:j.napps@poczta.internetdsl.pl a tu podam link do raportów z meczu http://www.clanbase.com/personinfo.php?pid=1916434 ,przypomne tylko ze choć mi się to osobiście nie podoba to zatwierdzilismy ich wygraną :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 19:17 

hej !!
no cóż.. przeczytałem wszystkie posty... i humor mi raczej po tej lekturze nie dopisuje. Dzięki Shaggy za "testowanie" chetów... - jestem załamany :) he he
Qrde.. do tej pory wydawało mi się iż BF nie jest cheatowalny .. po lekturze tego o czym piszecie przypominają się rózne krzywe akcje na polskich jak i zachodnich serwerach - choć teraz już nei ma pewniosci czy to był "złoty strzał" czy ktos walił w h***. Nie ma sensu chyba takich akcji przytaczać - to nie lista przebojów najwiekszych przekretów... ale na pewno w jakiś sposób zmieni się mój stosunek do tej gry.
A kto wie - może jak moje nerwy nie wytrzymają kiedyś jakiejś jakiej krzywej akcji - gra pójdzie do konta - i czasami tylko na LANie w kawiarance sie popyka ?? A pomysleć że już zamówiłem RtR :)

Lepiej żeby EA zajęło się tym na powaznie - boi żywotność i grywalność gry może spać gwałtownie.
z wiosennym pozdrowieniem - Tajniak

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 19:40 

jestem za wywalaniem takich ludzi z sera moze admin napisze jakies info na poczatku ze kazdy kto uzywa bedzie za to ukarany :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 19:45 

Kal-El napisał(a):
jestem za wywalaniem takich ludzi z sera moze admin napisze jakies info na poczatku ze kazdy kto uzywa bedzie za to ukarany :idea:
A jak mu udowodnisz ze uzywa?

Tytuł: Czity
PostNapisane: 27 mar 2003, 19:45 

Czesc,

Niestety musze potwierdzic to co napisal Shaggy. Zainspirowany jego postem postanowilem sprawdzic czy faktycznie da sie znalezc w sieci jakies czity do BF 1942, w co mozna bylo watpic czytajac zapewnienia ze tworcy dolozyli maksimum staran zeby wyeliminowac mozliwosc czitowania w grze. Przyjalem to do wiadomosci i zakladalem ze czitow nie ma, nie przyszlo mi tez do glowy oskarzac kogos o czitowanie, nawet jesli zdejmowal mnie barem regularnie w biegu i z duzej odleglosci. Zakladalem po prostu ze jest szybszy/lepszy/ma wiecej szczescia. Oto wyniki moich badan:
1. Czity sa, mozna je znalezc
2. Nie jest to bardzo latwe , natomiast wprawnemu szukaczowi zajmnie to nie wiecej niz kilka minut (na szczescie chyba czity nie rozlazly sie po wielu sajtach)
3. Co znalazlem: kilka czitow glownie kombinujacych z mgla itp - nie sprawdzalem oraz 1 czit typu all in one - ten postanowilem przetestowac. I oto co mamy:
a) calkowity brak mgly (dobrze dziala tylko na szybkich maszynach - kolo 2 GHz)
b) czesciowe ograniczenie mgly
c) wszystkie "wazne" obiekty typu miny explosives, spadochrony swieca sie zarowiastym kolorkiem, swoi maja chelmy zielone, obcy czerwone, bardzi jaskrawe kolory pomagajace w orientacji
d) radar - na mapce widac obiekty w okreslonej odleglosci od naszego pojazdu lub snajpera (bez rozroznienia swoj/wrog)
e) poprawie przyblizenia zarowno snajpera jak i innych klas
i wreszcie co najbardziej "grozne"
f) idealny celownik non stop oraz brak odrzutu broni , bez wzgledu na to czy sie biegnie, skacze kleczy czy lezy celownik gwarantuje trafienie w punkt. Mozna w biegu wypakowac cala seie w 1 punkt bez problemu. Nie musze chyba dodawac co to oznacza....

Po co te informacje? Glownie po to ze czasem obserwuje jak sobie radza polskie klany w CB i chcialbnym tymi informacjami pomoc w identyfikacji potencjalnych cziterow. Skoro wiemy jak to dziala to latwiej bedzie zlokalizowac kto czatuje. Jesli ktos regularnie zdejmuje was w biegu z bara, strzela z bara jak ze snajperki, podejrzanie dobrze orientuje sie w terenie itp to mozna podejrzewac go o czitowanie. Tego chyba nie musze tlumaczyc ;) Pozostawiam te informacje do przemyslen. W ich swietle prowadzenie rozgrywek przez Internet faktycznie staje sie watpliwe bo nigdy nie bedziemy miec pewnosci czy ta druga strona jest w stanie oprzec sie pokusie...

Na koniec dodam oczywiscie ze nie zamierzam korzystac z tego gowna, nie o to chodzi w tej zabawie. Cala satysfakcja w tym zeby byc dobrym BEZ uzywania dopingu. Wygrywanie w momencie gdy sie uzywa czitow nie daje zadnej satysfakcji nie wspominajac o tym ze jest nie fair wobec uczciwych graczy. Uff 1 post a tak sie naprodukowalem ;). Miejmy nadzieje ze prace nad antyczatami szybko zostana zakonczone.

Pozdrawiam dzielnych wojakow

Andrzej

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 19:48 

uwaga, znałazłem tez niestety jeszcze jeden głupi czit-przyspieszenie dla czołgów-niestety działa :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 19:49 

jerzul napisał(a):
uwaga, znałazłem tez niestety jeszcze jeden głupi czit-przyspieszenie dla czołgów-niestety działa :evil:
To mozna akurat wychwycic ale tez ciezko by to bylo chyba udowodnic.

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2003, 20:46 

ch* z tym, z waszymi raportami, chociaz sie napracowaliscie, i tak to walka z wiatrakami a potencjalnych cieniali tylko zmobilizowalismy do szukania w necie.
co do trafiania z bara w biegu, nie jest to trudne.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2