Teraz jest 1 gru 2024, 08:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 maja 2004, 13:10 

Witam wszystkich ,mam pytanko czy ma ktos moze jakies info na temat skad mozna by sciagnac wszystkie odcinki telewizyjne sensacji XX wieku, znalazlem pare linkow ale to byly 4 odcinki tylko.Moze ktos
je nagrywal??? :roll:.

To jest moj problem z BF,chce sie jeszcze bardziej wczuc :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2004, 15:12 

idz po ksiazki do empiku :)
pozdro: p.

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 01:16 

ok ok , dzieki za wyczerpujaca odpowiedz :wink: .Nie przepadam za ksiazkami wiec nie skorzystam 8) .

Pozdrowienia i mozna zamykac ten temat.

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 08:08 
Moderator forum

poszukaj w emule

edit: tu bylo pare linkow ciekawych ale jakis xmaster sie przypaletal

jest tego wiecej, jest takze ksiazka, jesli masz mozliwosc ja druknac to nie musisz isc do ksiegarni :)

Ostatnio edytowano 20 maja 2004, 21:53 przez Holman, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 08:39 
Moderator forum

SUB-COMMANDER KAL`EL napisał(a):
to jak holman jestes taki uprzejmu to poprosze jeszcze:

bf vietnam bo kolega nie ma
hitman 3 bo ja nie mam
stalker :roll:
colina 4
no i moze jeszcze cos na dokladke dasz :twisted:

kup oryginal :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 09:49 

Kal'El - w czym problem? poza tym, ze mowil o ksiazce (ale nie podal linka) to wszystko jest ok.
Sensacji XX wieku nie ma na dvd/video, a przeciez leciala w tv, wiec chyba nic zlego nikt nie robi sciagając avika scapturowanego kartą tv. nie?
Nie przesadzaj ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2004, 13:44 

kriz napisał(a):
Sensacji XX wieku nie ma na dvd/video, a przeciez leciala w tv, wiec chyba nic zlego nikt nie robi sciagając avika scapturowanego kartą tv. nie?
Nie przesadzaj ;)

A czy wiesz, że jeśli jakaś telewizja a w tym przypadku TVP1 produkuje jakiś materiał w tym przypadku Sensacje XX wieku, to jest wyłącznym właścicielem tego materiału ?? na pewno to wiesz bo Ty jak i Wszyscy użytkownicy tego forum jesteście przeczuleni na punkcie legalności, nie mówię że to jest złe ale ciągłe proszenie nowych userów forum o jakiś wyraz z którejśtam strony instrukcji jest nie tylko śmieszne ale żenujące, nie o tym jednak mowa.

W regulaminie jest mowa o tepieniu piractwa, a przynajmniej o jego niepopieraniu,
moim skromnym zdaniem podanie linków do NIELEGALNEGO materiału filmowego jest złamaniem zasad tego regulaminu i jeśli zrobił by to którykolwiek z nowych forumowiczów to dostał by bana lub topic został by skasowany, ale jak mówi stare powiedzenie "co wolno wojewodzie.........." reszte znacie na pewno.

reasumując: jeśli nie psiadacie praw do posiadania tego materiału to jest to nielegalne a nie wydaje mi się z\żeby TVP zezwalało na publikowanie swoich programów w necie.

pozdrawim
iks

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2004, 17:08 

A mi nie wydaje sie zeby TVP robilo z tego faktu jakiekolwiek dymy, bo:
1)Nie jest to kradziez, taka jak w wypadku nielegalnego kopiowania programow komputerowych, czy filmow (w zyciu z tego masowego piractwa nie zrobisz).
2)Jak ktos wczesniej madrze powiedzial nie mozna kupic tego na zadnym oficjalnym (oryginalnym, firmowanym przez TVP) nosniku.
3)Zapewne TVP ponownie nie bedzie emitowac ponownie odcinkow w/w serii.
4)A pan Woloszanski zapewne jest zadowolony, ze jego programy ciesza sie nieslabnaca popularnoscia.
Nie rozumiem wiec jaki jest sens twojej wypowiedzi, bo przyrownywanie kopiowania czegos czego de facto nie mozna nabyc w zaden sposob (chyba, ze masz wlasny kanal TV i chcesz nabyc prawa do emisji odcinkow nalezacych do TVP) do piractwa komputerowego jest dla mnie smieszne.

riposta/chłosta: p.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2004, 18:44 

piniu napisał(a):
Nie rozumiem wiec jaki jest sens twojej wypowiedzi,

nie szkodzi, nikt nie jest doskonały

piniu napisał(a):
bo przyrownywanie kopiowania czegos czego de facto nie mozna nabyc w zaden sposob (chyba, ze masz wlasny kanal TV i chcesz nabyc prawa do emisji odcinkow nalezacych do TVP) do piractwa komputerowego jest dla mnie smieszne.

A dla mnie śmieszne jest porównywanie złodzieja np samochodowego do kogoś kto wypalił płytke np z muzyką od kolegi, a wg prawa obaj to ZŁODZIEJE.
Tak więc widzisz, że mam rację.

pozdrawiam
iks

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2004, 18:50 

nie glupio gada, dac mu piwa no chyba ze nie ma 18 lat bo wtedy to bedzie nielegalne a tego przeciez chcemy unikac :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2004, 19:36 

Nie zapominajmy ze zawsze mozemy miec jedną kopię do uzytkow wlasnych(by np. nie niszczyc plyty). W tym przypadku nagranie i trzymanie sobie na kompie czy cos to nie przestępstwo. Jezeli zaczne rozdawac kasety za kase, to wtedy juz jest piractwo.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2004, 20:40 

Prawo, prawem a sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie ;).

Prawo i jego rozumienie oraz interpretacja moga byc tak odmienne jak spojrzenia poslanki Beger. W zwiazku z czym musze jednak przyznac, ze zgadzam sie z koncowka twojego posta , ale w dalszym ciagu bede sie upieral, ze korzystanie z tego linka zlodziejstwem nie jest.

Wydaje mi sie rowniez, ze lepiej bedzie zakonczyc polemike w tym temacie bo chyba juz wszystko na w/w zostalo powiedziane.

pozdro: p.[/i]

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2004, 21:47 
Moderator forum

xmaster napisał(a):
A czy wiesz, że jeśli jakaś telewizja a w tym przypadku TVP1 produkuje jakiś materiał w tym przypadku Sensacje XX wieku, to jest wyłącznym właścicielem tego materiału ?? na pewno to wiesz bo Ty jak i Wszyscy użytkownicy tego forum jesteście przeczuleni na punkcie legalności, nie mówię że to jest złe ale ciągłe proszenie nowych userów forum o jakiś wyraz z którejśtam strony instrukcji jest nie tylko śmieszne ale żenujące, nie o tym jednak mowa.

W regulaminie jest mowa o tepieniu piractwa, a przynajmniej o jego niepopieraniu,
moim skromnym zdaniem podanie linków do NIELEGALNEGO materiału filmowego jest złamaniem zasad tego regulaminu i jeśli zrobił by to którykolwiek z nowych forumowiczów to dostał by bana lub topic został by skasowany, ale jak mówi stare powiedzenie "co wolno wojewodzie.........." reszte znacie na pewno.

reasumując: jeśli nie psiadacie praw do posiadania tego materiału to jest to nielegalne a nie wydaje mi się z\żeby TVP zezwalało na publikowanie swoich programów w necie.

pozdrawim
iks

moje tajny message do ciebie xmasterze: Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2