Bardzo chciał bym zrobić moda... aczkolwiek trzeba rąk do pracy... w rzeczy samej mam Materiały itp. ale co z tego jak sam robił bym to kilka dobrych miesięcy... Ale pomówmy o pomyśle...
Założeniem głównym jest nowe pole walki... a w zasadzie pole walki na którym możemy spotkać uzbrojenie ostatnich 4 lat... Głównie 2 Armii Rosyjskiej i Amerykańskiej...
Główne rodzaje uzbrojenia Rosyjskiego dotąd nie miały swojego obrazu w grach... a Rosjanie jak wiadomo produkują (moim zdaniem najlepsze uzbrojenie) to cecha słowiańska... produkujemy uzbrojenie z logiką i uwzględniamy wszelkie aspekty istnienia projektów. Tak też powinny się pojawić maszyny takie jak
Czołgi:
T-72, T-72 M(pancerz reaktywny)
T-80 Gr(Pancerz reaktywny podwójny zestaw silników dieslowskich), T-80 U(Pancerz reaktywny 2 generacji, system Szturmwał, 2 turbiny gazowe), T-80 Ut(Pancerz reaktywny 2 generacji, S. Szturmwał, 2 turbiny, Automat ładowniczy Ksapijskiego)
T-95 Cziornyje Oriel(czarny orzeł/black eagle... 3 osoby w załodze siedzące w podwoziu, Pancerz reaktywny 3 generacji, całkowicie zautomatyzowana wierza, łańcuchowy system ładowniczy, Reflektor radiacyjny pasywny, system echolokacji,) Naturalnie wszystkie z Gładkolufową armatą 125 mm Uznaną przez "Royal Military Academy of New Hapshire" za najniebezpieczniejszy rodzaj broni przeciw-pancernej(rosyjskie armaty ponieważ są gładkolufowe mają możliwość wystrzeliwywania pocisków rakietowych, także przeciw-powietrznych)
Transportery i wozy opancerzone:
BMP-2(wiadome wam parametry)
BMP-3(Armata kalibru 105mm, Pancerz reaktywny-niestety pierwszej generacji,Wyrzutnia Rakiet przeciwpancernych "Spigot", 3 Karabiny Maszynowe kal. 12,65mm, możliwość przenoszenia 2 osobowej załogi oraz 6 żołnierzy desantu)
Baterie p-powietrzne:
ZSU-23-4 Szyłka(wiadom z tym że kaliber był znacznie większy niż to co rąbnęli w DC)
Wyrzutnia Rakiet Romb(4 Rakiety naprowadzane charakterystyka Szybkość>Zwrotność)
Sa-8 "Gecko"(6 Rakiet naprowadzanych Szybkość<Zwrotność
Sa-9 "Gaskin"(4 Rakiety Zwrotość>> Szybkość)
Sa-10 "Grumble"Wielka mobilna wyrzutnia( 4 rakiety, powalająca siła ognia>Szybkość>Zwrotność)
Sa-12 "Gladiator 3 Naprowadzane Rakiety mobilne zamieszczone na masywnym pojeździe(Siła ognia>Szybkość<Zwrotność)
Karabiny sztirmowe:
AK-74(51 naboi 5,45mm... lub 31 7,62)
VSS(wiadomo)
Snajperskaja Wintowka Dragunowa(wiadomo, jedynie można dodać drógi tryb który zakłada strzelanie ogniem ciągłym- tak tak była taka możliwość)
AK-110(trzeba być debilem by nie widzeć tej broni... to te czarne kałasznikowy z którymi nasi ruszyli do Iraku)
AKSU(wiadomo z DC)
AKMS( krótsza wersja Kałasza wytłumiona częściowo orazz możliwością zamontowania dodatkowego asortymentu.)
Karabiny Maszynowe:
PK GPMG kal. 7,62 mm(wiadomo z Dc)
Pistolety:
Tokariew TT-33(nie wiem kto tego misiastego pistoleciku nie zna
)
Granatniki(przenośne/ Automatyczne):
AGS-17 Plamja("płomień")(kal. 30mm zasięg 1200 m. zasilany z taśmy nabojowej umieszczonej w bębnie)
Moździerze:
Rosyjski moździerz M43 kal. 160 mm (masa pocisku 40,8 kg zasięg maksymalny 5150 m)
Śmigłowce szturmowe:
Mi-8 "Hip-E"
Mi-24"Hind"(możliwy przenośnik piechoty, odpowiednik jako tako, black hawka)
Mi-28 "Havoc"
Ka-34 "Hokum"(jednomiejscowy łowca śmigłowców wroga... dla nie wtajemniczonych jest to ten z dwoma przeciw-bieżnymi wirnikami)
Śmigłowce Transportowe:
Mi-6 "Hook" (największy śmigłowiec świata, ładunek 70 żołnieży/ średniej wagi pojazd mniejszych gabarytów do 8 ton.)
Mi-26 "Halo"( drógi największy śmigłowiec świata
ładunek 90 żołnierzy lub 20 ton(podwieszenie))
Mi-2 "Hoplite"(transporter piechoty... no taki standardowy)
Ka-25 "Hormone" (śmigłowiec Marynarki lecz także śmigłowiec do walki z okrętami podwodnymi.)
Myśliwce Wielozadaniowe:(wybaczcie ale już mi sie nie chce opisywać)
MiG-25
MiG-29
MiG-31
Su-72
Su-96(taki fajny czarny ze skrzydłami jakby ustawionymi w drógą stronę, niesamowicie zwrotny)
Samoloty szturmowe:
Su-25
Myśliwsko-szturmowe:
Su-24
MiG-27
Bombowce:
Tu-160 "Blackjack"(do16,5 tony ładunku, bombowiec odrzutowy, jest zarazem największym bombowcem na świecie, a przy tym najszybszym w klasie)
Tu-22M "Backfire"(mały bombowiec poruszający się na dużych wysokościach
Samoloty pokładowe:
Su-33 "foxbat"
Okręty/ Lotniskowce:
Admirał Kuzniecow(Uzbrojenie... warto zauważyć że Rosjanie traktują swą flotę lotniskowców jako w pełni sprawną flotę uderzeniową która może brać udział w działaniach ofensywnych bez obstawy... są to poprostu wielkie krążowniki z lądowiskami, a więc wróćmy do uzbrojenia:
12 pocisków SS-N-19 dalekiego zasięgu, 4 pionowe wyrzutnie pionowe pocisków Sa-N-9 z 498 pociskami każda, 8 sprężonych wyrzutni 30mm/ ośmioprowadnicowe połączone zestawy rakiet SS-N-11,6 wyrzutni zestawu rakiet ADG-6 kal. 30 mm i 2 wyrzutnie rakiet RBU 1000 do zwalczania okrętów podwodnych... jak widzicie to nie tylko lotniskowiec ale Pancernik z samolotami.)
Klasa "Kijew"( podobne uzbrojenie jedynie lotniskowiec nieco lżejszy acz szybszy.)
Klasa "Moskwa"(hybryda okrętu tzw. Helikopterowca z krążownikiem) Można uznać go za okręt baza desantu powietrznego.
Krążowniki:
klasa "Nikołajew"
Klasa "Uszakow" (Największy postrach zachodu.. to zarazem pierwszy pancernik nowego świata... 6 okrętów tego typu to same flagowce między innymi Piotr Wielki który tak naprawde nie miał nic z reaktorem tylko cholował pod wodą głowice z kurska... (dane pochodzą z Oficjalnego informatora "Sevierskoye Floty"
Klasa "Sława" (Zakręcony jak sierp, twardy jak młot, *mama zabroniła mi przeklinać* nie do ubicia! aż16 wyrzutni SS-N-12 "Sandbox" Rakiety która sama w sobie jest bunkrem, leci dalej niż SANW-8 i robi taki rozjeb że można sie posrać tydzień przed konfrontacją.) Bazowy krążownik Rosyjskiej Floty
Niszczyciele:
Klasa "Kaszin"
Klasa "Udałoj" przy odpowiedniej eskorcie wyżera dzióry we wrogiej obronie potrafi się wbijać kilometry za linie wroga, dzięki niesamowitemu napędowi (Reaktory bizmutowe dwa a do tego chłodzone metalem)
Fregat:
Klasa"Riezwij"
Klasa"Koni" (okręt raczej szkoleniowy)
Okręty Desantowe:
Transportują Poduszkowce przenoszące piechotę( baza dla piechoty i miejsce organizacji)
Klasa "Iwan Rogow"
Amerykańską stronę i okręty podwodne opiszę jak będę miał czas...
Oczywiście nie ma sensu zaczynać działania przy BF1942... poprostu poczekajmy już na BF2 i wtedy wykorzystajmy tamtejszy asortyment i zmodyfikujmy go... pokażmy że słowianie się liczą... wielu z was pewnie nie zdaje sobie sprawy z istnienia takich rodzajów, czy modeli broni... a niedocenianie rosyjskiego/słowiańskiego sprzętu jest z pewnością niewłaściwe... my sie poprostu nie chwalimy badziewiem... ile to razy oglądaliśmy pseudo-militarne programy o Amerykańskiej zbrojeniówce gdzie najlepszym parametrem Abramsa była "Wielka lufa" albo zdanie wypowiedziane przez jakiegoś tam super specjaliste(który wyglądał jak ostatni przypał) "Abrams ma najlepszy pancerz" Jeżeli takie zdania pierwszego lepszego ciecia was przekonują to jesteście bardziej żałośni niż myślałem.
***Informacje zostały wzięte między innymi z "Almanachu Broni Światowej" wydanego przez MSPO (Międzynarodowy salon przemysłu obronnego) pod patronatem wydawnictwa BELLONA.
PS. Sorry za błędy ale pisząc tyle nie obserwuje klawiatóry i ... ahhh tak wogóle nie zwracajcie na nie uwagi.