Teraz jest 23 lut 2025, 20:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2003, 21:08 

Witam
Poruszacie tu temat cheatow a jednoczesnie mowicie o realizmie gry, zapominajac ze te 2 rzeczy sie strasznie kloca w grze.
Wyobrazcie sobie sytuacje np ze nie ma nickow nad glowami graczy. Gralem kilka razy na takich serwerach i fajne to moze ale trudno grac gdy nie tylko nie wiesz kto siedzi w czolgu stojacym naprzeciwko ale nawet nie wiesz czy ktokolwiek w nim siedzi, a teraz wyobrazcie sobie glupka z czitem ktory to widzi. To samo z mgla na mapie, wy nie widzicie co jest dalej a ktos inny to widzi, itd itp. Wszelkie "urealnienia" gry daja tylko popis glupkom tworzacym cheaty.

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2003, 21:54 
Oldboy Battlefield.pl

Advocent do tego co napisalem wczesniej ze znalazlem cheat...
otoz cheat nie dzialal ale fajniejsze jest to ze byl w nim trojan...hehehehe wiec sie nie martwcie bo zaloze sie ze wysylal on cdkeya do tworcy trojana... wiec cheatrzy strzeszcie sie hehehehehehe :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2003, 14:27 

W nawiązaniu do mojego, pierwszego posta w tym temacie chciałbym spytać się ogółu:

Czy spotkaliście się w BF z takim cheatem, który powoduje, że strzały przechodzą przez pancerz ewentualnie przez ściany? Jak do tej pory nikt nie napisał tutaj, iż na coś podobnego natrafił.

Dla przypomnienia dodam jedynie, że zostałem „zdjęty” z karabinku snajperskiego, gdy byłem wewnątrz czołgu.

Czy któryś z Szanownych Panów Snajperów :wink: dokonał kiedyś takiego cudu?

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2003, 14:54 

NIE. Probowalem kiedys goscia z apc (jest tam szpara jakas) zdjac ale nic z tego.. no a w czolg to wogole nie probowalem. Hmm chyba ze jest jakas niedorobka i wystarczy walnac w odpowiednie miejsce :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2003, 15:41 

hmmm. mi sięczęsto zdaża tak że unikam strzału o milmetry bo w tym samym czasie chowam się za murem i wtedy nagle ni z gruszki ni z pietruszki okazuje się że jednak dostałem śmiertelne obrażenia. Tak jakby kule skręciły za róg i mnie dorwały albo to obramowanie wokół drzwi da sie przestrzelić? chociarz moge potwierdzić że usunołem się o dość duzy kawałek.

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2003, 21:01 

Piro z tym ja tez mnostwo razy sie spotkalem :!: Strzelasz do goscia jednoczesnie howajac sie za rog trafiasz i kiedy jestes za murem padasz smiertelnym strzalem zwanym "trafiony za rogiem" BARDZO TO WKURWIA :x

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2003, 01:59 

Mnie sie zdarzylo kilka razy zginac w czolgu, nie za bardzo wiadomo od czego. Tzn czolg zostawal pusty na polu bitwy, pokazywal sie natomiast napis Milosz is no more. Dodam ze nie strzelalem wtedy do nikogo, wiec nie byla to kara za TK. Natomiast nie potrafie zliczyc ile razy zginalem, w momencie gdy naiwnie sadzilem ze zdazylem sie schowac za rogiem ;-). Rogi budynkow sa chyba dziurawe w Bf ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2003, 03:30 
Moderator forum

A może jak w CS można strzelać przez mur (do pewnej grubości oczywiście)? W CS strzelanie przez róg budynku nie jest niczym nowym. Może w BF także?

A teraz coś z zupełnie innej beczki.
Rozumiem waszą wspaniałomyslność w szukaniu niezbitych dowodów na czity, ale chyba przesadzacie. Gram w CS-a na takich serwach, gdzie admini nie potrzebują takowych dowodów - wystarczą poszlaki - podejrzana celność, za dobra orientacja w położeniu przeciwników itp. Admin pełni swą funkcję przecież nie bez powodu - powinien być doświadczonym graczem i w miarę szybko zauważyć podobne krzaki. A serw nie jest dobrem ogólnym - ma on (admin) prawo działać tam w/g swego uznania. Więc moim zdaniem bez krępacji - wywalać i nie martwić się. Sądze że uczciwi gracze nie będą mieli bardzo za złe ewentualnej pomyłki (mogą zawsze reconnectować i wyjaśnić wątpliwości).

I jeszcze jedna sprawa. Nie znam się na zasadach działania serwa BF-a, ale zapewne można jakoś zabanować ip/id (czy co tam jest) gracza. Więc proponowałbym stworzenie tz. czarnej listy z w/w noomerami cziterów. Możnaby było zrobić to nawet w ramach tej strony. Zaufani admini mieliby prawo dodawać tam świerzo zauważonych cziterów (tu już potrzebna by była większa pewność niż w poprzednim akapicie). Obecność na tej liście gwarantowałaby bana na serwach króre by były z nią "stowarzyszone" - kto zostałby złapany na czitowaniu na jednym z tych serwów - miałby bana na wszystkie lepsiejsze polskie serwy. Takowa lista zawierałaby stosowny noomer, krotki opis przewinienia, serw na jakim doszło do wpadki, admina który złapał delikwenta oraz date zdarzenia. Gracze po pewnym czasie (po odbyciu kary) byliby skreślani z listy - bany byłyby im cofane. Powinno poprawić to tą nieciekawą sytuację...

Co wy na to?

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2003, 03:37 
Moderator forum

Milosz napisał(a):
Mnie sie zdarzylo kilka razy zginac w czolgu, nie za bardzo wiadomo od czego. Tzn czolg zostawal pusty na polu bitwy, pokazywal sie natomiast napis Milosz is no more. Dodam ze nie strzelalem wtedy do nikogo, wiec nie byla to kara za TK.

W czasie wojny zdarzało się niekiedy zabić czołgiste przez otwór obserwacyjny. Japońskie czołgi były nawet z tego znane - często czołgości obrywali w głowę - amerykanie mniej bo mieli te otwory wypełnione szkłem pancernym. Nie mniej jednak - jak ty widzisz to teoretycznie i ciebie widać a więc i mozna postrzelić. Może BF uwzglednia takie drobiazgi?

Nie zmienia to faktu, że taki strzał był raczej trudny - chociaż zapewne dobry aimbot zdziałą cuda :-( ...........

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2003, 10:19 
Moderator forum

Po 1...
czasami smierc za rogiem to wynik laga....
poprostu dostajesz smiertelny strzal + cie laguje akurat i dopiero jak wbiegasz za rog to padasz...zdaza sie dosc czesto...
Po2...
smierc w czolgu spowodowana sniperka??no problemo panowie czolgisci ^-^ tzn pewien poblemo jest bo czeba dobrze moment trafic, mianowicie jest taki moment gdy np czolg na cos wpadnie czy stoi bardzo blisko czegos ze czasami postac wystaje z czolgu...najczesciej widac noge ale czasem tesh glowe...to jest tak jak z wystawaniem z budynkow...widzieliscie kiedys goscia ktory wbiega na pietro kladzie sie w rogu budynku i wystaje jego kawalek? to to samo...wedlug mnie to jest blad w grze

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2003, 10:47 

Milosz, to co piszesz zadaża się z powodu lagów. Serwer BF oblicza miejsce pocisku w przestrzeni (nie jak w CS że pocisk ma nieskończoną prędkość i w momencie strzału odrazu sięga celu).
W związku z tym przy zalagowanym serwerze dzieje się tak że pocisk znajduje się nagle wewnątrz pancerza. Powoduje to że czołg trafiony w czoło wybucha od jednego strzału (bo przelatuje przez niego i trafia go w dupe) albo strzał snajpera zabija czołgistę.
Mogło też być coś innego. Dawno mi się to nie zdażyło ale chyba do 1.3 było tak że czasami model żołnierza nie przyjmował pozycji przewidzianej dla danego pojazdu. Wyglądało to tak że jeepy były napędzane jak w Jaskiniowcach, drepczącym kierowcą :D
Czołgów też to się tyczyło. Model poprostu wystawał z czołgu. Miałem wiele razy tak że na BoB ginąłem w czołgu bo stanąłem w drucie kolczastym przy kościele.

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2003, 11:22 

Czolg pozostawal nietkniety i nie pisalo kto spowodowal moja smierc. Chyba ze admin sie na mnie zdenerwowal, bo z tego co wiem jest komenda umozliwiajaca zabicie gracza ;). Albo faktycznie nogi mi z pancerza wystawaly i o cos zahaczyly ;-). Na szczecie zdarzylo mi sie to zaledwie z 2,3 razy i nie podczas klanowek, wiec raczej byl to blad w grze. moze taki sam autodetonacja bomby, ktora potrafi rozwalic samolot za bardzo nie wiedziec czemu.

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2003, 12:19 

Milosz mialem nie raz takie same zdarzenie....Do dzis nie wiem jak zginalem..

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2003, 14:52 

Praetorius napisał(a):
W nawiązaniu do mojego, pierwszego posta w tym temacie chciałbym spytać się ogółu:

Czy spotkaliście się w BF z takim cheatem, który powoduje, że strzały przechodzą przez pancerz ewentualnie przez ściany? Jak do tej pory nikt nie napisał tutaj, iż na coś podobnego natrafił.

Dla przypomnienia dodam jedynie, że zostałem „zdjęty” z karabinku snajperskiego, gdy byłem wewnątrz czołgu.

Czy któryś z Szanownych Panów Snajperów :wink: dokonał kiedyś takiego cudu?

Siedze w budynku przy apteczce (Battleaxe-axis). Byłem w swojej bazie. I BACH!!! już mnie nie ma. Chce dodać że dostałem z preista.Spytałem gdzie on jest a oni mi powiedzieli że u alliedów w bazie:)

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2003, 15:26 

To mógł być przypadek. Mi sięczęsto zdażało że posic z altyleri jakby wbił się pod ziemei i wybuh po demną. To pewo był bug.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2