Teraz jest 22 lis 2024, 18:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: UPGRADE=Vietnam
PostNapisane: 25 maja 2004, 23:40 

Jak już kiedyś pisałem upgraduje sobie kompa po to aby se grać fajnie w vietnama normalnie.
-Athlona 1700+ zostawiam
-256sdr nie zostawiam i kupuje 512ddr 400
-gf2mx400 64mb nie zostawiam i kupuje MSI Fx5900XT-VTD128 ViVo/dvi czy jakoś tak
-płyte Shuttle dot ak32d nie zostawiam i kupuje ....... WŁAŚNIE !!!!!

Chciałbym właśnie abyście mi napisali jaką kupić najlepiej płyte do tego kompa (CENA nie ma przekroczyć 350zł) DAJCIE JAK NAJWIĘCEJ PROPOZYCJI (w sklepach nie mają wszystkich! Kupuje w sklepie a nie w necie bo chce stare części oddać na wymiane) I UARGUMENTUJCIE JE !

P.S Prosze nie spamować bo ja jade po te "części" lada dzień (BO VIETNAM PALI SIĘ A JA CHCE SIĘ PALIĆ RAZEM Z NIM :D
) i niewiem jaką płyte kupić :(:(
Mile widziane posty Xeny :wink: i reszty "znawców"

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 06:59 
Moderator forum

Zostałem znawcą. LOL.

Akurat w temacie AMD słabo się znam, jednak wyznaję jedną zasadę - nie opłaca się oszczędzać na takich kluczowych komponentach jak płyta i grafa. Tak więc 350 zeta na płytę to deczko mało - sugerowałbym deko więcej:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10951 - ta płyta ma tak bogate wyposarzenie, że niewiele więcej jej potrzeba
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4849 - ostatecznie jednak mogłaby być i ta.
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6439 - Abita także lubię :wink:

Co na to fachowcy którzy mają AMD w domku?

Z grafik zaś radziłbym się zastanowić nad Gainwardem - te karty mają lepszą wydajność niż MSI dzięki solidnemu wykonaniu i dobrym komponentom (da się je podkręcać).
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8561
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11093 - te 100 złotych więcej widać w testach - zamiast 390/700 (inne 5900 XP) karta standardowo (firmowo) jest do 450/780 podkręcana. Można zaś ją kręcić jeszcze troszkę więcej.

Lubię także Leadteka - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11093 w jego przypadku jednak ograniczeniem są pamięci bez radiatorów (ogranicza to podkręcanie). Można oczywiście dokupić osobne radiatory i je dokleić, ale chyba łatwiej kupić kartę Gainwarda która owe radiatory jusz ma.

512 RAM to może być deko mało, ale od bólu styknie (sam na razie tyle mam). Jeżeli będziesz je kupował postaraj się tesz znaleźć jakieś firmowe - daje to sporo wydajności. Proc także może być troszeczkę za słaby (IMHO dla Vietnama to powinien być 2000 lub lepszy), ale rozumiem że na razie cię nie stać na lepsiejszy - z podanymi płytami ta sprawa pozostaje otwarta na przyszłość.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 07:23 

Polecam ten ostatni link co podał XENA do płyty Abit NF7-S (v2.0), jest rewelacyjna. Mam ją już dość sporo czasu. Mega stabilność. Ja nie wiem co to jest twardy reset. Nie używam tego przycisku wcale. Brak zwisów i jakiś dziwnych zachowań. Poprostu polecam. Update biosu odbywa sie jednym kliknięciem, specjalny program sam szuka pod windowsem nowej wersji na stronie producenta, robi kopie starego wgrywa nowy i prosi o restart. Czipset płyty głównej nVidia nForce2 Ultra 400, którego nie trzeba chyba reklamować spisuje sie poprostu doskonale. Oczywiście polecam zakup pamięci 2 x 256 ddr 400 tak aby odpalic je w DUAL CZANEL :). Płyta posiada też doskonały zintegrowany układ dźwiękowy, przy którym inne zintegrowane układy to jakies popierdółki. Poczytaj też opinie użytkowników zawarte w tym linku.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 10:02 

ShaggY napisał(a):
Abit NF7-S (v2.0), jest rewelacyjna.

Potwierdzam. To znakomity wybór. Akurat ta płyta bardzo się udała Abitowi. Jeżeli masz już jakąś porządną kartę audio to ew. możesz nabyć wersję bez "-S". AFAIR Nie ma audio i Firewire. Reszta chyba to samo co NF-S a jest sporo tańsza.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 10:30 

A zebys mial wiekszy wybor i jezeli nie zalezy ci na extremalnym podkreceniu to polece http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7810
Serail ATA, FireWire, dzwiek przyzwoity, dziala super stabilnie. Ma jedna drobna wade o ile uzywasz joystickow - brak game portu.
Wlasnie sie przesiadlem z shuttla ak32 na nią zostawiajac Athlona 1,8, leci na niej radek his 9800 pro i 512 ram i gra sie miodzio.

Ps: wlasnie po wymianie zostala mi na opych plytka shuttla ak32 i sb live 5.1 digital (sb0220) i za pare dni procek Athlon 1,8XP. Jezeli ktos chetny to na pm

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 10:40 
Moderator forum

Jako że temat już jest to ja jeszcze zapytam speców o coś innego: Czy jest AMD który pracuje z FSB 400?

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 10:54 

Athlony 64 ale wymagana jest plyta z Socket 754 i Opterony na Socket 940

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 11:23 

NF7 jest do bani bo nie moge joya podlaczyc :x
nie ma odpowiedniego portu
a jak wkladam karte dzwiekowa to sie kaszani a ja nie mam czasu na grzebanie itp
kupa

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 12:09 

Madey napisał(a):
NF7 jest do bani bo nie moge joya podlaczyc :x
nie ma odpowiedniego portu

Za10 zeta kupisz przejsciowke "gameport/usb",smiga az milo,tez mam ta plyte i jestem b.b.b zadowolony.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 16:33 

Postanowiłem że se kupie Abita NF7 bez S bo na to fundusze pozwalają.
I jeszcze jedno... Czy mam kupić jakiś zasilacz do obudowy osobno czy wystarcze jak kupie obudowe razem z zasilaczem 350W (tyle chyba trzeba do tej karty co ją chce :? )
Dzięki za dotychczasowe rady fachowcom :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 16:47 
Moderator forum

Ben napisał(a):
Postanowiłem że se kupie Abita NF7 bez S bo na to fundusze pozwalają.
I jeszcze jedno... Czy mam kupić jakiś zasilacz do obudowy osobno czy wystarcze jak kupie obudowe razem z zasilaczem 350W (tyle chyba trzeba do tej karty co ją chce :? )
Dzięki za dotychczasowe rady fachowcom :wink:

Kup osobno MARKOWY zasilacz. Te dołaczane do przecietniackich obudów są cieniutkie, zaś markowa obudowa z zasilaczem raczej ponad twoje finanse.

Dobrodziej - nie ma tak łatwo. Joy bedzie działał z taka przejściówką o ile był do tego przewidziany (ale wtedy zwykle przejściówka jest do niego dołączona). Jeżeli Madey ma starszego joy-a przejściówka nic nie pomoże. Sprawdzałem osobiście.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 18:19 

heh mam DOKLADNIE taki sam zestaw jak kolega (den) i tez chcem sobie zrobic upgrade kompa. w sumie to powinienem zmieniac plyte glowna jak nie zmieniam procka ? aha i jeszcze jaka karta graficzna ? do tego sprzetu ?

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 20:54 
Moderator forum

Jego wybór karty (FX 5900 XT) nie jest głupi.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 22:41 

heh wiem ze nie jest glupi ale nie jest tez zbytnio tani :P a jezei chodzi o tansze karty to co polecacie ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2