Teraz jest 20 sie 2025, 23:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 18:25 

Pisząc tego posta chciałem ostrzec wszystkich, którzy chcą kupić Battlefielda, a nie są zorientowani w ceanch - chce jeszcze zaznaczyć, że jest to oferta POLECANA przez Allegro :?

Rozumiem, że większość forumowiczów jest jak najbardziej zaznajomiona z ceną Bf-a, ale sam kiedyś byłem początkujący, i pierwsze, co zrobiłem przed kupnem w sklepi to przeszukanie oferty Allegro - ta wygląda BARDZO zachęcająco dla osób, które nie mieli styczności z Bf-em, a nie mają pod ręką MM :?

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 18:27 

A może nie jest w pełni władz umysłowych i nie była w sklepie (albo nie pamięta za ile kupowała) :lol:

Nie mówie że jest blondynką bo było by to obraźliwe (blondynek coraz mniej :? )

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 18:37 

Na allegro czesto jest b42 w tej, a nawet wyzszej cenie. O dziwo ludzie to kupują. Cóż dziwczyna robi biznes na blisko 50% marży. Skoro znajdują się kupcy, którzy nie racza sprawdzić ceny z kilku źródeł.... to naprawdę ich problem

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 18:41 

Czekam teraz na nowy rekord - Battlefield Vietnam z naklejkami, smyczą, koszulką i flakonikiem z oryginalnym napalmem z Wietnamu za jedyne 500 zł :?

A marży to ona bieże niemal 50 zł, czyli prawie 300%

50% marży byłoby, gdyby sprzedawała za 30 zł (20 + 50% * 20 = 30)

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 18:50 

Wiesz to nie zmienia faktu, że nadużyłeś słowa "oszustka". Oszukiwałaby gdyby sprzedawała tą grę jako pirata albo z używanym cd-keyem. Skoro jednak potrafi za taką kwote upłynić b42 to swiadczy o tym, że jest to osoba "przedsiębiorcza". Generuje zysk. A oto w naszym kapitaliźmie przecież chodzi. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 18:59 

zawału nie dostaniesz Szary :?: może sprzedawać po 100zł za sztuke,jak znajdą się łosie co to kupią to ich problem..takie są prawa rynku..frajerzy tracą :twisted: jutro w super expressie będzie na pierwszej stronie "Szary zdemaskował aferę beefową śledztwo trwa.."

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 19:17 

Dobra, skoro tak to od dzisiaj koniec z poradami nt. jaki sprzet kupic itd - niech frajerzy placa

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 20:13 
Moderator forum

Szary napisał(a):
Dobra, skoro tak to od dzisiaj koniec z poradami nt. jaki sprzet kupic itd - niech frajerzy placa

uwazam ze to swietny pomysl :twisted:

a tak w ogole to szary k**** ile ty dzisiaj juz postow natrzaskales co? moze bys wstal od tego kompa na chwile?

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 20:18 

Po 1
Ja (i mysle ze wiekszosc z was tez) gdy kupuje jakas gre to najpierw sprawdzam ile kosztuje przynajmniej w 2 sklepach internetowych.

po 2
Jezeli ktos nie sprawdzi ile kosztuje to przy wpisywaniu "battlefield" w wyszukiwarce na Allegro to nie wyszuka 1 oferty tylko duzo wiecej. To czy gdyby ktos mial do wyboru: za 19,90 10,00 69,90 i kazda z nich jest zafoliowana i nowka to normalny czlowiek wybralby ta za 10 zl.

po 3
Dla mnie ludzie moga wystawiac BF42 nawet po 200 zl. Jak ktos kupi to kupi. Napewno to nie bedzie oszustwem bo sam sobie wybral ta oferte i bylo napisane ze za 200 zl

po 4
Czekam az wreszcie napiszesz jakis normlany topic bo jak widze twojego autorstwa to nawet mi sie klikac nie chce.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 21:10 

Holman:
Postów napisałem dużo, ale dostałem jeszcze więcej, bo nie skasowaliście tego durnego topica mojego $@%# kolegi - czekam az to zrobicie :D

Wacek (ten od Legii)
Czytaj uwaznie - ta oferta byla polecana przez Allegro
Ofert z Battlefieldem było mało, a i tak reszta to Vietnam i zestaw z RtR
Skoro ci się nie chce klikać to nie klikaj - ten post, który napisałeś był dość długi :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 21:21 

Tak? Ostrzezenie zeby nikt z nowych nie kupil bfa z iles tam zloty? Raczej nie sadze zeby ktos taki czytal to forum, nie majac nigdy stycznosci z bfem.
Btw przeciez kazdy wie ze na tym forum sa same stare trole, ktore skutecznie bronia swojej pozycji i nie wpuszczaja tu zadnych nowych, oodrazu jadac ich za bardzo uczynne ogolszenie wynikajace z ich dobrej natury i wspanialomyslnosci

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 21:47 

Tu się mylisz - znam wiele osób, które CZYTAJĄ to forum z paru powodów:
a) wachają się, czy kupić Bf-a
b) chcą pośmiać się

Poza tym bardzo łatwo trafić na strone http://www.battlefield1942.pl , a z niej do forum już blisko, a im więcej osób wie o tym, tym lepiej. A nawet jeśli tego nie czytają, to lepiej napiętnować takiego "Super Sprzedawce", i 10 razy zastanowić się, zanim kupi się od niego (w tym wypadku od niej) cokolwiek.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2004, 23:32 

A co ty chcesz od tej Kobiety :?: :roll: Jak ci juz ktos powiedzial mamy kapitalizm a jak chce to moze sobie nawet BFa za 100 zl sprzedawac. A jezeli ktos to kupi to jego blad i nie mozna za to kobity od oszustow wyzywac. To tyle powielenia mysli juz przedstawionych a teraz czas cos dodac :wink: Kiedy BF wyszedl w cenie 39 zl w tydzien pozniej po zebraniu funduszy wraz z kumplem zakupilismy 20 sztuk z MM i sprzedalismy wszystkie na Allegro w pare dni za 59 zl. I nie uwazam tego za oszustwo nie zamieszczalismy zadnych hasel w stylu najnizsza cena itp. Znalezli sie ludzie ktorzy kupili i z tego co wiem sa zadowoleni z zakupy, w koncu 20 pozytywow wskoczylo. Gdyby wiedzieli ze moge te gre kupic za 20 zl mniej, to z pewnoscia by od nas nie kupowali ale coz niewiedza kosztuje :twisted: Po to jest Allegro zeby kazdy mogl wystawiac swoje przedmioty w cenie jaka sie mu podoba, i nikt nikomu nie kaze licytowac wiec takie tematy ku przestrodze wydaja sie mi bezsensu. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2004, 01:19 
Moderator forum

Szary jest sam sobie troche winien bo napisał ten post po kilku debilnych i nieco w zbyt ostrym tonie. Ale jego post nie był debilny ani bezsensowny jak sugerowali niektórzy. Co do owej kobiety mam odrębne zdanie - ciekawe jak wy byście zareagowali gdyby wam doliczono marże w wysokości 300 procent za waszą niewiedze? Nie twierdze że w podobnych okolicznościach, ale w jakiś abstrakcyjnych jest to możliwe (np. dowóz taksówką na afrykańskim zadupiu, którego waluty nie znacie). Więc panienka robi w balona naiwnych. Nie tworzy nic, nie produkuje, w żaden sposób nie tworzy niczego czemu można by nadać wartość. To już nie kapitalizm tylko spekulacja. I nie mówcie mi że skoro prawnie dozwolone to nie można się czepiać. Ludzie posiadają też czasem poczucie moralności czynu, co prawda różne, ale ja osobiście nie robiłbym tego co owa niewiasta gdyż uważam to za złą rzecz.

HOWGH

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2004, 03:38 

Ten ktoś może sobie wystawiac battlefielda za ile mu sie podoba. To JEGO biznes. Inna sprawa czy znajdzie sie chetny. Jesli sie znajdzie to jego sprawa, ale napewno bedzie leniem. Bo wystarczy pogrzebac w necie , zeby sie dowiedziec ze mozna taniej kupic. Wystarczy wklepac na Allegro: http://www.allegro.pl/search.php?string ... &country=1 i jzu wiesz ze mozna taniej. Sprzedajacy nie jest oszustem! Nie zmusza Cie do kupna, proponuje swoja cene. Pytanie do myślacych, jak wam sie wydaje dlaczego nei ma tam zadnych ofert? :D Oszustem jest np gosciu, ktory sprzedaje moda Forgotten Hope za 10zl szt (powyzszy link), do ktorego nie ma zadnych praw. Allegro jesli chodzi o ceny jest zupelnie nieprzewidywalne. Przeprowadzilem juz 571 aukcji i nieraz cena (sprzedazy) mnie zaskoczyla. Posumowujac, Szary zle trafil ze swoim apelem. Tu albo kazdy ma juz Battlefielda kupionego za cene od 150 do20zl, albo zdazyl juz przeczytac w innym dziale ze Battlefield jest za 39 do 19.90!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2