Teraz jest 23 lut 2025, 17:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2003, 16:47 

Piasecznik napisał(a):
Milosz, to co piszesz zadaża się z powodu lagów. Serwer BF oblicza miejsce pocisku w przestrzeni (nie jak w CS że pocisk ma nieskończoną prędkość i w momencie strzału odrazu sięga celu).
W związku z tym przy zalagowanym serwerze dzieje się tak że pocisk znajduje się nagle wewnątrz pancerza. Powoduje to że czołg trafiony w czoło wybucha od jednego strzału (bo przelatuje przez niego i trafia go w
dupe) albo strzał snajpera zabija czołgistę.

Zostałem zabity siedząc wewnątrz czołgu Pancer IV, na mapce Operation Battleaxe. Nie wychodziłem na wieżyczkę, nie podejmowałem żadnej akcji, zajmowałem flagę najbliższą bazy allies.

Snajper, który mnie zabił znajdował się w zasiekach za bunkrem, niedaleko rowu.

Nie mogłem sobie w żaden sposób logicznie wytłumaczyć tego zdarzenia, dlatego chciałem podzielić się moimi wątpliwościami z innymi osobami.

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwi 2003, 13:56 

Wysadzono mnie z ciężkiego czołgu na Berlinie a czołg sobie stał nadal :!:
ZADZIWIAJĄCE :!:
MIAŁ Ponad połowe pancerza

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwi 2003, 08:26 

Zauwazylem ze kiedy sie pojawila opcja cheatowania to sie teraz czesciej o tym mowi i pisze :twisted: ale polowe z tych przypadkow mozna przecierz zaliczyc do "fartow" ile razy wam sie przecierz zabic kogos w dziwenj sytuacji bo mi przynajmniej kilka razy, a teraz wszystkie takie sytuacjie zalicza sie jako cheaty :lol:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwi 2003, 10:05 

Zgadzam się z Szanownym Przedmówcą. Temat stosowania cheatów jest ostatnio, aż nazbyt demonizowany.

Tak, jak Blade napisał, jak ktoś za dobrze gra, a w dodatku uda mu się przeprowadzić zdumiewającą akcję, nasuwa się podejrzenie, iż stosował jakieś niedozwolone metody.

Myślę, że jest to przejaw działania dysonansu psycho-poznawczego (gdzieś tam, kiedyś, na tym forum już o tym pisałem), wyrażającego się w następującym toku myślowym:

„Zostałem zabity; ale przecież jestem lepszy od tego leszcza; gram na wyższym poziomie; niemożliwe abym był od niego gorszy :arrow: Na pewno stosował cheaty aby mnie zabić. Taa to cziter jeden a ja mastah :!: ”.

Przyznam się, że sam kilkakrotnie pozwoliłem, aby moje myśli podążyły w kierunku opisanym powyżej (przykładem niech tu będzie mecz z n!faculty). Jest to tylko pewien przejaw obronny naszej psychiki i po opadnięciu emocji można spojrzeć na sprawę z zupełnie innej strony. :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2003, 15:51 

Ostatnio grajac na serwie na mapie BTB respownowalem sie obok kosciola az tu nagle bahhh.... KOLES Z HANOMAGA NA WGORZU MNIE PRZY KOSCIELE ROZJEBAL :!: :!: No nic mowie farciuch.... respawn ..... TRACH dostalem seria od tego samego typa z hanomagiem tuz przy fladze :shock: :shock: Potem koles ogarnal jeszcze ze 2 ludzi. Jak to nie byl czit to ja nie wiem. Sprawdzalem ostatnio czy z tego bunkra na gorze z ktorego strzelal ten gostek widac cos pod kosciolem a tu ni HUJA!! Ja uwazam ze to jakis przekret.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2003, 00:09 

Może już wkrótce koniec z podejrzeniami o czitowanie. Programiści z http://www.game-security.com juz finiszują. Polecam ta stronę wszystkim administratorom serwerów.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2003, 01:52 
Moderator forum

Najwyższy czas.
Ciekawe jedynie, jak będzie z bezawaryjnością tego programu. Bo podobne programy dla CS-a niestety powodują masę problemów (przekłamania, tajemnicze zwisy). Ale na razie dobre i to - z czasem zapewne progran ten będzie doskonalony...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Strefa czasowa: UTC + 2