Teraz jest 22 lip 2019, 12:03

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 lut 2014, 23:43 
Offline

Dołączył(a): 12 wrz 2010, 20:10
Posty: 18
Po pierwsze: czemu się tak szybko wczytują? Czy oni nic nie ruszali w teksturach i dlatego te mapy tak mało potrzebują pamięci?
Po drugie: czemu wszystkie są takie ciemne i szare! Jak patrze na gameplay'e z BF'a 3 to zupełnie inna gra: https://www.youtube.com/watch?v=X4AOihLGI-M
Firestorm w bf'ie 4 to kopalnia węgla, wszystko ciemne i szare... Tez macie takie odczucia?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lut 2014, 00:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
maciek1o3s napisał(a):
Po pierwsze: czemu się tak szybko wczytują? Czy oni nic nie ruszali w teksturach i dlatego te mapy tak mało potrzebują pamięci?

Frankelstner napisał(a):
A feature of content-addressable storage (i.e. cas archives) is that the assets are distributed in a truly random manner. Therefore the hard drive needs to seek to another location for every single asset. The DLC archives do not rely on cas and thus do not require seeking.

tl;dr dla niekumatych
Dane mapy w DLC są ładnie spakowane w jednym miejscu i HDD nie musi latać jak kot z pęcherzem po całej powierzchni zapisu w poszukiwaniu losowo zapisanego fragmentu danych.

maciek1o3s napisał(a):
Po drugie: czemu wszystkie są takie ciemne i szare! Jak patrze na gameplay'e z BF'a 3 to zupełnie inna gra: https://www.youtube.com/watch?v=X4AOihLGI-M
Firestorm w bf'ie 4 to kopalnia węgla, wszystko ciemne i szare... Tez macie takie odczucia?

omg
W BF3 był płacz że wszystko jest niebieskie i wyblakłe, teraz jest płacz że jest ciemne i szare?
Jeszcze szarość idzie zrozumieć (mimo że BF4 ma delikatny różowy odcień) ale ciemność można łatwo poprawić za pomocą opcji JASNOŚĆ.
Jak tak Cię to boli to używaj SweetFX.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lut 2014, 03:40 
Offline

Dołączył(a): 12 wrz 2010, 20:10
Posty: 18
Mofixil napisał(a):
omg
W BF3 był płacz że wszystko jest niebieskie i wyblakłe, teraz jest płacz że jest ciemne i szare?
Jeszcze szarość idzie zrozumieć (mimo że BF4 ma delikatny różowy odcień) ale ciemność można łatwo poprawić za pomocą opcji JASNOŚĆ.
Jak tak Cię to boli to używaj SweetFX.

BF3 jak dla mnie to miał fajne, żywe kolory, nie to co tu ^^

Ponadto pytałem się czy to mapy żywcem z BF'a 3, czy coś ruszali w jakości tekstur?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lut 2014, 12:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
maciek1o3s napisał(a):
BF3 jak dla mnie to miał fajne, żywe kolory, nie to co tu ^^

Koniecznie zwróć się do okulisty na badania jeśli to wygląda "naturalnie".

maciek1o3s napisał(a):
Ponadto pytałem się czy to mapy żywcem z BF'a 3, czy coś ruszali w jakości tekstur?

Większości tekstur nie ruszali ale pewne zmiany musieli wprowadzić.
Also, samo ruszanie jakości tekstur jest absolutnie nielogiczne i raczej bym winił kompresję/zabugowanego Frostbite.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lut 2014, 09:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2007, 18:14
Posty: 826
Lokalizacja: Bielsko-Biała
maciek1o3s napisał(a):
Po pierwsze: czemu się tak szybko wczytują?

A to źle?
Jeszcze zrozumiałbym hejt, że się za wolno wczytują.
Ale dobrze coś zrobią to też nie tak?

_________________
Obrazek
Bored with video games? Try HFT instead
.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 mar 2014, 20:35 
Offline

Dołączył(a): 8 sty 2012, 15:41
Posty: 24
Dobra, to ja mam pytanie z innej beczki, ale się podepnę pod wątek, żeby nie zakładać nowego tematu. Otóż ktoś mi może powiedzieć, ile GB zajmuje Second Assault, kiedy się go ściąga z neta? Pytam, bo nie wiem, czy mi się chce czekać na ściągnięcie kilku GB danych przez 2-3 godziny, może lepiej będzie kupić na płycie CD...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 mar 2014, 21:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 mar 2010, 19:28
Posty: 57
Lokalizacja: Bielsko-Biała
smarekxy napisał(a):
Dobra, to ja mam pytanie z innej beczki, ale się podepnę pod wątek, żeby nie zakładać nowego tematu. Otóż ktoś mi może powiedzieć, ile GB zajmuje Second Assault, kiedy się go ściąga z neta? Pytam, bo nie wiem, czy mi się chce czekać na ściągnięcie kilku GB danych przez 2-3 godziny, może lepiej będzie kupić na płycie CD...


Żadnego dodatku nie kupisz na płycie. W pudełkowej wersji masz tylko karteczkę z kodem do wklepania w Originie.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL