J.M.K napisał(a):
cos mi tu dzwiekowka podejrzanie wyglada... jak masz mozliwosc pozycz od kogos cos w stylu SBlive i zobacz czy nadal zle..
Jak nie to pogrzeb w ustawieniach dzwieku.. moze wylacz dzwiek, zobacz jak pojdzie... Hardware acceleration w opcjach bfa on/off, liczba kanalow itp.
Wyłączałem dźwięk i była nikła poprawa (z 3-5 fps-ów więcej)... gdy zaznacze opcje Hardware Acceleration to nie słysze strzałów przeciwników i swojej drużyny i wogóle dźwięk sie krzaczy mając przy tym te 5-6 fps-ów więcej.
J.M.K napisał(a):
Przed gra najlepiej nie zamykaj progsow z paska tylko lap ctrl alt delete i usuwaj procesy, czesto siedza rozne ciekawe rzeczy (np. NIS2005 trzyma z 5 procesow mimo wylaczenia autoochrony itp.)
Jezeli proc przetatkowany to go odkręć, karte graficzna tez mozna sprobowac dla testu przywrocic na fabryczne (u mnie po przekroczeniu pewnej granicy karta zwalniala )
Nawet po formacie gdy praktycznie nic na dysku nie miałem sytuacja z płynnością gry była taka sama. Proc nie jest przetaktowany, karta jest ale zmieniałem już kiedyś na fabryczne z powrotem i nic to nie dało ( zresztą na samym początku jak jeszcze nie podkrecałem karty to działo sie to samo).
J.M.K napisał(a):
I jedno takie.. czy jak podjezdzasz do tych czolgow to po prostu jest malo fps czy na przyklad jak krecisz lufa to cofa ja lub nie mozesz strzelic ? Problemy ze zmiana broni? Ze sterowaniem?
Po prostu spadają fps-y bardzo nisko a co sie wtedy dzieje to wiadomo

Tom@s napisał(a):
co do problemu:
- może są jakieś problemy z pamięcią ? złe ustawienia timingów albo pamięć się sypie...
- jakie masz AGP na tej płycie głównej ?
- co to jest za płyta główna ? AsRock i co dalej... jakoś nie mogę skojarzyć modelu..
1 - Z tymi timingami to zmieniałem Flexbility coś tam

(sorry ale nie pamietam dokladnej nazwy) raz na enabled (wtedy mogłem dać czas dostępu na 2.0 bez problemów tego typu że komp się co chwila restartował i nie chciał sie windows załadować) raz na disabled. - Nic nie pomogło.
2. x8
3. Asrock k7upgrade 880 ->
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13888EST napisał(a):
Może zatem przyczyną Twoich problemów jest właśnie zbyt wolny procesor ????
Możlliwe... Jak co to ramy mam ustawione na 400mhz a procek 11x133mhz... próbowałem dać ramy na 266mhz ale działo się to samo.
Co można jeszcze zrobić ?