J.M.K napisał(a):
cos mi tu dzwiekowka podejrzanie wyglada... jak masz mozliwosc pozycz od kogos cos w stylu SBlive i zobacz czy nadal zle..
Jak nie to pogrzeb w ustawieniach dzwieku.. moze wylacz dzwiek, zobacz jak pojdzie... Hardware acceleration w opcjach bfa on/off, liczba kanalow itp.
Wyłączałem dźwięk i była nikła poprawa (z 3-5 fps-ów więcej)... gdy zaznacze opcje Hardware Acceleration to nie słysze strzałów przeciwników i swojej drużyny i wogóle dźwięk sie krzaczy mając przy tym te 5-6 fps-ów więcej.
J.M.K napisał(a):
Przed gra najlepiej nie zamykaj progsow z paska tylko lap ctrl alt delete i usuwaj procesy, czesto siedza rozne ciekawe rzeczy (np. NIS2005 trzyma z 5 procesow mimo wylaczenia autoochrony itp.)
Jezeli proc przetatkowany to go odkręć, karte graficzna tez mozna sprobowac dla testu przywrocic na fabryczne (u mnie po przekroczeniu pewnej granicy karta zwalniala )
Nawet po formacie gdy praktycznie nic na dysku nie miałem sytuacja z płynnością gry była taka sama. Proc nie jest przetaktowany, karta jest ale zmieniałem już kiedyś na fabryczne z powrotem i nic to nie dało ( zresztą na samym początku jak jeszcze nie podkrecałem karty to działo sie to samo).
J.M.K napisał(a):
I jedno takie.. czy jak podjezdzasz do tych czolgow to po prostu jest malo fps czy na przyklad jak krecisz lufa to cofa ja lub nie mozesz strzelic ? Problemy ze zmiana broni? Ze sterowaniem?
Po prostu spadają fps-y bardzo nisko a co sie wtedy dzieje to wiadomo
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Tom@s napisał(a):
co do problemu:
- może są jakieś problemy z pamięcią ? złe ustawienia timingów albo pamięć się sypie...
- jakie masz AGP na tej płycie głównej ?
- co to jest za płyta główna ? AsRock i co dalej... jakoś nie mogę skojarzyć modelu..
1 - Z tymi timingami to zmieniałem Flexbility coś tam
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
(sorry ale nie pamietam dokladnej nazwy) raz na enabled (wtedy mogłem dać czas dostępu na 2.0 bez problemów tego typu że komp się co chwila restartował i nie chciał sie windows załadować) raz na disabled. - Nic nie pomogło.
2. x8
3. Asrock k7upgrade 880 ->
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13888EST napisał(a):
Może zatem przyczyną Twoich problemów jest właśnie zbyt wolny procesor ????
Możlliwe... Jak co to ramy mam ustawione na 400mhz a procek 11x133mhz... próbowałem dać ramy na 266mhz ale działo się to samo.
Co można jeszcze zrobić ?