Milosz - ja w swoim pierwszym poscie w tym temacie zapytalem jakimi kryteriami zostal wybrany sklad- to tylko moje pytanie a ze kogos prawda w oczy kole to inna sprawa.
Ja ( jak ktos sugerowal ) nie zostalem pominiety - nie zamiezalem i nie zamiezam brac w tym udzialu- mam za malo czasu nawet dla swojego klanu.
Ale jesli chcesz znac moje osobiste zdanie to sklad jest za maly- nie pamietam - ok 16 osob w tym jakas "maskotaka" ktora nie gra

.
Szwedzi maja 22 osoby. Jesli mecze maja byc 12v12 to 3 osoby w rezerwie to stanowczo za malo. Jak dla mnie 25 osob byloby ok.
A co do skladu- moze kazdy klan wystawil by kogos na pozycje- tzn. -jeden pilot, jeden pilot bombowca, czolgista itd. Dalej - nalezalo by wybrac dowodce ktory by to wszystko "pociagno" - ustalil by sklad , napisal taktyke itd.
No i jeszcze jedno - na jakiej podstawie jakis klan uwaza sie za lepszy ??
Czy to ze w CB arcy jest najwyzej w drabince to znaczy ze jest najlepsze w Polsce??- nie mowie ze nie, ale arcy wszystkie wygrane mecze wygral z duzo gorszymi klanami, maxymalnie dostal +46 ptk.
Jak dla mnie o wiele lepsze mogloby byc ONZ i PRGK - maja o wiele lepsze stosunki punktowe - no ale skoro juz sie ktos oglosil najlepszymi Polskimi klanami to wasza sprawa.
Tylko nie widze w takim razie sensu powstawania polskiej drabinki w CB.
Jestescie najlepsi i koniec.
Po tych wszystkich wypowiedziach (waszych i moich ) doszedlem do wniosku ze uczestnictwo w takowej "drabince" SPQR nie ma sensu - po co mamy to robic ?? . Dodam ze jest to moje osobiste zdanie i nanaszym forum bede za wycofaniem naszego klanu w tym projekcie.
Jeszcze raz - to moje osobiste zdanie i nikt z SPQR jeszcze o tym nie wie i nie macza w tym palcow . U nas prawdopodobnie odbedzie sie za jakis cza glosowanie na ten temat a o wynikach takowych zostaniecie na pewno powiadomieni.
Skonczylem i wiecej nie pisze w tym poscie ( no chyba ze.....

).