Teraz jest 27 lis 2024, 15:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2003, 18:38 

Xena zgadzam sie, ze warto wywalic na orginala, bo sam kupilem i nie żałuje. Owszem niejestem wstanie obyć sie bez piratów (jakieś 90% na moim dysku - niestety), ale rozumiem KZI.
Pogadamy Xena jak sie ochajtasz, a potem trafi się dzieciak, albo odwrotnie.
Wtedy to Ci dopiero wyjdą gały!
Ja pierwszy rok po ślubie jeszcze żyłem jak za kawalera. ( czytaj kupowałem co chcialem i była na to kasiora)
Po urodzeniu sie dzieciaka wydatki tak wzrosły, ze teraz jade na styku, nieżadko pożyczam "do pierwszego".
Zarabiam pare razy tyle co KZI, ale po oplaceniu zusów ,podatków, mieszkania, paliwo, przedszkole, lekarstwa dla córy itd (jest tego jakies dobre dwa- trzy tysiaki) to niezostaje nic.
Nienażekam ale uzmysławiam, ze może też zmienisz zdanie (np. na zakup orginałów) jak sie ożenisz i zostaniesz tatusiem - oprócz przyjemności to niestety sporo kosztuje.
Ale oczywiście polecam zakup orginała. W Poznaniu w MediaMarkcie za 99zl dodają jeszcze chyba "Spec Ops" czy coś takiego.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2003, 18:56 

KZI mysle ze moglbym rozwiazac twoj problem, daj znac na gg, moj nr. to 2670437 :) mieszkam za miedzą praktycznie :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2003, 23:28 
Moderator forum

Połowa moich qmpli (bliskich) jest jusz ochajtana i co niektórzy maja dzieci (i to więcej niz jedno), więc wiem mniej wie3cej co jest grane.
Nie zmnienia to jednak 2 rzeczy - jak kogoś stać na kompa na którym BF znośnie chodzi, to 99 złoty nie jest jusz takim problemem, a BF jest tej kasy wart. Nie zmienie także zdania, że jest to przyzwyczajenie "pirackie" aby miesięcznie mieć 10 nowych gierek. Nie szkodzi, że w nie nie gramy...
Ja mam także sporo piratów, ale wiesz, na co się złapałem jakiś rok temu?
Nie mam czasu w nie grać :( . Aktualnie gram w klanie CS-a (CB, spary) -średnio na oficjalne gry wypada 4-5 godzin tygodniowo (gramy z kafei, aby być razem - komunikacja to podstawa). Nastepne 2-3 godziny tygodnowo to zebrania, na których omawiamy taktyke ze starych meczy (ogladamy dema itp) i planujemy nową. Każdy z nas gra także FFA minimum godzinę dziennie (nad skillem trzeba pracować). Od czasu do czasu grywam w BF-a, ale i na to czasami mi jusz brakuje czasu. Przy takim rozkładzie zajęć nie miałem na przykład czasu skończyć NWN, ani poważniej pograć sobie w Global Opsa (kiedyś kupiłem sobie oryginały), a Baldurs Gate 2 przechodziłem z przerwami rok. Mam także sporo nowych "piratów", ale nie mam na nie czasu - nie wiem czy niektóre z nich nawet działają - nie miałem okazji ich jeszcze zainstalować. Dodam że mam rodziny (żona, dziecko) która tesz pochłaniałaby mi czas... A nawet jak czas mam nie zawsze mi się chce siedzieć i grać. Tak więc moge zaryzykować, że wystarczyłyby mi średnio 1 nowa gra kwartalnie (ważne, aby była dobrze dobrana). A 99 złotych na 3 miesiace to raczej niewiele.

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2003, 21:05 

Racja, mi też pare "nowości" już zdążyło się zakurzyć.
Odpale je raz dla sprawdzenia i odkładam, bo BF narazie wymiata.
Gierka jest innowacyjna, super multiplajer, spore tereny działań - no warto wywalić te pare zeta. Zachwycam się tak juz dobre połroku.

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2003, 23:16 

ech :twisted: nie ma dzieci zony ale mam szkoe na co idzie polowa mojej marnej pensji a pracuje na 3/4 do wrzesnia 2002 gdy gralem w Sof'2 o poznalem Kaczego (serwus brachu:) sciagnelem sobie demko malo znanej gierki Battlefield1942 i od tej pory KAZDA gra poszla w odstawke 8) a mam dostep do kazdej gierki nie ruszaly mnie takie tytuly jak: NWN, IGI2, MAFIA, IWD2, itp otd wiec BATTLEFIELD FOREVER :lol:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2003, 23:34 

blade_hunter napisał(a):
ech :twisted: nie ma dzieci zony ale mam szkoe na co idzie polowa mojej marnej pensji a pracuje na 3/4 do wrzesnia 2002 gdy gralem w Sof'2 o poznalem Kaczego (serwus brachu:) sciagnelem sobie demko malo znanej gierki Battlefield1942 i od tej pory KAZDA gra poszla w odstawke 8) a mam dostep do kazdej gierki nie ruszaly mnie takie tytuly jak: NWN, IGI2, MAFIA, IWD2, itp otd wiec BATTLEFIELD FOREVER :lol:
No tak poznalismy sie w dosyc ciekawych okolicznosciach :wink: i wlasne ten o to Typek polecil mi deko BF od tamtej pory gram tylko w to. A blade moze kiedys jakas nocke w SOFa2? Tak jak kiedys

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwi 2003, 00:32 

spoko 8) a masz juz pacza 1.3 gold :lol:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwi 2003, 07:08 

blade_hunter napisał(a):
spoko 8) a masz juz pacza 1.3 gold :lol:
sie sciagnie :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwi 2003, 12:26 

Wiekszosc pisze ze kupuje orginalne gry,a jestem ciekawy ile osob kupilo orginalnego WINDOWSA? Jestem pewny ze nawet 1/10 z was go nie ma...
Ja mam 2 orginalne gry, ktore bylo warto kupic Diablo 2 i BF. Wszyscy mowia ze ile to oni kupili orginalnych gier, a moze niech wspomna ile maja pirackich i niech nie udaja swietych........:)))))

PS. Wiem ze na forum sie nie pisze o pirackich grach ale sami nasuneliscie ten temat.

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwi 2003, 15:55 

ja migdzie nie pisalem ze mam full orginaly ale dla niektorych gier zawsze znajdzie sie kasa - oczywiscie mowie o multi :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 kwi 2003, 22:34 

Ja tez na oko ocenilem swoje piraty na jakies dobre 90% , wiec nikt tu swietego z siebie nierobi.

Tytuł:
PostNapisane: 26 kwi 2003, 22:51 

Ja np mam pirata windowsa ale mam tez orginala tyle ze 98. A co do gier to juz inna sprawa gdy kupuje sie takiego bf'a za 129zl to kasa sie bardzo predko zwraca bo ile piratow bym kupil w ten czas to samo bylo z cs gralem ponad 2 lata i w prawie zadne inne gry wczesniej co tydzien piraty kupywalem i tracilem kase a tak gdy bym podliczyl ile piratow bym kupil w ciagu tych 2 lat to.....

Tytuł: Ehhh
PostNapisane: 8 maja 2003, 16:52 

Ja też mam pirata a tak chciał bym pograć w bf ...
Tyle że moi rodzice mi nie kupia orginała BF :( :( :(
A zmiana seriala w rejestrze nic nie zmieni?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2