Teraz jest 6 wrz 2025, 15:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 16:55 
Moderator forum

Cytuj:
Dla dotychczasowych użytkowników, którym limity nie podobają się, mamy dobrą wiadomość - będą oni wciąż mogli korzystać z Neostrady na 'starych' zasadach.

Uff...kamień spadł mi z serca. Holman mam nadzieję że ten komunikat Cię i wszystkich ucieszy :) A już chciałem zmienić providera..

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 16:57 
Moderator forum

Piospi napisał(a):
Cytuj:
Dla dotychczasowych użytkowników, którym limity nie podobają się, mamy dobrą wiadomość - będą oni wciąż mogli korzystać z Neostrady na 'starych' zasadach.

Uff...kamień spadł mi z serca. Holman mam nadzieję że ten komunikat Cię i wszystkich ucieszy :) A już chciałem zmienić providera..

czy ja wiem...to jest standardowa sciema, zaloze sie ze chca docelowo wprowadzic dla wszystkich, skoro juz tak robia to nie mialoby sensu nieograniczanie starych i ograniczanie tylko nowych podczas gdy 20% starych generuje wg nich 80 % ruchu w sieci, dlatego mysle ze po 1 stycznia wprowadza po cichu i niby "przypadkiem" limity dla wszystkich, do konca roku od nich znikam

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 17:00 
Moderator forum

Holman napisał(a):
limity dla wszystkich, do konca roku od nich znikam

Spadnie statystycznie ilość pozyskiwanych nowych klientów (czyt. nowych przyłaczeń) i znowu im "rura" zmięknie.

Swoją drogą posiadacze dostępu generowanego przez TePsy to sie maja, współczuje :(

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 17:19 
Moderator forum

To Holman po twoim poście zdecydowąłem że rezygnuję z Neostraty Czasu -. Tylko jest pytanie czy jak podpisałem umowę na 12 miesięcy a mam jeszcze pół roku do końca umowy to czy mogę zrezygnować z Neo :?:

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 17:42 

Ja bym radzil poczekac do konca roku , na pewno beda analizowac nowa sytuacje na rynku i wtedy podejma ostateczna dycyzje odnosnie limitow.
Ale... jesli ktos ma astera pod nosem to bym nie czekal ze zmiana providera :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 17:52 
Moderator forum

Wydaje mi sie Piospi ze decyzje o rezygnacji podejmie twoj tatus, nie ty :) Daj mu szanse wykazania sie :lol:
Rowniez przetrzymam na 640/160 do konca roku, umowa konczy mi sie za poltora miecha wiec w razie czego... myk do konkurencji :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2004, 18:22 

Umowa mi sie konczy 3 wrzesnia, dzisiaj dzwonilem i na 100% bede mogl przedluzyc umowe na starych warunkach

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 01:08 
Moderator forum

Holman napisał(a):
no fdobra ale panowie spokojnie, rozroznijmy 2 rzeczy: co znaczy wchodza zmiany? czy to znaczy ze to dotyczy tylko nowej oferty czy dotyczy to takze dotychczasowych uzytkownikow w ktorych umowach NIE MA MOWY O ZADNYCH LIMITACH,

To ja wam opowiem historię jednej z pierwszych firm, która wprowadziła limity. Toya. Z Łodzi. Początkowo oferowali 128 kbit bez limitu za 122 zł. Później obniżyli cenę (również instalacji) na 99 zł miesięcznie, za to z limitem do 18 GB miesięcznie. Podwyższyli w zamian szybkość łącza do 512 kbit. Do użytkowników przyszły nowe umowy, z nowymi warunkami (łącze 512 + nowa cena 99 zł + limit 18 GB) z informacją, że niepodpisanie równe jest zerwaniu umowy z firmą Toya. Dodam jeszcze, że jest to dobre łącze o niskich pingach i wręcz śladowej ilości packet lossów. Ja np mam mozliwość korzystania naprzemiennie z Toya (512) i drugiego łącza 1Mbit. Do gry wybieram zawsze Toyę, choć wolniejszą, jednak stabilniejszą podczas gry.

Do czego dążę...
Otóż po 3 miesiącach Toya pochwaliła się wynikami - tzn efektami owego manewru. Okazało się, że choć nieco ludzi odeszło, to doszło tak wielu nowych, że ilość abonentów zwiększyła się o 20 %.

Większość ludzików używa neta do gg i stron www. I oni są zadowoleni że strony wczytują się szybko. Ssacze nadal są w mniejszości i stanowią prawdziwą zmorę każdej sieci. Nie chce mi się tłumaczyć dlaczego tak jest, ale tak jest :)

Zatem sądzę, że Neo zrobi to samo - szlaki przetarte, zapewne przyjrzeli się efektom Toi, może innych sieci, które w miastach zrobiły to samo, a za Neo pójdą kolejne - mniejsze sieci. P2P naprawdę zapycha łącza, ruch polegający na wprowadzeniu limitu skutecznie eliminuje z sieci wszelakich userów p2p.

Czego wam nie życzę oczywiście, użytkownicy Neostrady, ale... sami rozumiecie... normalnym ludziom 15 - 18 GB wystarcza w zupełności. Z dużym zapasem. A userzy p2p nie są w sieciach szczególnie mile widziani.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 01:55 

EST_PL napisał(a):
Czego wam nie życzę oczywiście, użytkownicy Neostrady, ale... sami rozumiecie... normalnym ludziom 15 - 18 GB wystarcza w zupełności. Z dużym zapasem. A userzy p2p nie są w sieciach szczególnie mile widziani.

no i swietnie, ale cala wrzawa odnosnie oferty tpsa nie dotyczy limitu jako takiego tylko jego wielkosci. widzisz roznice pomiedzy 5gb tepsy a 18 toyi?

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 02:11 
Moderator forum

hmmm napisał(a):
EST_PL napisał(a):

no i swietnie, ale cala wrzawa odnosnie oferty tpsa nie dotyczy limitu jako takiego tylko jego wielkosci. widzisz roznice pomiedzy 5gb tepsy a 18 toyi?

No dobrze... obserwując i porównując nowe warunki Toyi i Tepsy uważam że Toya wprowadziła zdecydowanie lepsze rozwiązania od planowanych przez TPSA. Obniżyła cenę, podwyższyła prędkość. Nie zmienia to jednak faktu, że wprowadzanie limitów jest doskonałym dla providerów sposobem na zwolnienie łącz. Nadmiernie przeciążanych przez P2P. I ku temu zapewne będą dążyć.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 02:41 

Na starych zasadach dla dotychczasowych uzytkownikow, ale zapewne do konca trwania umowy, ktora kazdy podpisal zeby placic mniej. Piospi w kazdej chwili mozesz zrezygnowac doplacajc po chyba 50zl za kazdy miesiac, ktory korzystales taniej (w odroznieniu od umowy na nieokreslony czas). Dobrze Wam mowic, "zrezygnuje z TPSA". W mojej wsi ;), nie ma innej dobrej alternatywy. Na oferowanych radiowkach przez 2 inne firmy, grac sie nie da. TPSA jest jedynym wyborem. 5GB niby dużo, ale jak przyjdzie sciagnac jakas nowa wersje FH - to to juz bedzie 1/5 miesiecznego transferu.

Osz fak: 2 wrzesnia 2004 konczy mi sie 12 miesieczna umowa na czas okreslony (jak ten czas leci), czyli co isc dzisiaj podpisac umowe na nastepne 12 miechow bez limitu? :)

Ok, już wiem ide podpisać aneks na kolejne 12 miesięcy bez limitu.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 03:02 
Moderator forum

Ja mam tak jak Clonik...nie mam alternatywy...jak juz mowilem jak to wprowadza to pojde i ich wysadze...

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 03:12 

Garet napisał(a):
Ja mam tak jak Clonik...nie mam alternatywy...jak juz mowilem jak to wprowadza to pojde i ich wysadze...

Możesz bez końca podpisywać aneksy do umowy bez limitu, w terminie od 30 dni do jej zakonczenia, bo wtedy przechodzi automatycznie na nieokreslony czas - droższa. Chyba ze likwiduja Neo ;).

Lepiej mieć 640 bez limitu, niz 1Mbit z limitem ;).

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 03:17 

To jak, udupią nas, czy nie?? Ja słucham radia i gram, wydaje mi się, że tego 5 GB limitu nie straczy mi na 2 tygodnie. Ja czegoś tu nie rozumię, proszę mi wytłumaczyć, żyje w tym kraju 24 lata, ale tego nie rozumię, sorry mój mózg tego nie puszcza, kora mi się prostuje, szyszynka dymi, szanowna tp&, proszę zróbcie mi lobotomię, a potem to już mnie wali, każdy polak dora roślinka... :lol:

btw. Tak mam stałe łącze, więc dlatego przyszedłem ściągnąć FH do kafejki...

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2004, 04:09 
Moderator forum

Nie wiem czy sprawa była wałkowana od tej strony, ale generalnie France Telecom, tam gdzie jest operatorem ZAWSZE oferuje najwyższy rodzaj usługi bez limitu transferu, tak więc raczej u nas też tak będzie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2