Teraz jest 20 kwi 2025, 12:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2004, 17:17 

Hehe Hynol mam już 48 odcinków ;) Czekam aż zripują 4 ostatnie ;P

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2004, 17:24 
Moderator forum

Cholera.... Ja dopiero 11 :(. Chyba się trzeba będzie na IRCa zapuścić bo mułem to wolno idzie.

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2004, 17:31 

Polecam DC++ Hub AF! ->Killua.student.utwente.nl
Kiedy tylko jakaś grupa ripuje odcinek można go stamtąd zassać :wink: Naprawdę warto obejrzeć do końca bo całość rozkręca się dopiero koło 30 odcinka 8)

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2004, 17:46 
Moderator forum

Thx - sprawdze sobie Huba, bo ostatnio na mule, zamiast pewngo odcinka dostałem kolejne przygody Rocco :). Na marginesie dodam że jeżeli są miłośnicy that 70's show to ruszył siódmy sezon.

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2004, 21:31 

Hm Man on Fire mam na kompie ale najpierw kino ---> chyba warto bedzie go obejrzec na duzym ekranie .

( wprawdzie w domu mam obraz 3x2 m z projektora ale to jeszcze nie calkiem kino :wink: )

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2004, 12:43 

ja sie wcale nie chwale ale mam ... :)
A tak na powaznie MoF jest naprawde dobrym filmem ktory warto obejzec wlasnie w kinie. Nie robcie tego bledu co ja :|

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2004, 13:23 

Gorefest napisał(a):
Hehe Hynol mam już 48 odcinków ;) Czekam aż zripują 4 ostatnie ;P

Jest już odcinek 49 (na razie w wersji RAW).

Hynol: filmy=anime, komiksy=manga, to tak dla ścisłości (chyba, że pisałeś o komiksach Full metal alchemist :wink:)

Chociaż oglądam kolejne odcinki FMA, to jednak dla mnie o wiele ciekawsza jest seria „Naruto” (już ponad 100 odcinków).

BTW Ciekawy awatar Gore, walka Edwarda z homunculusem Greed (z przedostatniego opening'u :D )

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2004, 15:39 

No niestety walka openingowa jakoś bardziej mi przypadła do gustu niż ta z serialu ;)
Co do Naruto to jestem troszke uprzedzony - słyszałem że troszke trąci DragonBallem 8)
I właśnie wczoraj Shonchou zripowało 49 odcinek - nic tylko zasysać 8)

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2004, 16:35 

Gorefest napisał(a):
No niestety walka openingowa jakoś bardziej mi przypadła do gustu niż ta z serialu ;)
Co do Naruto to jestem troszke uprzedzony - słyszałem że troszke trąci DragonBallem 8)
I właśnie wczoraj Shonchou zripowało 49 odcinek - nic tylko zasysać 8)

Też tak myślałem. To chyba wina jest polskiego dystrybutora mangi, który reklamował Naruto jaki drugi Dragon Ball. Ale wierz mi, oglądałem wszystkie serie Dragon Ball, teraz pochłaniam każdy odcinek Naruto i nie widzę praktycznie ŻADNEGO podobieństwa między tymi dwoma anime (no może za wyjątkiem tego, że w obu główny bohater jest chłopcem, który wychowywał się bez rodziców).

Już bardziej Full Metal Alchemist zbliżony jest do DB (chociażby przez to, że niektóre epizody tworzą zamkniętą całość i jest dość mocno oderwany od realnego świata).

Dragon Ball był maksymalnie schematyczny: pojawia się zagrożenie; wszyscy bohaterowie anime trenują aby pokonać wroga; wróg się pojawia i okazuje się silniejszy niż przypuszczano; nikt nie może go pokonać; Goku i przyjaciele już prawie umierają; u Goku lub Gohana pojawia się nadzwyczajna siła, za pomocą której pokonują przeciwnika; chwila spokoju; pojawia się zagrożenie i tak dalej...

Takich schematów w Naruto nie uświadczysz, wręcz przeciwnie, często można być zaskoczonym co do finału walki (oczywiście jak to w filmach dobro zwycięża, ale czasami za znaczną cenę).

W Naruto, praktycznie każdy może znaleźć coś ciekawego: elementy walki, rywalizacji, miłości itp.
W porównaniu z nim FMA wydaje mi się trochę ubogi, ale o tym się nie przekonasz jak nie obejrzysz kilku odcinków :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2004, 19:34 

Najpierw skończe FMA potem zobacze to Naruto ;) (49 odcinek już mi smaka na końcówkę zrobił :>)

Polecam jeszcze dość nowe anime - Gungrave (tylko 26 odcinków,luźno oparte na jakiejś napierdalance na PS2 ale naprawde klimatyczne ;) )

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2004, 17:18 
Moderator forum

Ghost 2 jest zajebisty klimacik podobny do 1 a i ta muzyczka...poezja super filmik...a Ja robot przemilcze...gdybym wydal kase na kino to bym sie niezle wkurzyl...

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2004, 20:41 

Obejrzałem I Robot kilka dni temu i bardzo mi się spodobał - brakowało mi takiego filmu już dawno :D , niedość że o robotach :twisted: to jeszcze porusza bardzo ważne kwestie człowieczeństwa...imho bardzo dobry film i wart obejrzenia,skłania do refleksji...

P.S. I nie było tam (chyba że przeoczyłem...) motywów z flagą amerykańską co zaliczam na duży plus :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2004, 23:13 

Z ostatnio obejrzanych fajnych Anime polecam Samurai 7 (wariacja znanego filmu Siedmiu Samurajów, ciekawe połączenie średniowiecznej Japonii z futurystyczną technologią. Ciekawe postacie, fajny świat), Last Exile (świetnie wymieszane klimaty futurystyczne ze światopoglądem, kulturą dziewiętnastego wieku i początku dwudziestego) i Samurai Champloo.

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2004, 02:44 

ubn napisał(a):
na krucjate, majaca na celu pomszczenie smierci dziewczynki.

Film ma genialna muzyke i zdjecia. Co wazne nie ma tam Hollywoodzkiego Happy endu :/

Stary pomysl zanim nabazgrzesz, niektórzy dopiero idą na ten film i może nie chcą wiedzieć czy bedzie happy end czy nie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2