===Tomy===[PL] napisał(a):
RustyNail napisał(a):
Sennheisser i wyszło na korzyść Philipsa... a Ty słuchałeś tych modeli co wymieniłem ?
Słyszełem jak działa Sennheisser HD497, nie wiem co nie podoba sie w nowszym modelu. Ta klasa sama w sobie jest bezkonkurencyjna.
Nie neguję Filipów, znam ich produkty i nie robią złych słuchawek, jednak porównanie Sennheisser vs Filip szczególnie kiedy masz dużą różnicę cenową jest nie na miejscu.
Jeśli możesz poszukaj wersji, o której wspomniał Mayek.
Może masz dostęp do jakikolwiek Sennheisser'ów, idź załóż, posłuchaj ...
Musisz się sam przekonać.
Różnica cenowa jest taka że normalnie te słuchawki Philipsa kosztują 249 zł ale jest obniżona(jakaś promocja czy coś nie wiem dokładni) do 203 zł, przyjmując różnice cenową 50 zł normalnej cenie moje porównanie jest na miejscu, również nie zapomijmy że droższe NIE znaczy lepsze (imho niezależnie od firmy, zawsze staram się kierować przy zakupie nie samą marką lecz faktycznym wykonaniem/możliwościami) przykład monitory

. Jak już wspomniałem nie mam możliwości odsłuchu... Ale wciąż nie odpowiedziałeś na najważniejsze pytanie, czy
osobiście słuchałeś Senn 500 i Philów HP 890 - mówisz żebym brał Senny ok, ale odpowiedz na pytanie czy słuchałeś tych KONKRETNYCH modeli ?
Mahalo.
Mayek napisał(a):
Dodam jeszcze ze in plus dla Sennheissera w serii HD5xx i niektorych HD4xx jest maly gadzet - wymienne przewody sluchawkowe! Jak sie zalamie albo nie daj Boze urwie to idziesz do dealera, zamawiasz i po niedlugim czasie masz w pelni funkcjonalne sluchawy. A, i przynajmniej dzieki temu nie uda ci sie wyrwac kabli z nausznikow (przewody sa podlaczane do nausznikow dzieki malutkim jackom, pozlacanym dodam!)
Hehe to wszysztko co napisałeś ma również ten Philips
Mahalo.