Teraz jest 20 kwi 2025, 17:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 paź 2004, 13:57 

Ludzie :!: co jest w tej grze, że gramy juz w nią 2 lata bez przerwy i jeszcze sie nie znudziła :D. Co lepsze po 2 latach od powstania gry, mamy więcej klanów niż było ich w okresie pierwszej świetności gry czyli w połowie roku 2003. Napewno na wzrost ilości graczy wpłynęło obniżenie ceny gry do 20-40zł, więcej osób mogło sobie na nią pozwolić. Napewno bardzo dużym plusem jest to, że kupując świetną grę za małą kwotę zyskujemy gratis kilka nowych gier w pakiecie. Chodzi mi oczywiście o mody, Forgotten Hope, Galactic Conquest, Desert Combat, Eve Of Destruction, i inne mody śmiało mogły by być osobnymi grami. To wszystko mamy za cenę ściągnięcia z internetu. W tej grze myślę wielu z nas znalazło to czego szukaliśmy, czyli możliwość korzystania z różnych pojazdów samoloty, czołgi, pojazdy. Tym BF przebił w momencie wyjścia Medal Of Honor. Druga sprawa to ludzie, koledzy z klanów, cała społeczność sceny BF, razem z tym zajefajnym forum, nowymi i staryczmi graczami, trolami-rozśmieszaczami itp. Klany - ich rozgrywki, przygotowanie do nich, treningi, sparingi, mecze z adrenaliną, pogaduszki na TS to jest to co chyba, po tych 2 latach trzyma nas w tej grze. Powiem szczerze, nawet wyjście BF2 tego nie zmieni. Wiem napewno, że grę kupię, ale będę w nią "czasem" pogrywał. Świat 2 wojny bardziej mi odpowiada. Pozdrawam wszystkich wytrwałych :).

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 14:02 

PYTANIE - "Ludzie co jest w tej grze, że gramy juz w nią 2 lata bez przerwy i jeszcze sie nie znudziła?"

ODPOWIEDZ - "Pozdrawam wszystkich wytrwałych"

a mi sie znudzilo :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 14:14 

Pan Szmata napisał(a):
PYTANIE - "Ludzie co jest w tej grze, że gramy juz w nią 2 lata bez przerwy i jeszcze sie nie znudziła?"

ODPOWIEDZ - "Pozdrawam wszystkich wytrwałych"

a mi sie znudzilo :)

Mimo wszystko nadal regularnie w tą grę gra 200-300 osób.

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 14:15 

Nieprzewidywalność rozgrywki, stary... Tu nie ma skryptów, które czynią z większości świetnie dopracowanych gier single player nudy po kilku(nastu) godzinach grania. Tutaj walczysz z żywymi ludźmi, a każdemu z nich przychodzą do głowy inne pomysły i każdy inaczej się zachowuje... Ogromne ma również znaczenie to, o czym wspomniałeś - czyli swobodna możliwość wykorzystania pojazdów, bardzo łatwych do prowadzenia... W innych grach tego nie ma.

Też sądzę, że nawet wyjście BF2 nie zuboży specjalnie sceny BF1942. Co najwyżej nowa gra zyska nowych graczy - tych, którzy mieli lat 10-12, kiedy ukazał się pierwszy BF, a gdy wyjdzie BF2 będą mieli te 16-18 (optymista ze mnie, co? ;) ). Ja również kupiłem BF:Vietnam, na początku baaardzo się nim emocjonowałem, a teraz grywam tylko czasem (inna rzecz, że w ogóle na gry mam ostatnio mało czasu) - a na pierwszym miejscu jest znowu FH.

Swoją drogą - ciekaw jestem, ilu z Was jest niechętna Vietnamowi (i pewnie będzie niechętna BF2) ze względu na konserwatyzm... Ludzie mają taką naturę, że generalnie raczej wolą to, co istnieje i ma się dobrze, niż zmiany. Czyli w tym przypadku - mapy obcykane, silnik rozgryziony, smaczki poznane, umiejętności wyszlifowane. A przy nowej grze, wielu rzeczy trzeba się uczyć od zera. I dlatego przy nowych odsłonach pojawia się kręcenie nosem... Jest tak? W większości przypadków? Czy się mylę i to mały odsetek? Albo w ogóle?

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 14:42 

Takich tematów było od groma. Jednak zawsze znajdzie się coś nowego - zgrana społeczność, wspaniała atmosfera, niezbyt wygórowane wymagania sprzętowe (w porównaniu do innych nowoczesnych FPS), niska cena, w pewnym sensie prostota. W całym "Battlefield'owym życiu" miałem kilka kryzysów, min. duże packet lossy, przejście na Vietnam, ale zawsze pozostanę wierny grze, której poświęciłem tak wiele :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 14:51 

Wracając jeszcze do Pana Szmaty. Pana Szmatę zastąpiło 2-3 graczy, którzy kupili grę w 2004, tak więć ilościowo raczej mamy więcej graczy niż w czasach działąlności ONZ-EJW. Oczywiście Ci nowi gracze, będą musieli jeszcze dużo ćwiczyć by strzelać ze snajpy jak kiedyś Pan Szmata ;).

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 14:54 

Ja juz z bf jestem prawie półtora roku i jakos mi sie niezudził. Ta gra poprostu jest jak kochanka, dom, rodzina, samochód, komputer, gadu-gadu, mail itp itd bo bez tego niemozna zyć :D i chciałbym powiedziec jeszcze jedno:

BF1942 FOREVER

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 15:31 

nie wiem co w tej grze jest, ale grajac w nam coraz bardziej przymierzam sie do kupna classica :wink: :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 15:39 
Oldboy Battlefield.pl

FH wyjdzie pod BF2 8)
mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 15:45 

KlonCloneTroopera napisał(a):
Wracając jeszcze do Pana Szmaty. Pana Szmatę zastąpiło 2-3 graczy, którzy kupili grę w 2004, tak więć ilościowo raczej mamy więcej graczy niż w czasach działąlności ONZ-EJW. Oczywiście Ci nowi gracze, będą musieli jeszcze dużo ćwiczyć by strzelać ze snajpy jak kiedyś Pan Szmata ;).

No właśnie trochę jakość przeszła w ilość. Zamieniłbym spokojnie kilkuset nowych graczy na jedno ejw, na graczy enclave, którzy przeszli tylko na Vietnam, na róznych Nightmaxów czy grających spontanicznie emerytów tzw. Pepseech :) Z nimi jednak grało się niesamowicie i brakuje ich w naszym classicu.

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 15:46 

KlonCloneTroopera napisał(a):

łezka mi sie w oku zakrecila :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 15:57 
Moderator forum

Pancho starzy gracze czasem wracaja ale to juz nie to samo. Teraz na 3 wejscia na server w 2 przypadkach trafiam na buractwo, kampienie i zaczynam bluzgac czego nigdy na serwerach nie robilem. W wietnamie tego nie ma, a jesli jest to niezbyt czesto...szkoda bo pogralbym sobie bezstresowo w 1942 ale nie chce sie denerwowac i sobie odpuszczam...

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 18:20 

BF cały czas sie rozwija.
Pod wzgledem taktycznym. Cały czas klany chcą zaskoczyć przeciwnika.
Ludzie walczący różnymi profesjami których mamy w tej grze bardzo dużo prześcigaja sie w umiejetnościach stawiając coraz wyżej poprzeczke.
Gram juz troche w BF'a i cały czas mnie zaskakuje.
Przykład : zobaczcie jak długo graliśmy w BotB i nie wiedzielismy o brodach w rzece :) .

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 18:36 

Taaa, bf42 po prostu jej genialną produkcją i poprostu idealnie trafiła w gusta 'psychopatów'. Co do V nie kręcę nosem dlatego, że nowe. BF V to inna gra, tam nie poczułem potrzeby pomagania mates, chociaż bardziej oni chyba, fajne mapki są oblegane przez camperów, a po za tym słabsi gracze nie mają przyjemności z grania, to co że nie raz przegram w 42, ale będę miał tę satysfakcję z walki, co za satysfakcje ma koles w wirniki co blokuje lotnisko mordując fragi, gdzie drugi wychodzi z tujnelu i bierze choppery przeciwnika, a drugi team znudzony... Strasznie mnie V nakręcił na klimat wojny w Wietnami i rozczarował, nie mówię już o tych 120 zł, może jakieś mody będą (bardzo liczę na EoD). Teraz zawiedziony pogrywam w EoD na silniku 42 i tam jest akcja i tam jest teamplay, i żeby wirnik co upolował to ręka zaboli :lol: No a najważniejsze, w EoD można w czasie największej zadymy zlądować, zabrać mates'ow na pokład i się ewakuować, akcja i bliska współpraca. btw EoD dopiero ściągnołem gdy zawiodłem się Vietnamem. O to chodzi umiar, bez przesady - zawsze pierwsza produkcja jest najlepsza. Przykład Q, Q2, Q 3 i tak najwięcej ludzi gra w Q i wcale nie muszą szpanować ile to za nią kasy dali, już jest jako siftware, po prostu im siedzi :) Wg największe zagrożenia dla 42 to brak update, mieszanie w plikach konfiguracyjnych i inne mechaniczne czity mogą spowodować bezsennsowność rozgrywki - wiele gier spotkał taki los. Sprawa BF 2 - któ wie, kto wie robią go Ci sami twórcy co 42. Kupić na pewno kupię, BF to już nałóg, a gra... myślę, że i takzostanę przy 42. Jak Bóg skończył tworzyć świat, zabrał się za battla :lol: ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2004, 18:50 

Shelton napisał(a):
Nieprzewidywalność rozgrywki, stary... Tu nie ma skryptów, które czynią z większości świetnie dopracowanych gier single player nudy po kilku(nastu) godzinach grania. Tutaj walczysz z żywymi ludźmi, a każdemu z nich przychodzą do głowy inne pomysły i każdy inaczej się zachowuje...

no wlasnie... kolejnym o dziwo plusem sa "bugi" mowie o tych drobnych typu - bieganie po skrzydlach lub tez kominiarz - niesamowite jest to, ze mozna zrobic rzeczy, normalnie nieprzewidziane przez autorow gry i tym samym zaskoczyc przeciwnika... gram w BFa dosc dlugo, jednak ciagle moge powiedziec, ze cos mnie moze zaskoczyc, czegos nowego mozna sie nauczyc... kolejna sprawa ludzie... wchodzac na serwer widac mase znajomych geb... zupelnie inaczej sie gra w grupie znajomych, z czego jeszcze z wiekszoscia udalo sie spotkac live i napic jakiegos browarka...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2