Teraz jest 20 lis 2024, 19:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 paź 2004, 20:40 

Witam,zmieniłem komputer i od razu problem. Moja obecna konfiguracja to GF5900XT 128mb (256bit) Barton 2600+ , 512MB RAM (400mhz), pł.Gigabyte na chipsecie Via KT600. Zainstalowałem sterowniki które dostałem ze sprzętem,odpalam Vietnam,wykrył ustawienia detali na high-elegancko,ucieszony lacze się na serwer. Tu następuje problem,co jakiś czas gra dosłownie się zatrzymuje,robi parę przeskoków i obraz staje,po chwili rusza,jednak ten proces powtarza się co jakiś czas. Grafika gdy już chodzi,jest bardzo płynna i jest super,tylko wlasnie te zatrzymania :x :? Dziwne,wczesniejsza konfiguracja 1,4 athlon +Gf3ti200 128mb,640mb ram (333mhz) i owszem gra chodziła na Low detail,czasem miałem po 6 fps,ale przynajmniej nie zatrzymywała się na 2 sek.Co radzicie? Zmiana sterowników ? (te z http://www.leadtek.com nie chcą mi się zainstalować) :(.
dodam jeszcze,że w dziwny sposób wychodzi się z gry.Mianowicie podczas wychodzenia z różnych gier (Vietnam, GTAIII) występuje dosyć długi czas "dochodzenia" do siebie komputera. Po powrocie do windowsa jakieś 4 sekundy komputer jest totalnie "zamulony",blokuje wszystkie operacje itd.:(

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2004, 12:12 
Oldboy Battlefield.pl

:arrow: wgrałeś wszystkie sterowniki do płyty głównej :?: chodzi mi dokładnie o poprawkę "VIA 4 in 1"
:arrow: ściągnij nowsze sterowniki (http://www.nvidia.com), np. najnowsze ForceWare 61.77 (pod XP)
:arrow: sprawdź dysk podczas "zwisów", czy pali się lampka (jak tak to jakiś problem z dyskiem)...
:arrow: może nowa grafika się przegrzewa lub procesor (sprawdź temperatury)
:arrow: sprawdź na innych detalach i innych grach czy dzieje się tak samo
:arrow: jeśli masz starą grafikę to podłącz ją i sprawdź czy dalej to samo, ew. podłącz tego GF 5900XT do innego kompa i zobacz jak się będzie zachowywać
:arrow: ostatecznością (metoda "format c:" :wink:) byłoby postawienie świeżutkiego systemu (wgrane wszystkie możliwe sterowniki)

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2004, 13:09 
Moderator forum

U mnie na FX5950U zdarzały sie podobne problemy gdy zainstalowałem sterowniki omegi (zmodyfikowane). Najwyraźniej jakaś modyfikacja w nich wystepująca powodowała zadzyszkę w wymianie danych na linni karta-> pamieć co owocowało regularnymi szarpnieciami i ogólnemu wrażneiu grania "na lagu".

Strefa czasowa: UTC + 2