Teraz jest 17 lis 2024, 21:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 11:07 

Rewelacja. powiem tyle, bo nie stać mnie na razie na więcej ;).

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 11:13 

kriz napisał(a):
Rewelacja. powiem tyle, bo nie stać mnie na razie na więcej ;).

He he, czasem tyle wystarczy. Jeśli chodzi o mnie +10% za kupnem... :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 13:48 

Pytanko do osob, ktore juz kupily. Co znajduje sie dokladnie w pudelku ??
Bo zastanawialem sie jaka wersja jest dostepna w naszych sklepach. Czy jest to Bronze czy ubozsza.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 15:07 

Pudełko formatu DVD lichej jakości, wkładka wygląda jak od pirata.
W środku 4 płytki w zatrzaskach i jedna luzem w kopercie chyba z makulatury z wyschniętym klejem.
Instrukcja to jedna kartka źle przetłumaczonej klawiszologii.
Same płytki wytłoczone w skandaliczny sposób, zacieki itp.
Krzywo przyklejony niedbale świstek z CDKeyem.
Zawartość płytek to HL2 + CS Source czyli tyle co w Steamie wersja Bronze.
Cena jest niższa niż 49.99$ więc i tak warto.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 16:29 

Poprostu Genialna, ja z Bolkiem pograliśmy trochę i pierwsze wrażenie powala ;)
Wydana troszkę od niechcenia ale zawartość (HL2) obłęd na moim sprzęcie wcale nie rewelacyjnym Athlon 2000+ płyta MSI KT6V 512 RAM 333 Radeon 9600 pro chodzi na medium (od czasu do czasu sa lekkie przycinki ale to jakby od dogrywania ) zreszta na medium już wygląda rewelacyjnie :)
Ufff jestem mile zachwycony tą grą, ide grać dalej :)

P.S. Co do rozgrywki sieciowej jeszcze nie grałem ale z miłą chęcią spróbuję :)
Aha ZERO powtarzam ZERO problemów z instalacją trochę trwa ok. 20 minut (ach te upgrade-y ;) ) ale potem bez problemu :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 18:38 

Trochę ochłonąłem, a grałem chyba z pół godziny rano. Oto wrażenia. Będę nieco spoilował, ale prawie niezauważalnie ;).

Najpierw złe wrażenia:

Po pierwsze - pudełko. jest dokładnie tak, jak napisał Piasek. czyli tak na "odpierzcie się i grajcie!". to mnie nieco zaniepokoiło, choć powiem szczerze, że w sukces HL2 ostatnimi czasy zaczynałem wątpić (kradzieże kodu, odkładanie daty wydania, i niesmak po premierze dooma 3). no ale nic to myślę, nie mam się patrzeć na pudełko, tylko grać w grę, tak? a z klawiszologią jakoś sobie poradziłem, nawet nie czytając "instrukcji" ;).

Po drugie - instalacja. miałem pecha, gdyż akurat jak próbowałem stworzyć sobie konto na steamie, ten był tak zapchany, że zapomnij. co się nagooglałem, nagrzebałem w swoim firewallu, wesząc błąd w konfiguracji, to moje. na dodatek forum steama też padło i byłem już w ogóle bez szans. zatem chyba pierwszy raz w historii skapitulowałem (jeśli chodzi o instalacje gier orginalnych). rano wszystko poszło dużo lepiej (jakieś 20 minut, z jednym restartem procedury odblokowywania plików). i to tyle, jesli chodzi o złe strony...

odpalam grę. zasłużyłem. nadal jestem zły za tak nieudany debiut. ale złość mija już po kilku chwilach. ustawiam grę na high w rozdziałce 1024x768, AA na maxa i modlę się. niepotrzebnie. niby kompa mam w miarę (athlon xp 2500@3200, 1 gb ramu i radeon 9800 pro), z doomem 3 tak ładnie nie było. a tu jest pięknie i szybko. jedynie to fakt, że poziomy dogrywają się zbyt często, ale za to nie trwa to tak długo jak by mogło.

teraz co mnie urzekło:
1. fizyka - o rany, ale jest pięknie. wszystko żyje, wszystko można podnieść, zepsuć. poustawiać skrzynki na sobie, żeby np gdzieś wejsc wyżej. animacja przeciwników i NPCów - cud, miód, malina - bardzo dokładna i naturalna.
2. Oczywiście grafika. tego jeszcze nigdzie nie było. takiego poziomu szczegółowości, rozmachu, jakości wykonania, pomysłowości nie widziałem. robi to ogromne wrażenie. od chwili, gdy się zaczyna gra, chodzimy i się rozglądamy, niechętnie zaś wykonuję kolejne etapy gry :). tak jakbym chciał powiedzieć "ale poczekajcie, zaraz uratuję świat, nie mogę chwilę pozwiedzać?" ;). Miałem takie doświadczenie uciakając po dachach przed "civil defense", że nawet się denerwowałem "nie gońcie mnie, chcę się tylko rozjerzeć, o co wam chodzi?". no właśnie, trochę szkoda, że wszystkiemu nie da się przyjrzeć. no ale dobra. to nie zwiedzanie, ale granie, tak?
3. klimat. tego się najbardziej obawiałem, to czego nie było w doomie3 (no albo bylo tego za mało). pojawiamy się w mieście, troszkę zdezorientowani wysiadamy z pociągu, gdzieś tam idziemy i właśnie świetnie jest zrobiony motyw łapania klimatu. powoli, ale jednak - atmosfera policyjnego miasta narasta, jakieś łapanki, ucieczki, chaos. świetnie. jedynym zarzutem tu może być fakt, że w sumie nie złapałem po co tu jestem i dlaczego. ale może ja głupi jakiś, ze wsi?
Jeszcze jeden mini spoiler:
.
.
.
.
.
.
Do tej pory najlepsza akcja - śmigam sobie kanałami (rany boskie - jak pięknie zrobiona woda, niby brudna, ale... eh - to trzeba zobaczyć). z brzegu (z góry) strzelają do mnie. uciekam, co chwila mocząc ryj w wodzie, jest coraz goręcej, słychac i... widać lecące we mnie pociski (motyw jak w "szeregowcu Ryanie" na początku podczas lądowania na plaży - pociski "hamujące" w wodzie). świetnie to wygląda i a majtki coraz bardziej mokre ;).
no i niestety na tym zakończyłem. mógłbym jeszcze wiele na pewno dodać, bo zachwycałem się co chwila, ale nie sposób spamiętać. najfajniejsze jest teraz uczucie "ja chcę tam wrócić" i to odliczanie do końca roboty (niestety aż do 22 :( ).
Aż miło pomyśleć co będzie dalej - nowe bronie (na razie biegam z pistolecikiem) i lokacje, rozwój fabuły, pojazdy i chęć poznania historii tego miejsca.

Acha - apropos miejsce. Miasto "City 17", w którym toczy się akcja wygląda jakoś znajomo.... taki PRL z lat 70tych, może nieco bardziej zniszczone, chaotyczne. czuje się odorek jakiejś wojny domowej. takie skojarzenie do Wawy z czasów stanu wojennego. tylko te stwory nieco nie pasują, ale i tak chyba coś w tym jest.

dobra, muszę wracać do roboty ;).

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 18:40 

Kurde, podniecam się jak dzieciak. ale w sumie nie pamiętam, żeby jakaś gra zrobiła na mnie tak kolosalne pierwsze wrażenie. może się starzeję, a może poddałem się zbiorowej hl2-histerii ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 19:37 

kriz napisał(a):
1. fizyka - o rany, ale jest pięknie. wszystko żyje, wszystko można podnieść, zepsuć. poustawiać skrzynki na sobie, żeby np gdzieś wejsc wyżej. animacja przeciwników i NPCów - cud, miód, malina - bardzo dokładna i naturalna.

HeHe a spróbuj na stacji podniesc np puszkę i rzucic nia w straznika jak sie koles wkurza że trza spindalać haha (obłęd bawiłem się tak chyba z pietnaście minut, a co jeszcze fajowskie jest jak podniesiesz butelkę i ją upuścisz to rozbija się jak prawdziwa o szybach nie wspomnę nigdzie nigdy czegoś takiego nie widziałem :)

a co do cieszenia się jak dziecko to Bolek już chyba ze cztery godziny ciosa nawet na moment nie odrywając się od kompa powtarzając co chwila na TS "zaje....sta!!" :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 19:47 

Bulldog napisał(a):
HeHe a spróbuj na stacji podniesc np puszkę i rzucic nia w straznika jak sie koles wkurza że trza spindalać haha (obłęd bawiłem się tak chyba z pietnaście minut, a co jeszcze fajowskie jest jak podniesiesz butelkę i ją upuścisz to rozbija się jak prawdziwa o szybach nie wspomnę nigdzie nigdy czegoś takiego nie widziałem :)

pewnie, że tak robiłem! :). rzuciłem butem w strażnika, który niezbyt był miły i coś warknął. oczywiście od razu w nogi. taka głupia rzecz, a tyle radości :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 21:06 

Czy ktoś wie jak i czy wogóle da się grać w sieci w HL2 ??
jakoś się nie orientuję zbytnio w tym Steam-ie :)
a i "instrukcja" twa jego mać nie zabardzo o tym informuje :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 21:22 

no ja pograłem z 5 minut w CS:Source. cawet może być, ale coś mi cięło przez chwilę. pewnie te moje sterowniki, z którymi musze zrobić w końcu porządek.
Ale chyba to w miarę proste - odpalasz steama - wybierasz grę, odpalasz i tam jest jakaś wyszukiwarka serwerów. oczywiście można inaczej, na pewno, ale ja tak zrobiłem i bez problemów podłączyłem się do jakiegoś niemieckiego serwera.
kurde, marzy się taki bfmod na tym silniczku...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 22:46 

kupilem, zainstalowalem, oczywiscie problemy z cd-keyem, odpalam - zobaczymy co to jest w tych 5ciu plytach...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 23:32 

No to jak graliscie juz w DooM-a III i HL2 to która gra waszym zdaniem jest lepsza :?:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 23:34 

Dzieki za info.
Pytanko do warszawiakow czy ktos z was gdzies widzial HL2 w jakims sklepie ?? Bo przypuszczam, ze ciezko bedzie go dorwac.
Niestety niemialem czasu aby wybrac sie do sklepu zapolowac na HL'a wczoraj i dzisiaj. Mam zamiar wybrac sie jutro i moze ktos z was bedzie tak dobry i ulatwi mi poszukiwania.

Z gory dziekuje i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2004, 23:36 

MM na bemowie oraz EMPiK w Wola Parku cena w EMPiKu 139 w media nie zwrocilem uwagi

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2