Teraz jest 18 lip 2025, 14:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 03:23 

Dzięki Tom@s i 666frako->nie wiem czy to znajde w BIOS-ie i nie wiedziałem że tak można ale poszukam, THX :wink:
BTW 666frako mam obecnie AGP ustawione na default a moge wybrać 1.6V, 1.7V i 1.8V więc na które najlepiej przestawić :?: :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 11:00 

Stary-zmień na najwyższe i zobacz czy wlasnie o to chodzi.odpal jakiegos 3d marka albo pograj z godzine.jesli to koniec problemow mozesz zmniejszyc napiecie.jesli jest jak bylo wczesniej -to znaczy ,ze zawinilo cos innego.generalnie mysle,ze chodzi o zbyt słabą zasiłkę.podniesienie nap. moze pomodz ale nie musi. :D POWODZENIA

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 11:25 
Moderator forum

666frako napisał(a):
Stary-zmień na najwyższe i zobacz czy wlasnie o to chodzi.A

buhahahahaha, kolejny "sprzetowiec", uwielbiam takie porady :lol: ciekawe czy wlasnie o to bedzie chodzilo jak mu sie spali karta na 1.8V, szczegolnie ze jest to pewnie karta jakiejs zajebistej firmy NONAME POWER PACK ktora ma najwyzszej klasy podzespoly

powodzenia LOL

PS. 1.6V starczy, a 1.7V to juz jest na granicy wytrzymalosci karty

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 12:14 

taaa ...słuchaj cFaniaku...masz jakąs radę to nadawaj,jeśli nie to ***** ....zawsze sie przypałęta jakiś kolo od krytyki-poczytaj ciutke,potem sie wypowiadaj LOL ku...

Jesli koles ma słabą zasilke i duze skoki napiecia na AGP -to norma,ze bedzie mial zawiechy,czy czarny ekran,a zmiana sterow nic nie daje...mialem taki problem i akurat u mnie taki zabieg dziala...

taaa :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 12:43 
Moderator forum

666frako napisał(a):
taaa ...słuchaj cFaniaku...masz jakąs radę to nadawaj,jeśli nie to ***** ....zawsze sie przypałęta jakiś kolo od krytyki-poczytaj ciutke,potem sie wypowiadaj LOL ku...

Jesli koles ma słabą zasilke i duze skoki napiecia na AGP -to norma,ze bedzie mial zawiechy,czy czarny ekran,a zmiana sterow nic nie daje...mialem taki problem i akurat u mnie taki zabieg dziala...

taaa :lol:

0. sadzac po tonie wypowiedzi jestes niezlym burakiem
1. wlasnie dalem mu rade zeby ciebie nie sluchal bo pieprzysz jakies glupoty, zreszta jak kazdy "sprzetowiec" i "znawca" :lol:
2. nadawac mozna program a nie rady
3. chyba pomyliles fora bo "nadajesz" bardziej w tonie komputer swiata z tego co widze
4. nie odwracaj kota ogonem jak nie masz pojecia o czym mowisz
666frako napisał(a):

nie wiem czy zauwazyles ze pije nie do samego faktu podniszenia napiecia a raczej do podnoszenia od razu na 1.8, poza tym co ma stabilnosc zasilania ma do rzeczy do napiecia AGP? to sa 2 rozne rzeczy :!: jak ma skoki to nawet podbicie napiecia na 1.8 nic mu nie da bo podawane napiecie ciagle bedzie niestabilne, 1.8 najprawdopodobniej po chwili spali mu karte, dlatego jak juz to 1.6 a w szczegolnych wypadkach 1.7 a nie jak idiotycznie radzisz od razu najwyzsze 1.8, jak podniesienie napiecia mu nie pomoze - trzeba zmienic zasilke bo najwyrazniej niestabilnie podaje KAZDE napiecie

lepiej nie dawac zadnych rad jak sie nie wie niz udawac "znawce" i gadac jakies bzdury

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 13:58 

szkoda czasu.pisz co chcesz...słyszales czlowieku,zeby po podniesieniu napiecia na 1.8 spalila sie komus grafika :lol: najlepiej wgraj sobie mainboard monitor'a wlacz gre i zobacz max i min napiecia na AGP.problem z grafą wystepuje wtedy kiedy jest zbyt male minimum,po podniesieniu nap.grafika dziala stabilniej.Jesli taki z Ciebie znawca tematu to postaraj sie czlowiekowi dac jakąs madra rade,a nie tylko pyskowac.Fakt inne napiecia tez sa niestabilne ale ta karta jest berdziej na to wrazliwa.Wiem co mowie bo sam mam dokladnie ten model i mialem taki problem....i jakos pozaru nie mialem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 15:39 
Moderator forum

666frako napisał(a):
szkoda czasu.pisz co chcesz...słyszales czlowieku,zeby po podniesieniu napiecia na 1.8 spalila sie komus grafika :lol: najlepiej wgraj sobie mainboard monitor'a wlacz gre i zobacz max i min napiecia na AGP.problem z grafą wystepuje wtedy kiedy jest zbyt male minimum,po podniesieniu nap.grafika dziala stabilniej.Jesli taki z Ciebie znawca tematu to postaraj sie czlowiekowi dac jakąs madra rade,a nie tylko pyskowac.Fakt inne napiecia tez sa niestabilne ale ta karta jest berdziej na to wrazliwa.Wiem co mowie bo sam mam dokladnie ten model i mialem taki problem....i jakos pozaru nie mialem :wink:

na razie to ty pyskujesz chlopcze, i jesli nie umiesz czytac ze zrozumieniem to rady juz dawno dalem:
1. napiecia na agp 1.6, dopiero potem 1.7, 1.8 raczej nie chyba ze na dobrym chlodzeniu grafy
2. zmiana zasilacza

poza tym oczywiscie ze slyszalem jak sie pieknie palily grafy i porty AGP na takim napieciu, zwlaszcza bez dobrego chlodzenia na rdzeniu, jak masz 1.8 na stale to masz duzo szczescia albo dobrze chlodzona karte

nie ma to jak podkrecanie rodem z komputer swiata :lol:

podoba mi sie zwlaszca 1 zdanie:

666frako napisał(a):
problem z grafą wystepuje wtedy kiedy jest zbyt male minimum

master of disaster :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 16:12 

Masz "chlopcze" widze duuuzo wolnego czasu...szkoda mi ciebie.

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 16:19 

[2% z całości / 4.70 postów dziennie]

brawo Holman jeszcze troche i zrobisz 200% normy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 16:20 
Moderator forum

666frako napisał(a):
Masz "chlopcze" widze duuuzo wolnego czasu...szkoda mi ciebie.

w sumie dawno sie tak nie ubawilem, jak widac czasem trzeba pogadac ze "sprzetowcem" zeby sobie umilic dzien :D

a jak komus brakuje argumentow i pisze cos w stylu "szkoda mi ciebie" albo "masz duzo wolnego czasu" (nie bede pisal ile cie to powinno obchodzic i ile mam a ile nie mam) to juz w ogole sikam po nogach z radosci ;)

666frako napisał(a):

o kolejny niezly argument, a ty na forum komputer swiata ile masz? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 16:56 

I tak do za****

jest takie powiedzenie,że glupiemu wypada ustapic....co własnie czynię

a ty chlopie poprawiaj sobie średnią.Moze dzieki mnie bedziesz mial 4.80 posta dziennie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 17:01 
Moderator forum

666frako napisał(a):
I tak do za****

jest takie powiedzenie,że glupiemu wypada ustapic....co własnie czynię

a ty chlopie poprawiaj sobie średnią.Moze dzieki mnie bedziesz mial 4.80 posta dziennie :lol:

wiesz wali mnie ilosc postow i jakas tam srednia, natomiast lubie prowadzic dyskusje o sprzecie a zwlaszca z takimi "sprzetowcami" ktorzy sie osmieszaja tekstami w stylu "problem z grafą wystepuje wtedy kiedy jest zbyt male minimum", niestety prezentujesz nie tylko niski poziom wiedzy merytorycznej ale i bardzo niski poziom kultury dyskusji, na drzewo

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 17:27 
Moderator forum

666frako napisał(a):

Ciekawe, co o mnie byśnapisał Mister Burakho.
Anyway - twoja porada mnie rozwaliła na całego. O/C to niebezpieczna zabawa - łatwo spalićpodzespół wart naprawde niezła kasę. Dlatego tesz trzeba je przeprowadzac z maksymalna ostrożnością i powoli. Zwykle gdy nie znasz mozliwosci komponentu podnosi sie (napięcie, czestotliwość, itp.) o najmniejszy dostepny przedział po czym przeprowadza długotrwałą serię testów wytrzymałościowych" (sa to raczej godziny testów niz minuty). Gdy sie one powioda - podnosi sie znowu o ten mały przedział i znowu testy. W ten sposób dojdziemy do wartosci granicznej - powyżej niej komputer zacznie być niestabilny lub bedzie się przegrzewał, poniżej - bedzie działał. Wtedy należy obniżyć wartośc ustawienia o jeden przedział poniżej makymalnej wartości z jaką komp działał poprawnie by ustalić wartość BEZPIECZNĄ. Tak więc pomysł z podniesieniem napiecia AGP na maxa jest mega debilny. Ja bym podnosił powoli o wszystkie kolejne "szczeble" i obserwował jak karta na to reaguje (czy się nie przegrzewa, jak z artefaktami itp.). Proste, co nie?

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 18:04 
Moderator forum

666frako napisał(a):
zeby po podniesieniu napiecia na 1.8 spalila sie komus grafika :lol:

Pozwolę sobie wtrącić warte zainteresowania 5 groszy.

Dziwi mnie Twoja odważna teza, że napięcie 1.8V dla AGP jest nieszkodliwe dla kart :shock:

Znaczy, może należysz do spec grupy moderów, którym udało się zastosować odpowiedni vdd mod na PCB grafiki i uzyskać stabilne i bezpieczne napięcie.

W innym wypadku tak heretyczna i odważna rada zasługuje na miano szaleńczej.

666frako napisał(a):
Jeśli najlepiej wgraj sobie mainboard monitor'a wlacz gre i zobacz max i min napiecia na AGP.problem z grafą wystepuje wtedy kiedy jest zbyt male minimum,po podniesieniu nap.grafika dziala stabilniej.

Po pierwsze primo niestabilność zasilania AGP dotyczy linii 3.3V, dla której wartość stabilnej pracy wynosi +-4%. W kwestii ujemnej to właśnie zasilanie tej linii, przy obciążeniu grafiką powoduje niestabilną pracę.

666frako napisał(a):
Jesli taki z Ciebie znawca tematu to postaraj sie czlowiekowi dac jakąs madra rade,a nie tylko pyskowac.Fakt inne napiecia tez sa niestabilne ale ta karta jest berdziej na to wrazliwa.

Zastanawiam się skąd tyle negatywnych emocji w przypadku otrzymania słów rzeczowej krytyki ? Czyżbyś należał do grupy niereformowalnych nastolatków, którzy brak argumentacji nadrabiają pyskówą ?

666frako napisał(a):
Wiem co mowie bo sam mam dokladnie ten model i mialem taki problem....i jakos pozaru nie mialem :wink:

"Po co mi hamulce w samochodzie .. jakoś jeżdżę i żyję".

Pamiętaj jedno: jednostka jest nędznym wyznacznikiem statystyk.

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 19:37 

666frako napisał(a):
generalnie mysle,ze chodzi o zbyt słabą zasiłkę.podniesienie nap. moze pomodz ale nie musi.

YYY generalnie uważam że w wypadku Fenixa nie jest to zasiłka (Cheftek RULEZ ;) )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2