Teraz jest 22 sie 2025, 19:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2004, 15:41 

EA to korporacja , pewnie za kilka lat ktos przypadkiem wpadnie na to ze tzreba wspierac gre dłuzej niz 2 lata i wtedy zacznie sie popularniosc gier EA.

Co do spamu i loków to przesadzacie. Mało jest sytuacji w których tylko spam na danej mapie odchodzi. Spam i Lock na stalinie to tak naprawde ma miejsce kiedy druzyny są nierówne. A co do loków na Baxie czy na przyklad na Kharkowie to przypomnijcie sobnie mecz Enclave Reborn na lanie . Reborn był połowe meczu w locku a i tak peiknie sie ogladało te akcje i proby przerwania loka na telebioie.

Jesli chodzi o widowiskowosci Marcinie to powiem ci , ze (bez dyskusji) zawsze samoloty, piechota, helikoptery,czolgi, okrety i samoloty beda bardziej widowiskowe niz kilku kolesi w kominiarkach.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2004, 15:46 

Pepsiku, ale na lanie byli ludzie (garstka ludzi) ktorzy lubia BFa i im sie to podoba. Ale nie wiem czy tak samo wielu ludzi przyciagnalby pokaz meczu Enclave vs Reborn co SK vs 3D. Poza tym narazie moje przemyslenia maja wieksze popracie, gdyz jak widzicie popularnosc CSa jest duzo wieksza niz naszego BFa, co z przykroscia stwierdzam ;(.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2004, 15:51 

Zacytuję może żonę kolegi Piaska :))

"Jak oglądam te wasze mecze na TV to mam wrażenie jakbym ogladała Kompanie Braci"

:D

Co jest bardziej widowiskowe niż KINO?

wiem streptease i rodeo... ;)

CS ma wieksza publikę bo jak wyżej napisaliscie ma lepsze wsparcie producentów . Czesc im i chwała za to . nam pozostaje miec nadzieje , że nasi producenci pojdą w ich slady bo mają co PREZENTOWAC.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2004, 16:19 

Problemem jednak jest to, że dział marketingowy DICE, a w dużej mierze też wydawca EA, postawił bardziej na politykę "nowy tytuł na rok". Mniej się obecnie koncentrując na rozwijaniu już wypuszczonej gry, a bardziej na tworzeniu coraz to nowych pozycji. Decydują tu oczywiście prognozy finansowe. O wiele więcej pieniążków uda się zarobić na zupełnie nowej pozycji niż cały czas na rozwijaniu starego tytułu. Z którego już nie ma tak dużego zysku, bo kto miał kupić to przeważnie kupił, patche są za darmo, a dodatki oficjalne schodzą różnie. To wszystko nie pomaga w zaadaptowaniu się na rynku battlefielda i powiększania jego popularności w strefie e-sportu.

Sami popatrzcie. Dwa lata na rynku był bf1942, który został stworzony za modą na drugą wojnę światową jaką wykreował MOH. Niedawno mieliśmy modę na Wietnam, wysyp tytułów, stąd pojawil się i Battlefield Vietnam. Jedynie rok będzie panował, bo popularność Desert Combat, America's Army oraz wojna w Iraku wykreowała modę na wojnę współczesną. Stąd mamy w 2005 roku Battlefield 2. Podejrzewam jednak, że i on porządzi co najwyżej rok i w 2006 będziemy mieli coś w stylu battlefield 1943, bo II wojna światowa jest zawsze popularna, a wyczerpią się tematy, którymi można było się zainteresować i bez problemu zainwestować pieniążki. Z jednej strony fajnie, postęp, ciągle nowe tytuły, inne technologie, inny nie co system walki, ale to wszystko (jak już wspominałem) przeszkadza, żeby któryś z tytułów odniósł popularność w e-sporcie.

A jakie tytuły są popularne w e-sporcie? Często właśnie takie, które już istnieją od wielu lat, a w swym systemie rozgrywki niewiele się zmieniły: CS, Fifa, Unreal, Starcraft, Warcraft.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2004, 21:22 
Oldboy Battlefield.pl

a ja przewiduje:
2005 - BF2
2006 - BF2 World War 2 Expansion Pack
2006 - BF2 Korean Conflict Expansion Pack
200X Battlefield World Conflicts - wszystko co wyzej w jednej grze.

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2004, 03:56 

Okota napisał(a):
2006 - BF2 Korean Conflict Expansion Pack

Hmm... nie wiem. Do tej pory bardzo ignorowano w grach ten konflikt i nie jestem pewien czy nagle stanie się na niego moda. Z gierek utrzymanych w całości w tym okresie historycznym to pamiętam tylko starą, ale fajną strategię Conflict Korea.

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2004, 09:16 

jeden problem w tym ze EA poprostu klonuje gry a nie robi czegos nowego nawet silnik w niby nowych tytulach wyglada na stary i odgrzewany nie wspominajac o jego baaaardzo mizernej wydajnosci

dal ea wydac gre zgarnac kase , wydac dodatke zgarnac kase, po roku wydac niby 2 czesc pozniej dodatek itp :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 6 gru 2004, 18:45 

Esport? Jaki esport? Ktoś w Polsce chce oglądać gości grających w CSa, no dobra, jeszcze CS tak. Esportowców w PL jest tak mało, że aż nie chce mi się nawet z tego śmiać. Z magazynu o grach musieliśmy (dawno, bo dawno, ale zawsze) usunąć dział o grach konsolowych, bo za mało ludzi chciało o tym czytać. Myślicie, że więcej chce czytać o esporcie? No way.

A czy esport będzie tematem - kiedyś pewnie tak. Jak ładniejsi ludzie zaczną grać w gry po sieci ;D

Cyniczne podejście tylko służy, polecam wszystkim codziennie rano i wieczorem ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 gru 2004, 18:54 

Drogie dzieci, wujek Cubi przedstawił wam własnie monolog pod tytułem
-> "To właśnie jest cynizm"

No Cubi ale wiesz jak jest z tym popytem . jesli nei am popytu to tzrebva go stworzyc:)

Pytanie brzmi - czy chciałbys zeby istniał esport czy nie? Jesli chciałbyś to tzreba robic wszytsko , żeby stworzyć popyt na takowy produkt, tak? tak to sie teraz robi na świecie?

To też troche cynizm był:]

Tytuł:
PostNapisane: 6 gru 2004, 19:01 

Ja myślę że BFTV przybliży chociaż trochę esport do Polski i pobudzi sponsorów do działania. O ile oczywiście relacje z BFTV będzie można oglądać nie tylko z samej oryginalnej kopii gry ale też z zewnętrznego programu.

Tytuł:
PostNapisane: 6 gru 2004, 23:15 
Oldboy Battlefield.pl

bftv bedzie kozywtac z enginu gry = gra bedzie wymagana.

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2004, 01:39 

Okota napisał(a):
bftv bedzie kozywtac z enginu gry = gra bedzie wymagana.

No i dobrze, ze bedzie wymagana. A samo obserwowanie walk klanowych stworzy nowe swiatelko w tunelu, ktore bedzie nowym epizodem w serii gier BF. Moze troche pozno w stosunku do gier konkurencji ale lepiej pozno niz wcale. Byc moze wkoncu ktos przejrzal na oczy i zauwazyl, ze BF1942 jest stosunkowo dalej popularny i moze byc dalej. Napewno wprowadzenie BFTV rzuci nowe swiatlo na gre co moze spowodowac powrot do gry ludzi, ktorzy przestali grywac w BF'a. I na nowo wciagnac ludzi, ktorzy dalej graja wiernie w BF1942.

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2004, 11:05 
Moderator forum

Tak tylko, że: kiedy powstanie BFTV :?:

I ile minut/godzin miesiecznie będą mogli sobie tą TV pooglądać klienci T.P. S.A. - sponsora limitów Neostrady :lol: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2004, 13:32 

Pepsee, ja nie jestem od tworzenia popytu, ja jestem od jego zaspokajania. Wiem, że są gry sieciowe i wiem, że nie ma sensu robić o nich pisma (chociażby ze względu na cykl wydawniczy). Każdy gracz grający w gry sieciowe ma wszystko czego potrzebuje w swoim naturalnym środowisku, czyli sieci.

Czy chciałbym popytu na gry sieciowe? Jest mi to obojętne. Gry sieciowe IMO będą się rozwijać obok gier singlowych, coraz wyraźniej się od nich odcinając. To już dzisiaj są różne media, zaspokajają różne potrzeby i są przeznaczone dla różnych klientów. Ja bawię się częściej w singlu, bo lubię słuchać dobrze opowiedzianych historii bardziej niż samemu je tworzyć.

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2004, 13:53 

O, Cubi, to też ciekawy temat jak dla mnie.
Czy lepiej tworzyc historie czy lepiej przeżyć jakąś dobrze opowiedzianą. Taka różnica w upodobaniach ciekawie oddziela "internetowego mędrca" od "internetowego awanturnika" (chyba niezbyt trafione to drugie) :-] .

Jeden w kapciach przy kominku słucha opowieści o duchach , bo to jego stajl , a drugi z najnowszym szklanym padem i myszką rezora napierdziela w CSa w rękawiczce za 40 baxów :))

Niezła wizja podziału typów osobowosci w psychologii przyszłości :D Choć wtedy oba typy będą pewnie ,miały na głowach jakieś kaski i czujniki ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2