Teraz jest 24 lis 2024, 16:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Slide show
PostNapisane: 10 gru 2004, 06:37 

Witam! Jest to moj pierwszy topic na tym forum i z gory przepraszma miast czyms was zainteresowac zaczynam nudzic :). prawdopodobnie byly juz takie problemy ale jak zobaczylem te wszystkie strony z problemami.. to mi sie odechcialo (a w searchu nic nie znalazlem)

oto moj problem:
Mam taki sprzet:
Procek: Pentium 4 CPU 1,7 Ghz
Pamiec: 766 RAM (DDR)
Grafika: Radeon 9100 AGP (catalyst 4,11)
wybieram servy ze srednim pingiem 50-90 (zazwyczaj 60)
(reszty chyba nie trzeba)

Sam problem:
Bardzo spodobal mi sie mod DC i zagrywam sie w niego ostatnim czasy bardzo ale to bardzo :) tylko jest jeden problem - jezeli na mapie sa jakies czolgi badz pojazdy to STRZSZNIE zaczyna mi sie ciac, mam istny slide show. Moja taktyka to wybrac snipera i z dla od pojazdow i od scinajacych kompa bliskich starc.
Komp jest juz lekko starawy ale Dooma 3 jakos przelknal (srednio i na niskich ustawieniach), HL2 (na max ustawieniach i 800x 600 smigal az milo) aler po BF1942 w ogole nie spodziewalem sie ze bedzie az TAK scinal...
Nie wiem czy to wada BFa (moze lepszy procek - dunno) czy to tez zle skonfiguroiwany sprzet (zwlaszcza Radeon) na ktorm sie po prostu niezbyt dobrze znam... bede wdzieczny za rade, zwlaszcza odo osob z podobnym sprzetem...
Z gory dziekuje :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2004, 10:32 

Zmniejsz na początek ustawienia grafiki i zobacz co się dzieje, konfiguracja dźwięku także może mieć znaczenie.
Odinstalowałeś wcześniejsze sterowniki przed instalacją nowych ?
Co prawda karta grafiki jest słaba, ale znam gościa który spokojnie
gra na starym GeForce 2 (oczywiście obcięte szczegóły).
Piszesz o pingach rzędu 50-60, ale może na Twoim łączu giną pakiety ?

Pozdrowienia

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2004, 14:50 

to nie wina lacza.
stery saw porzadku... w grze scina sie tylko i wylacznie w kotle, gdy w poblizu jest kilka czolgow, po prostu kilka pojazdow, albo zbyt duzo ludzi (do tego te wybuchy :( )

Ustawienia w grze:
przy minimalnych: TO SAMO
gra sie scina jak scinala tylko wszystko brzydko wyglada (800x600)
przy maxymalnych: TO SAMO
nie wazne co ustawie bo widac ze sprzetowo wyrabia (na lostvillage nopara nic sie nie scina , nawet gdy jest z 10 ludzi blisko- czuje lekkie sciecia zawsze gdy slysze w poblizu blackhawka, doslownie slysze prace silnikow blackhawka i juz lekko sie scina) mysle ze mamk cos zle skonfigurowanego z ati.. w ogole w ATi control panel nie moge praktyczie nic ustawic a AGP jest wylaczone mimo... nie wiem jak to cholera ustawic...
Gdyby to byla wina sprzetu to chyba HL2 na ostatnich planszach powinien nie wyrabiac ale mimo prawie maxc. ustawien swietnie dzialal (kupa wybuchow, ruchomych obiektow)[/i]

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2004, 14:46 

przeczytalem chyba z 1000 a moze 2000 postow na forum w filefroncie i dopiero wlasnie na ok. 2000 poscie dowiedzialem sie ze wlaczenie hardware acceleration w dzieku pomoze (ponoc)
O dziwo POMOGLO.. teraz moge lkatac nad polem bitwy bez scinek, walczyc czolgami jednak gdy tych czolgow bedzie 3 VS 3 do tego dojdzie piechota z RPG, samoloty , smiglowce to zaczyna sie pieklo (jednak troche mniejsze jniz poprzednio)
Moze wiecie jak zoptymalizowac BF1942? jakis autoexec, config ? cokolwiek... w HL potrafie bez p[roblemu poslugiwac sie konsola i wiem co i jak.. tutaj ciagle sie lekko gubie.. swoja droga nie wiedzialem zeby dzwiek mial AZ TAKI wplyw na plynnosc gry

Swoja droga mam karte dzwiekowa C-media, jakas tak dosyc standardowa jednak nie zintegrowana.

PS: oczywiscie pisalem tutaj o DC... BFP juz zupelnie mi sie nie tna... chyba ze znajde sie w odleglosci nie mniejszej niz 10m od 2 okretow liniowy walacych do siebie non-stop, male statki nie powodujka sciec

Strefa czasowa: UTC + 2