Dokladnie o takim typie bitwy mysle juz od dluzszego czasu
I ja z checia bym sobie poplywal, jednak fajnie gdyby lotniskowce tez byly.
A co do morskich dzialan to mysle ze jest to sprawa skopana w BF-ie. Jak ktos wie jak rozwiazac moje watpliwosci to z checia czekam na rade:
Otoz chodzenie po poruszajacym sie statku jest cholernie trudne... wszystko dziala z opoznieniem, a wejscie na poruszajacym sie niszczycielu (amerykanskim) na drabinki do KM-ow jest praktycznie niemozliwe (przez to opoznienie w ruszaniu i wszystkim). Na japonski przypuszczam ze jest latwiej, bo tam drabinki sa umieszczone w osi poruszania sie okretu.
Rowniez start samolotem z plynacego lotniskowca to najpierw jazda aeroplanem do tylu po czym praktycznie mozna sie oderwac gdy predkosc wobec lotniskowca mamy w okolicach 0.
Kolejna kicha jest (chociaz to moze specjalnie) z cholernym falowaniem na Yamato ktore strasznie utrudnia celowanie), podczas gdy na PrinceOfW(ales) nigdy tego nie odczulem. Tu jest jeszcze wtedy skopane to ze Yamato byl o wiele wiekszym okretem od Prince of Wales i to ten drugi powinien o wiele mniej byc stabilny. Rowniez dziala prince sa (wg mnie - z obserwacji) o wiele mocniejsze. Rzeczywistosc byla kompletnie inna. Yamato by swoimi pociskami na rozjechal wiekszosc innych pancernikow (jako jedyny mial dziala 460mm). I jeszcze na zakonczenie tej serii zazalen: Na Midway owszem... Yamato byl obecny, ale prince of wales to mimo wszystko pod wode poszedl POL ROKU WCZESNIEJ (kolejna sprawa ze to byl nie amerykanski a angielski okret) i tu tworcy dali ciala kompletnie.
A co do innych spraw, to jeszcze: czemu na pancernikach nie porusza sie krzyzyk celowania tylko same lufy?
I tez... ladowanie 20 torped w statek zeby zatonal... hmmm... to moglo byc wierniej oddane.
Pozdrawiam swiatecznie.
ps. Napiszcie jaki serwer i dokladnie kiedy (i ktora z plansz). Jestem za drugim dniem swiat.
ps2. A jak by cos to ostatnio znalazlem fajny serwer chyba niemiecki, na ktorym jest midway non stop

Nie pamietam ip, ale w nazwie jest "Midway 24/7" i jest to serwer jakiegos klanu. Znalazlem go przez wyszukiwanie za pomoca wyszukiwarki gry.