Ok, od wczoraj gram ponownie na PS2. Miałem z nią problemy, o których warto wspomnieć. Szczególnie, że parę stron wcześniej wspominałem o nieawaryjności modchipów. Oczywiście okazało się to nie do końca prawdą. Z powodu korzystania z płyt nieoryginalnych, po dwóch miesiąch ostrego grania padła jakaś cewka na płycie głównej. Koszt naprawdy 80zł. Ja tam specjalnie się nie przejmuje, bo i tak jestem do przodu jeżeli chodzi o wydatki na granie, ale trzeba być uczciwym i wspomnieć o tym. I ostrzec każdego, który myśli o przeróbce, że nie działa to (niestety) idealnie. Komuś coś padnie od razu, komuś po kilku miesiącach, a komuś nigdy. Wszystko zależy od danego egzemplarza.
Przy okazji chciałem gorąco zachęcić do korzystania z serwisu Robsona (Warszawa), w przypadku problemów. Jedyni kompeteni ludzie wśród mnóstwa "fachowców" o zerowej wiedzy o PS2. Na przykład gość, który przerabiał mi konsolkę i prowadzi też serwis, nie miał kompletnego pojęcia co się popsuło. Gość z Robsona zrobił to od razu, bez większych problemów.
I kilka słów o nowych tytułach. Pojawił się po pierwsze Punisher. Grałem w niego tylko pół godziny, ale trzeba wspomnieć o dość oryginalnym systemie przesłuchiwań. Sadystyczny dodatek do gry pozwala nam każdego złapanego gościa na różne sposoby torturować. Można prać po pysku, dusić, kopać, walić pistoletem czy też korzystać z różnorakich maszyn (tokarek, pił itd.), wszystko żeby wydobyć odpowiednie informacje. Oczywiście trzeba to robić w odpowiedni sposób, bo inaczej przesłuchiwany może nie dotrwać do końca polemiki. Cóż dodać... chore, ale ciekawe i oddaję dobrze też charakter tytułowego bohatera
Pojawił się też niedawno Shadow of Rome. Póki co jeszcze nie grałem, ale czytałem mnóstwo pozytywnych recenzji i słyszałem sporo bardzo dobrych opinii od kumpli. Bardzo krwawe walki gladiatorów na arenie, wyścigi rydwanów, a do tego całkiem niezła fabuła.
I dla matiego też nowy tytuł do zainteresowania. Pojawił się niedawno w USA. Druga część Champions of Norrath o tytule Champions: Return to Arms. Spójrz na galerie. Nieźle wygląda
http://www.gamespot.com/ps2/rpg/champio ... index.html