Teraz jest 19 lip 2025, 12:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2005, 20:55 

A ja zakładam klub palenia debili na stosie, bedziesz pierwszą ofiarą ...

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2005, 02:05 
Oldboy Battlefield.pl

Obrazek
8)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2005, 02:12 
Moderator forum

ale brzydkie , krzywe baby , fuj

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2005, 03:19 
Moderator forum

o fu jaka brzydka baba, umyj cycki!...troche higieny dziewczyny...

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2005, 11:49 

ale touching byłby good ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2005, 07:09 

Grałem w tego Punishera, nieciekawa gra :) Tzn. strasznie sztywna taka... jak ktoś chce sie koniecznie wyżyc to Manhunt / State of Emergency do tego służy :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2005, 10:34 

qubix napisał(a):
Grałem w tego Punishera, nieciekawa gra :) Tzn. strasznie sztywna taka... jak ktoś chce sie koniecznie wyżyc to Manhunt / State of Emergency do tego służy :P

pewnie odkryłeś tylko przycisk 'fire' i nie możesz zcierpieć że nic nie potrafisz zrobić :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2005, 16:43 

Gorefest napisał(a):
qubix napisał(a):

pewnie odkryłeś tylko przycisk 'fire' i nie możesz zcierpieć że nic nie potrafisz zrobić :lol:

haaah, widze że juz to przerabiałes :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2005, 13:34 

Wojtas napisał(a):
Shadow of Rome moze byc ale tez oczekiwalem czegos wiecej...graficzka moze byc tylko okazala sie ze jest to prosta siekanina i troche skradanki ale nie na takie gry sie czeka...ogolnie mialem wrazenie ze gre zrobili w tydzien czasu nie przykladajac sie do tego wcale...

Oj Wojtas albo przeglądasz te gry tylko po łebkach albo masz jakiś wypaczony gust ;) Po spędzeniu już nad grą ponad 7 godzin mogę tylko powiedzieć - z.a.j.e.b.i.s.t.a.

Gra fabularnie wzoruje się na filmie Gladiator. Mamy centuriona Agrippe, który w wyniku politycznych intryg musi zostać gladiatorem. Mamy pedałkowatego blondyna Octavianusa, który pomaga mu znaleźć dowody na niewinność ojca Agrippy. Ponieważ ten został oskarżony o moderstwo na Juliuszu Cezarze. Gra dzieli się na dwa tryby - sieczka (Agrippa) i skradanka (Octavianus). O ile ta druga czasami przynudza (choć nie jest tragicznie) to ta pierwsza jest esencją gry i jest wykonana fenomenalnie.

Gra się rozkręca stoponiowo. Gdy służymy jako centurion w dalekiej Germanii uczymy się dopiero walczyć, poznawać możliwości przeciwników. Ale od drugiego rozdziału, gdy zaczyna się służba na arenie, mamy pełny potencjał Shadow of Rome.

Walka. Bardzo podoba mi się. Podstawa to dwa przyciski (przy dwóch broniach dobrze się to sprawdza), jeden przycisk do rzucania bronią, no i blok. Lockowanie też ładnie działa. Do tego dochodzą następnie różnorakie kombinacje. Dobrze się to sprawdza. Bronie dość szybko się niszczą i trzeba je zdobywać. Na to mamy kilka sposobów. Możemy je wziąść od pokonanych wrogów lub wręcz wyrwać z rąk żywemu przeciwnikowi (mój ulubiony motyw :D). Jest jeszcze jedna metoda - nawoływanie do tłumu. Czym wyższe zadowolenia widzów z walk tym lepszą broń mogą nam rzucić.

Bitwa gladiatorów to istna krwawa masakra. Można obcinać ręce, nogi, miażdzyć łby, przecinać na pół, podcinać gardła, zakładać kolesiom chwyty i rzucać do tyłu. Zajebistym motywem jest sypnięcie kolesiom piachem w oczy gdy wstajemy :D

Następną fajną rzeczą jest to, że walki na arenie to nie tylko "deathmatch". Kolejne etapy gry dostarcząją nowatorskich pomysłów. Na przykład podział na dwa zespoły - niebieskich i czerwonych. Drużyny muszą w określonym czasie zniszczyć posągi przeciwników przy okazji nie tracąc wszystkich swoich. Trzeba działać zespołowo, bo zniszczenie posągu wymaga przynajmniej dwóch osób. Jedną która opusza kratę wokół posągu i drugą która go niszczy. Kolejne poziomy to między innymi tryb oblężenie, musimy wysadzić bramę, rozwalić obronców i zabić przywódcę. Jeszcze innym jest tryb "zakładnik". Musimy przebić się do więźnia, zdobyć klucz do jego kraty i doprowadzić go żywego do wyjścia. Są walki z tygrysami, jest wyścig rydwanów etc. etc. Odjazd.

Co do grafiki - jest spoko, chociaż postacie a la Kingpin śmiesznie trochę wyglądają. Wszyscy napakowani jak świnie, małpy po prostu. Wygląd Juliusza Cezara to jakby przeciwna skrajność tego jak wygląda w Asterixie :) Do tego dochodzi mania, że jak wszyscy (żołnierze i gladiatorzy) wyglądem przypominają zawodników futbolu amerykańskiego to bossowie zostają przedstawieni niczym monstra. Choćby gigantyczny wódz Germanów. Ogr jednym słowem :D Zabawnie to wygląda.

Ogólnie gra świetna. Zawsze marzyłem o tego rodzaju symulacji walk rzymskich gladiatorów. Jeszcze jedna rzecz. Twórcy poświęcając niewiele więcej czasu mogliby niesamowicie przedłużyć żywotnośc tej gry. Wszystko zostało już zrobione - system walki, lokacje, przeciwnicy. Daliby możliwość tworzenia jakiś wlasnych turniejów, tryb multiplayer. Grywalność skoczyłaby w górę niczym Siergiej Bubka :)

Wszystkim polecam Shadow of Rome.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2005, 17:44 

a ja teraz w ramach przerwy i oczekiwania na dobrego rpg tne sezonik w nhl 2005 :) niezla sieka ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2005, 11:35 
Moderator forum

a wiec tak Panowie jutro bede mial DMC3 ....wrazenia opisze zaraz po rozegraniu partyjki...

Moje wrazenia sa zgola inne niz Pancha a to chyb z tego powodu ze ja na gry poswiecam gora 1 h...i to chyba w tym lezy problem ze duzo gier u mnie lezy i sie kurzy po 1 h graniu :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2005, 14:06 

Wojtas napisał(a):
a wiec tak Panowie jutro bede mial DMC3 ....wrazenia opisze zaraz po rozegraniu partyjki...

Ja też pewnie jutro :>

Wojtas napisał(a):
Moje wrazenia sa zgola inne niz Pancha a to chyb z tego powodu ze ja na gry poswiecam gora 1 h...i to chyba w tym lezy problem ze duzo gier u mnie lezy i sie kurzy po 1 h graniu :oops:

Na pewno tak jest. Musisz dać większą szansę poszczególnym grom. To ważna decyzja - czy sprawdzać po godzinie każdą nową grę, czy koncentrować się tylko na kilku. Jeżeli decydujesz się na drugą wersję to nie ominie cię wiele genialnych perełek. Czymś takim na pewno jest Shadow of Rome. Niedawno przeszedłem wyścigi rydwanów. Po prostu genialne - można się nawalać podczas jazdy, taranować, obrywać koła przeciwnikom. Świetne sterowanie i wykonanie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2005, 14:51 

A mam pytanko!
Mój kolega podłączał klawe i mysz pod PS2 i mu niedziałały i niewie co robić

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2005, 15:24 

Tołdi napisał(a):
A mam pytanko!
Mój kolega podłączał klawe i mysz pod PS2 i mu niedziałały i niewie co robić

Jak rozumiem są one przez USB skoro dały się podłączyć do PS2. Sprawdź najpierw czy na przykład świeci się dioda na myszce, pod nią (o ile jest optyczna), a na klawiaturze na przykład świeci się Caps Lock czy Num Lock. Jeżeli tak to oznacza, że wszystko jest w porządku - PS2 przyjął urządzenie.

Natomiast myszka i klawiatura działa tylko z nielicznymi grami, takimi które je wspierają. Nie jest tak, że każda gra pozwala korzystać z nich.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2005, 22:12 

DMC 3 :?: wtf?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2