Teraz jest 19 lip 2025, 12:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2005, 23:48 

Devil May Cry 3

Screeny i opis:
http://gamershell.com/news/17498.html
Filmik:
http://gamershell.com/download_8017.shtml
Na gamershell nie trzeba sie rejestrowac.

W pierwszą cześć grało mi sie fajnie, ale na dluższą metę nuda straszna... (IMO)

ALe ja bym olał DMC i to zlookał:)
Cytuj:
Bitwa gladiatorów to istna krwawa masakra. Można obcinać ręce, nogi, miażdzyć łby, przecinać na pół, podcinać gardła, zakładać kolesiom chwyty i rzucać do tyłu.

Oj to to to to musi byc fajne :DDDDDD
Musze sobie konsolke skądś porzyczyć :DDDD

[/u]

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 08:54 

Przymierzam sie do kupna The Getaway II, gral ktos :?: lepsze od jedyneczki :?: jakie wrazenia ? :P

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 10:16 

rudy103 napisał(a):
Przymierzam sie do kupna The Getaway II, gral ktos :?: lepsze od jedyneczki :?: jakie wrazenia ? :P

Nie grałem w jedynkę, ale z tego co wiem dwójka jest bardziej luźniejsza w odbiorze. Jedynka podobno była bardzo ciężka jeżeli chodzi o klimat.

Co można o niej napisać? Dobrze dobrana muza, teksty i akcent charakterystyczne dla moich ulubionych Porachunków i Snatcha, no i ten specyficzny klimat Londynu. Fabuła niezła, misje samochodowe spoko, genialne pościgi w metrze czy po dachach (i przy okazji strzelaniny). W pewnym sensie przypomina mi to leciwą, ale wciąż genialną Mafie z PC.

22 rozdziały, dwie równolegle dziejące się historie, które oczywiście się na koniec splatają, 3 postacie którymi możemy kierować (pierwsza postać glinarza ma zabawną wielką głowę i tępy pysk :D). Fajna fabuła, ale IMHO końcówka skopana. Generalnie bardzo sympatycznie się grało, choć od 19 rozdziału zwiększa się mocno poziom trudności. Gra niestety nie jest pozbawiona bugów. Najgorszy to taki, że w niektórych misjach, po restarcie zaczynamy bez żadnej broni. A często są to rozdziały oparte na ostrych strzelaninach i nim zdobędziemy broń już mamy połowę wytrzymałości lub jeszcze gorzej. Raz miałem też błąd jak gość nie zeskoczył z podwyższenia, ale został w powietrzu i mógł się tak poruszać, walczyć, nawet przechodzić przez niektóre budynki (nie mógł natomiast podnosić broni). Dosyć kiepskie jest też AI postaci, które tobie pomagają. Albo wchodzą na linie strzału albo w ogóle olewają ciebie i idą za tobą, czekając aż uprzątniesz teren (tylko co wtedy jest to za pomoc). Brakuje mi też trybu free ride, bo centrum Londynu jest fajnie stworzone i chętnie bym sobie pozwiedzał, nie mając na karku ważnych zadań.

Mi się oczywiście sporo kojarzyło z filmami Guya Ritchiego, gadki, klimat gangsterskiego Londynu. Jednak tylko trochę, bo Porachunki czy Snatch to jednak czarne komedie, a Getaway jest utrzymany w poważnym tonie i mało tam humoru, chyba, że będziemy śmiać się z bugów :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 11:36 

W jedynce, byl free ride, tylko glowny watek trzeba bylo przejsc, Markiem Hammond'em bodajze. Metro :?: Jest metro :?: tego w jedyneczce niebylo :)
Trojka bohaterow :?: slyszalem ze wsrod nich jest i kobieta :D A jezeli ten gliniarz to Frank Carter to juz w ogole zajebioza :) Sa zroznicowane pojazdy :?: Ah i tylko transport samochodowy czy sa samoloty i lodeczki :?: Wiem ze to nie gta, ale ono nasuwa jakies standardy :P Jak narazie to jestem pozytywnie nastawiony do kupna tej gry :]

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 12:35 
Moderator forum

a wiec tak mam juz w pracy DMC3 tylko musze poczekac jak w domku bede...a teraz uwaga uwaga wiadomosc ktora mnie powalila z nog...jutro bede mial GT4 8)

mati pogram w tego DMC 3 i ci powiem co i jak...

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 12:55 

rudy103 napisał(a):
W jedynce, byl free ride, tylko glowny watek trzeba bylo przejsc, Markiem Hammond'em bodajze. Metro :?: Jest metro :?: tego w jedyneczce niebylo :)

Hmmm... to może pojawił się free ride po przejściu gry. Mogłem nie zwrócić uwagi.

rudy103 napisał(a):
Trojka bohaterow :?: slyszalem ze wsrod nich jest i kobieta :D A jezeli ten gliniarz to Frank Carter to juz w ogole zajebioza :)

Jest gliniarz, ale zwie się Ben Mitchell. Nim się zaczyna grę. Misje są fajne, ale zidentyfikować się z nim nie można, bo ma wielki łeb i obleśną morde :D Później Eddie O'Connor, bokser, cwianiaczek. Przypomina mi Turkisha z Przekrętu. Tu już można się zidentyfikować z postacią :) No i jest panienka Sam, którą wykonuje się misje "skradankowe". Tu można się podelektować jej tyłeczkiem gdy przeciska się przez szyb wentylacyjny :D

rudy103 napisał(a):
Sa zroznicowane pojazdy :?: Ah i tylko transport samochodowy czy sa samoloty i lodeczki :?: Wiem ze to nie gta, ale ono nasuwa jakies standardy :P Jak narazie to jestem pozytywnie nastawiony do kupna tej gry :]

No właśnie Getaway to nie gta i dobrze, że się na nim nie wzoruje. Bo mielibyśmy tylko kolejnego klona. Transport jest tylko samochodowy i motocyklowy. Często siadamy na kierownicą policyjnej furgonetki albo różnych charakterystycznych europejskich aut, na przykład Renault Megane, Citroen Saxo itp. Co prawda jeden rozdział dzieje się na łajbie, ale my nią nie kierujemy.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 14:00 

Suma sumarum, druga czesc tej gry nijak ma sie do jedynki jezeli chodzi o fabule, a szkoda... :(
Hmmm, z tymi pojazdami to u mnie jest troche jak z bf-em, jezeli w jakies strzelanince niema jakichkolwiek pojazdow to w nia niegram :P tak wiec dla mnie jest to minusem ze niema lodek czy samolotow ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 14:51 

rudy103 napisał(a):
Suma sumarum, druga czesc tej gry nijak ma sie do jedynki jezeli chodzi o fabule, a szkoda... :(

Pewnie nie, ale i tak jest niezła. Fabuła to na pewno największy atut tej gry.

rudy103 napisał(a):
Hmmm, z tymi pojazdami to u mnie jest troche jak z bf-em, jezeli w jakies strzelanince niema jakichkolwiek pojazdow to w nia niegram :P tak wiec dla mnie jest to minusem ze niema lodek czy samolotow ;)

Przecież masz to wszystko w GTA San Andreas? Podróżowanie czymkolwiek chcesz, gdziekolwiek chcesz - pełna wolność. W Getaway natomiast skoncentrowali się na dopieszczeniu fabuły, konkretnych lokalizacji, pościgów i strzelanin. To są dwie odmienne gry. I chwała twórcom Getaway za takie podejście.

Można spojrzeć choćby na serie Driver. Pierwsza część posiadała w sobie świetnie dopieszczone pościgi samochodowe, ucieczki przed agresywną grupą radiowozów. Jak na typowych filmach akcji. Trzecia część natomiast zaczęła się wzorować na GTA. Pojawiły się misje chodzone i wyszedł po części dość słabowaty klon GTA.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 20:02 

Wojtas napisał(a):
a wiec tak mam juz w pracy DMC3 tylko musze poczekac jak w domku bede...a teraz uwaga uwaga wiadomosc ktora mnie powalila z nog...jutro bede mial GT4 8)

mati pogram w tego DMC 3 i ci powiem co i jak...

Ja pograłem w DMC3 z 5 minut, nie miałem więcej czasu. Zresztą najpierw skończę Shadow of Rome (dziś rozwaliłem słonia :D). DMC3 wygląda obiecująco, ale od tłuczenia mieczem i nawalania z pistoletów po 5 minutach bolały mnie już palce :)

Co do GT4 nie chce cię martwić, ale raczej nie będziesz go miał. Przynajmniej sprawnego. To co się pojawiło to nuke - nie działa. Albo pojawi się nowa wersja albo patch.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 20:13 

Pancho wielkie dzięki :wink:
BTW: Pancho czemu swoja ksywke wziełes z gatunku małpy???

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 20:22 

Tołdi napisał(a):
BTW: Pancho czemu swoja ksywke wziełes z gatunku małpy???

Że co? :) Nawet jak na tym bożym świecie stąpa małpa z takiego gatunku to nie była ona inspiracją dla mojego nicka :) Zresztą nie słyszałem o takim gatunku, chyba pomyliłeś z tą afrykańską, dziką małpą - Tołdim :P

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 20:35 

na bioli miałem o małpiszonach i usyłaszłem pancho :shock: albo sie przesłyszałem :wink: no ale mamy nowy gatunek małpy : Tołdius pospolitus :D

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 21:29 

Pancho to chyba z Jackass albo Dirty Sanchez, niepamietam juz, w kazdym razie cos od tych sadomaso czubkow :lol: Nierobmy offtop'a, Black Monday wlasnie kupilem za swiezo zarobione pieniadze :D ide sobie pograc ;]

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2005, 21:37 
Moderator forum

Ja grałem u kolegi w Getaway: Black Monday u kolegi i powiem że nie podobalo mi się :? Marna podróbka GTA :P :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2005, 00:20 
Moderator forum

Pancho jest wersja dvd9 GT4 ale jakias zrypana jest...a masz racje co do DMC 3 tez mnie palce bola :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2