mcmt napisał(a):
TAAA!!! CELERONA DURON ROZJECHAŁ!!!

Chyba TYLKO w teście. Nigdy nie wierzę i nie będę wierzył w testy Chipa czy czegoś równie gównianego. Polegają na tym, która firma zapłaci więcej, przynajmniej tak to wygląda.
Pamiętam stare dzieje, kiedy mój Celeron 333Mhz Chipie 2x gorszy od AMD K6 2 500ileś na realu na płycie głównej Claytona rozjechał AMD na ASUSie kumpla pod KAŻDYM WZGLĘDEM jak tylko chciał. Dodam, że na tych samych kartach graficznych na Celeronie grałem w BF1942 a na K6 500 cięło się intro, o menu nie wspominając. Pomijam już kwestię stabilności, która na przestrzeni 7 lat w AMD wciąż spadała, aż do teraz, gdy windowsa już odpalić się nie da, same niebieskie tabelki

. A Celeron!? Działa jak KRYSZTAŁ!
Jeśli jesteś takim DURONmaniakiem to za pewene lubisz niebieskie tabelki i zrób sobie mały test na procku Intela i jakiegokolwiek AMD (64 nie testowałem): w WIN98 usuń we właściwościach systemu kartę graficzną

jeśli lubisz te niebieskie tabelki. Na Intelu nic nie powinno się stać!
Konkluzja: AMD to bieda, która nie wiadomo dlaczego często wygrywa (TYLKO) testy z prockami Intela.
Jak ktoś ma wątpliwości co do jakości wykonania procesorów Intela jaki i struktury pod niego, to mnie na bank nie przekona! I tyle.
qrde... czuje się jakbym Ci na odcisk nadepnął
Test przeprowadzony był nie przez gównianego CHIPa (który jest gównem) tylko przez renomowany serwis Tom's Hardware...
Po drugie nie lubię żadnych kastratów, więc Duron i Celek odpadają z miejsca...
Po trzecie procesory AMD sprzed ery AthlonaXP fucktycznie były do chrzanu...
Po czwarte mamy czasy WinXP i ten system powinien być brany do testów, a nie przedpotopowy 98 (na którego nawet sterowników do chipsetu nForce już nie robią)... Dodam tylko, że sprawdzałem u kumpla dwa procki P4 1,7GHz (MSI Neo2) i AthlonaXP 1700+ (Epox 8rda+) na BFV... ta sama grafa R9000Pro... na Athlonie chodziło zdecydowanie lepiej dając różnicę w wydajności nawet do 10 fps (co przy 30fps jest znaczące

)...
Ty jesteś zwolennikiem Intela, ja AMD... więc nie ma sensu się kłócić o szczegóły...