Teraz jest 27 lis 2024, 18:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 20:49 

Zaalbar[PL] napisał(a):

Co jak co, ale taki "beznadziejny" internet jak to, to chciałbym mieć :roll: (20 mbps, tak? :) )

Ech Wiechol, ja niemieszkam w Polsce :-P ale we Francji niemieszkam tak dlugo zeby sie afiszowac z tym krajem dodajac Fr na koncu :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 21:22 

Cytuj:
i obysmy tylko taka znali

O ile sie nie myle jeden z wielkich przywódców (mimo tego że zgładził kilka milionó ludzi) powiedział słowa:

"Pokolenie bez wojny nie jest pokoleniem" ? (bodajże tak, niech mnie historycy poprawią...)

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 22:13 

heh od poczatkow egzystencji czlowieka nie ma sekundy, w ktorej nie toczylaby sie jakas wojna lub konflikt :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2005, 00:18 

Nigdy niezdażyło mi się żeby ktoś wykopał mnie za narodowość, kopali raczej za inne rzeczy :D

Gram w niemieckim klanie i nie mam żadnych zastrzeżeń co do zachowywania się w stosunku do mnie graczy tego klanu. To spoko kolesie :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2005, 09:56 

Witam . Gralem pod ruznymi nikami z (PL) albo bez i musze powiedziec ze raczej niemcy prubujom nawionzywac kontakt z graczami z innych krajuw. Ale nie muwie ze nieraz sie znajdzie idiota ktury ma 15 lat i cos do powiedzenia ma i takie zeczy wyrabia . jezeli tak sie dzieje to tylko wiadomo ze to nie jest Clanowicz albo czlowiek ktury na serio bieze pod uwage tom gre albo stosunki pomiendz klanami w siwiecie BF 1942.

Wszedzie som tacy albo tacy.

Pozdrowienia dla wszystkich klanow wasz COLT

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2005, 10:29 
Oldboy Battlefield.pl

polecam sprawdzanie pisowni w Wordzie przed wysylaniem postow.
NAPRAWDE POLECAM!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2005, 10:54 
Moderator forum

Zapewne ma niemieckiego Worda więc i tak by mu nic nie pokazał Okota :wink:

Co do całego wątku - dziwią mnie komentarze niektórych w takim tonie, jak to coraz częściej się je słyszy - "niemcy i wojna?", "to pokojowy naród" itd. ... Panowie, Panowie - kto wywołał dwie największe wojny w historii świata w których zginęło 4x więcej ludzi niż we wszystkich pozostałych razem wziętych :?: Mimo wszystko ... nie zapominajmy o faktach.
Nie można żyć tylko przeszłością, nie można jej ciagle wypominać obecnie żyjącym niemcom ... ale nie zapominajmy o faktach :!:

Popatrzmy na niemiecką grę "Panzer", w której to niemieckie siły zbrojne odpierają i kontrują we wrześniu 1939 atak wrogich sił zbrojnych Polski, które napadły Rzeszę, w której zataczający się polscy żołnierze bronią Warszawy, w której na koniec (po zdobyciu owej Warszawy przez mężnych i honorowych żołnierzy Rzeszy) polski oficer w piwnicy na kolanach błaga o litość niemieckiego oficera ... to wersja gry sprzedawana na całym świecie ... w Polsce wydawca gry zmienił "wstęp i intro" :?

Jak już wcześniej pisałem - zostałem (dzięki [PL] w nicku) wyzwany parę razy od poslkich świń i innych epitetów oraz kicknięty za narodowość - więc rozumiem o czym piszą pozostali.
Niemniej potraktowałem to jako komplement (bo to oni obrywali odemnie a nie ja od nich) i dziecinne wybryki ... niemniej to dość wku****e chociażby z powodu szukania innego serwera bo z obecnego wyleciałeś za "nic" :?

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2005, 12:08 
Maskotka BF.pl

E tam, mnie bardziej wkurza jak wylatuję za zbyt dobrego scora - i to szczególnie gdy wylatuję pod koniec mapy.... za to, że napisałam, że jestem z Polski (bo PL w nicku nie mam, jedynie jak ktoś pyta skąd jestem, to piszę że z Polski), to jeszcze nie wyleciałam... chyba tylko raz ktoś napisał, że nienawidzi Polaków... i parę osób z PL w nicku + ja wyleciało.... ale tak to loozik....
Za to wiele razy widziałam, jak Polacy kopią inne narodowości i je wyzywają od różnych (szczególnie Niemców). Co prawda zjawisko to nie jest tak częste jak na serwerach CSa (gdzie b. często Niemcy nie mają prawa wejścia na serwer polski), ale mimo wszystko takie sytacje się i w BFie zdarzają...

Jedno jest pewne... w każdej narodowości znajdą się jakieś rasistowskie świnie, czy to wśród Polaków, czy Niemców, czy też innych narodowości... takie osobniki należy omijać i w żadnym razie nie wdawać się z nimi w żadne dyskusje - gdyż są to tak ograniczone osoby, że rozmowa z nimi nie ma sensu... Nie można także generalizować -to że ktoś spotka rasistowskiego Niemca (albo grupkę), nie znaczy że wszyscy tacy są. W dP jest parę osób z Niemiec - mimo to nie mają nic do mnie, a ja nie mam nic do nich... co więcej... nie tylko się nie wyzywamy/obrażamy, ale jeszcze właściwie 3mamy się razem (i nawzajem uczymy się różnych ciekawych słówek - słowo k**** mają już opanowane :P)

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2005, 13:00 

Ludzie! Ja mam w dupie naród niemiecki ... ile razy dostałem kicka za narodowość i za to że byłem 1 LOL smiech na sali i ile razy musialem znosic bluzgi o naszym kraju !... ja to komentuje tak: widać pewne narody nic się nie nauczyły ... a wogóle dziś jedli by sie nawzajem z biedy gdyby inni im dupy nie ratowali!

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2005, 13:34 

Okota napisał(a):
polecam sprawdzanie pisowni w Wordzie przed wysylaniem postow.
NAPRAWDE POLECAM!!!!

Colt okota jest niemcem :P i na prawdę ciężko mu pisać w języku polskim.
Wracając do tematu to jestem zdziwiony. Stosunek Niemców do Polaków zupełnie nie różni się od stosunku Niemiec-Niemiec. Ostatnio poznaję chmary Niemców, są tak jak i my; jedni sympatyczniejsi, drudzy mniej, ale w momencie kiedy chcesz się z nimi dogadać to nie ma żadnego problemu. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2005, 14:15 

ludzie co do gry panzers to to nawet niemiecka gra nie jest

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2005, 15:04 

Cała ta dyskusja przypomina mi rozmowę dwóch sprzątaczek na temat zasady działania np. reaktora jądrowego.
To są skomplikowane sprawy - tu wchodzi w grę historia , polityka , geografia itd. Wypadkową tego wszystkiego jest obecna sytuacja i stosunki między Polską i Niemcami.
W Niemczech mieszkam kilka lat ale do tej pory mało o tego wszystkiego rozumiem.
Ale wiem jedno - Niemcy zazdroszczą Polakom kilku rzeczy a przedewszystkim odrębności narodowej. Zaraz po wojnie w zniszczonym i przegranym kraju był duży deficyt rąk do pracy. Oczywiście przesiedleńcy z Pomorza i Mazur byli ale nadal brakowało ludzi do pracy, dawał się we znaki również niż demograficzny i ujemny przyrost naturalny. Co zrobili Niemcy ? Otworzyli granice dla taniej siły roboczej min. z Turcji. Teraz to jest poważny problem socjalny bo Turcy się tutaj zadomowili , asymiluja z Niemcami i ściągają wciąż swoje rodziny (zresztą we Francji jest to samo)Na tle wzrastającego bezrobocia to jest naprawdę problem i duże obciążenie dla budżetu panstwa.
Po atakach na WTC strach i obawy są coraz większe. W Polsce takiego problemy narazie nie ma i właśnie za to budzimy podziw wśród Niemców.

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2005, 15:40 

To jest wnerwiające !!!

grałem sobie na jakims serwie ( u kumpla, bo mi bf nie dziala ) szkopskim na tym serwie bylo kilka polakow kilka finów i inne narodowosci !! a tu nagle z pół serwa wyjeżdza Że Polska 3$^$@%%

( po angielsku )

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2005, 15:42 
Maskotka BF.pl

no_name napisał(a):
To jest wnerwiające !!!

grałem sobie na jakims serwie ( u kumpla, bo mi bf nie dziala ) szkopskim na tym serwie bylo kilka polakow kilka finów i inne narodowosci !! a tu nagle z pół serwa wyjeżdza Że Polska 3$^$@%%

( po angielsku )

1) masz screeny ??
2) na pewno nikt z Polaków nie zaczął pyskówki albo grać w niedozwolony (niemile widziany) sposób ??

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2005, 15:46 

niestety nie mam, bylo tylko 2 polakow oprocz mnie a chodzilismy caly czas w grupce bo wszyscy do nas strzelali i przeciwnicy i ci z naszej drużyny

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2