Cytuj:
Widzę. Popuść czasem wodze fantazji. Odnoszę wrażenie, że podchodzisz do całego wątku zbyt poważnie. Ja ciągle powtarzam .. to zabawa.
Wiesz - moge wszędzie pisać jestem masta-blasta (jak pisał na przykład Misiek Blacha), ale potem jak wejde na serwer prawda sie wyda i wszyscy będą ze mnie szdzić. Ja jednak wolę pozostac realistą.
Cytuj:
Jasne. Nie liczy sie ilośc zdobytych punktów, a esesnsja gry zespołowej. Zrozum proszę, że zanim cokolwiek załapałem na BF-ie każdy, kto grał ode mnie lepiej, pewniej .. był godny podziwu. Powoli wyrównuję szanse, ale to tylko dzięki temu, że udaje mi się natrafiać na graczy, którzy także cenią zespołówkę.
Ktoś kiedyś pisał, że wazne w BF-ie jest umieć znaleźć się we własciwym czasie we właściwym miejscu - najwyraźniej wraz z praktyką nabierasz tej umiejetności.
Cytuj:
Zauważyłem, że lubisz zdobywać flagi, przecież ta gra w końcu na tym polega. W każdej MPlayerowej grze jest jakiś cel. Nawet w takim CS-ie, który banalny może okazać się zbyt trudny w ręcach niewprawionego gracza. Tak samo i z BF-em. Zdobyć flagę to raz, zachować ją dłużej niż 5 minut to dwa .. jeśli wróg sięgnie po Twoją zdobycz w większej lub mniejszej grupie np. 3 wojaków to co zaczniesz robić ? Szukać kolejnej flagi ? Nie .. zaczniesz się ratować .. i to nie ucieczką, a tym rodzajem broni jaki w danym momencie posiadasz. I to w jaki sposób jej uzyjesz, mając mniejszą lub większą praktykę .. pozwoli przetrwać.
Gdybym chciał polować na fragi nie grał bym w BF-a tylko coś innego - w BF conquest najważniejsze są flagi. Zapewne gdybym został postawiony w opisanej przez ciebie sytuacji nie rzuciłbym się do ataku (3 na 1 to raczej bym przegrał), ale tak sie zakampował, że wróg nie mógłby sam zdobyć flagi (a bardzo trudno byłoby mu mnie zabić - zwykle przy flagach sa takie miejsca) i czekałbym na wsparcie regularnie klikając F2 F2 (need reinforcements). Zapewne ktos przyszedłby z odsieczą..
Cytuj:
Fakt, ale weź bądź tu mądry i się schowaj na mapie gdzie gra 32/32 graczy.
Nie jest to az takie trudne - część zawsze biegnie na oślep do ataku (zwykle ci mniej doświadczeni) - można schowac się za ich plecami. Brutalne, ale prawdziwe.
Cytuj:
Na mnie robi wrażenie każdy, kto potrafi oddać się w 100% grze, przez co gra mu idzie wyśminicie.
Mnie się podoba cała część taktyczna - treningi, tworzenie strategii, dogrywanie ludzi, wyszukiwanie nowych rozwiazań, a potem realizowanie założeń w praktyce. Pozwala to poczuć się jak część drużyny, a nie pojedynczy anonimowy gracz.
Cytuj:
Po 1-2 piweczkach to raczej pomaga .. przeszkadza po 4-6 .. to tak.
Mnie po 1 piwie wyraźnie spada reflex i częściej robie głupoty, więc wolę browar po grze, a nie przed (no chyba, że wszyscy piją - wtedy cały czas są wyrównane szanse

)
Cytuj:
To teraz wątek zejdzie (jak już widzę) do kategorii "co pić, jak pić, i ile pić .. grając w BF-a"

To tesz istotne zagadnienie - warte dłuższej dyskusji